Hormonul care poate întârzia îmbătrânirea musculaturii
Autor: Mancaș Mălina

În urma injectării hormonului la cobai în cadrul studiilor de laborator s-a arătat că aceștia au prezentat performanțe musculare superioare, comparativ chiar cu ale celorlalți cobai mai tineri.
Atât în cazul cobailor, cât și al oamenilor, s-a observat că activitatea fizică intensifică nivelul de osteocalcină din sânge. Eliberarea acestui hormon crește disponibilitatea a două substanțe primare necesare bunei activități celulare, și anume glucoza și acizii grași, la nivel muscular.
Osteocalcina asigură musculaturii compușii necesari bunei funcționări și favorizează metabolismul muscular pentru a produce energie.
S-a observat că nivelul de osteocalcină se reduce treptat la femei, dar și la bărbați, odată cu înaintarea în vârstă, la bărbați de la 50 de ani, iar la femei de la 30 de ani. Explicația acestei diferențe dintre bărbați și femei ar putea fi dată de faptul că, din cele mai vechi timpuri, bărbații au fost mai activi decât femeile.
Urmează o serie de teste clinice pe subiecți umani pentru a se stabili dacă efectele sunt la fel ca cele observate în cazul testelor pe cobai și dacă sunt efecte adverse asociate.
Rezultatele cercetării au fost publicate în jurnalul Cell Metabolism.
Sursa: New Scientist
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
- Primul test genetic destinat direct consumatorului pentru detectarea a 3 mutații BRCA autorizat de FDA
- Lipsa forței de prindere anticipează bolile metabolice și invaliditatea la adulți
- Dispozitivul care monitorizează starea de conștiență pe durata anesteziei
- O nouă abordare medicală poate evalua riscul de osteoporoză
- Interpretare analize
- Meningita acuta virala
- Urgent! va rog sa imi spuneti ce insemna aceste analize
- Glucoza sangelui 4, 37
- Dupa ce i s-a efectuat perfuzie cu glucoza pt. hidratare, are vederea in ceata
- Analize diabet
- Test de toleranta la glucoza
- Glucoza mare in sange si urina