La adulții tineri, glucoza și sucroza influențează diferit hormonii implicați în reglarea apetitului

Rezultatele au fost publicate în Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism.
Consumul unei cantități prea mari de zahăr contribuie la apariÈ›ia obezității. Printre alimentele bogate în glucoză se numără mierea È™i fructele uscate. Sucroza este compusă din glucoză È™i fructoză, fiind deseori adăugate la alimentele procesate precum sucurile, cerealele, bomboanele È™i mâncărurile la conservă.
Conform rezultatelor, consumul de băuturi cu sucroză la adulÈ›ii tineri a determinat scăderea nivelelor de hormoni implicaÈ›i în reglarea apetitului, față de consumul de băuturi cu glucoză. Studiul este primul care a arătat cum particularitățile individuale, precum greutatea corporală, sexul È™i sensibilitatea la insulină influenÈ›ează răspunsul hormonal la sucroză È™i glucoză.
Cercetarea a inclus 69 de adulÈ›i tineri cu vârste cuprinse între 18 È™i 35 de ani.
sursa: Science Daily
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
- Dieta mediteraneană, protecție împotriva micșorării creierului la vârsta a treia
- Alimente afumate mai puțin nocive, cu un ajutor nebănuit
- Senzația de foame influențează modului în care estimăm porțiile de mâncare
- Care este doza zilnică de migdale și cacao pentru ameliorarea profilului lipidic?
- Durere groaznica de stomac, lipsa poftei de mancare
- Pofta nebuna sa mananc
- Senzatie continua de foame
- Cum pot sa-mi micsorez apetitul alimentar?
- Nu am apetit. Mananc foarte putin si mai mult fortata