Legătura dintre alcool și sindromul premenstrual

©

Autor:

Legătura dintre alcool și sindromul premenstrual
Consumul de alcool ar putea fi legat de sindromul premenstrual, după cum sugerează o meta-analiză publicată în BMJ Open.
Pe baza prevalenței globale a consumului de alcool și a rezultatelor studiului, cercetătorii estimează că aproximativ 11% dintre cazurile de sindrom premenstrual ar putea fi legate de consumul de alcool.

Sindromul premenstrual include anumite schimbările de dispoziție, sensibilitate la nivelul sânilor, pofte alimentare, oboseală, iritabilitate și depresie.

Mai multe studii au arătat că sindromul premenstrual tinde să fie mai sever la femeile care consumă alcool, dar nu este clar dacă acest lucru este cauzat de alcool în sine sau dacă femeile ajung să crească aportul de alcool tocmai pentru a face față simptomelor.

Cercetătorii au analizat diferite baze de date cu studii relevante publicate până în mai 2017 și au găsit 19 din opt țări diferite, implicând mai mult de 47.000 de participanți. Analiza datelor din aceste 19 studii a dus la o serie de estimări care arată că aportul de alcool a fost asociat cu un risc mai crescut de sindrom premenstrual cu 45%, ajungând la 79% pentru consumul crescut.

La nivel global, procentul femeilor care consumă alcool este estimat la aproximativ 30%.

Cercetătorii estimează că 11% dintre cazurile de sindrom premenstrual pot fi asociate consumului de alcool la nivel mondial și 21% în Europa. Mai mult, consumul excesiv de alcool poate fi asociat cu 4% dintre cazurile de sindrom premenstrual în lume și peste 9% în Europa.

Există câteva explicații biologice plauzibile pentru asociația găsită: alcoolul ar putea crește riscul de sindrom premenstrual prin modificarea nivelurilor de hormoni steroizi și gonadotropină în timpul ciclului menstrual și / sau ar putea interfera cu producerea de substanțe chimice cheie pentru starea de spirit, cum ar fi serotonina. Așa cum menționează și autorii studiului, mai sunt necesare cercetări suplimentare în acest sens.

Sursa: Medical Xpress

Data actualizare: 25-04-2018 | creare: 25-04-2018 | Vizite: 920
Bibliografie
Alcohol intake may be linked to premenstrual syndrome, link: https://medicalxpress.com/news/2018-04-alcohol-intake-linked-premenstrual-syndrome.html
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Efectele consumului de alcool asupra performanțelor sexuale la barbați
  • Pot să beau alcool dacă iau medicamente?
  • Alcoolul, femeile și disponibilitatea sexuală
  •