Îndulcitorii cu conținut scăzut de calorii cresc riscul de obezitate
Autor: Vasiliu Alina

„Îndulcitorii cu conținut scăzut de calorii sunt considerați siguri pentru consum în timpul sarcinii și alăptării. Cu toate acestea, există dovezi provenite de la studiile umane care sugerează că pot crește greutatea corporală și alți factori de risc cardiovascular”, susține Raylene A. Reimer, autorul studiului.
În acest studiu pe animale, un transplant de fecale a fost utilizat pentru a arăta influența directă a microbiotei intestinale modificate asupra riscului crescut de obezitate. Rezultatele au arătat că îndulcitorii scăzuți în calorii care au fost transplantați la șoareci sterili, fără germeni, au determinat creșterea în greutate și un control redus al glicemiei.
Ca răspuns la rate mai mari de obezitate, utilizarea îndulcitorilor cu conținut scăzut de calorii a crescut, în special la femei și copii. Aspartamul, un îndulcitor artificial și stevia, un îndulcitor natural cu puține calorii, sunt frecvent folosiți ca înlocuitori pentru zahăr.
sursa: Science Daily
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
intră pe forum