Hormonul care poate întârzia îmbătrânirea musculaturii

©

Autor:

Hormonul care poate întârzia îmbătrânirea musculaturii
Cercetătorii din cadrul Universității din Columbia au identificat un hormon al matricei osoase, numit osteocalcina, care poate accelera capacitatea musculaturii de a produce energie.

În urma injectării hormonului la cobai în cadrul studiilor de laborator s-a arătat că aceștia au prezentat performanțe musculare superioare, comparativ chiar cu ale celorlalți cobai mai tineri.

Atât în cazul cobailor, cât și al oamenilor, s-a observat că activitatea fizică intensifică nivelul de osteocalcină din sânge. Eliberarea acestui hormon crește disponibilitatea a două substanțe primare necesare bunei activități celulare, și anume glucoza și acizii grași, la nivel muscular.

Osteocalcina asigură musculaturii compușii necesari bunei funcționări și favorizează metabolismul muscular pentru a produce energie.

S-a observat că nivelul de osteocalcină se reduce treptat la femei, dar și la bărbați, odată cu înaintarea în vârstă, la bărbați de la 50 de ani, iar la femei de la 30 de ani. Explicația acestei diferențe dintre bărbați și femei ar putea fi dată de faptul că, din cele mai vechi timpuri, bărbații au fost mai activi decât femeile.

Urmează o serie de teste clinice pe subiecți umani pentru a se stabili dacă efectele sunt la fel ca cele observate în cazul testelor pe cobai și dacă sunt efecte adverse asociate.

Rezultatele cercetării au fost publicate în jurnalul Cell Metabolism.

Sursa: New Scientist

Data actualizare: 15-06-2016 | creare: 15-06-2016 | Vizite: 1494
Bibliografie
Hormone injection lets ageing muscles run harder and longer, link: https://www.newscientist.com/article/2093641-hormone-injection-lets-ageing-muscles-run-harder-and-longer/
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Stresul anihilează efectele benefice ale grăsimilor sănătoase
  • Dispozitivul care măsoară în timp real tonusul muscular și compoziția corpului
  • Glicemia ar putea fi măsurată prin analiza transpirației
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum