cum sa-mi conving sotul sa bea cu masura?

02-01-2012
pestegabriela88
Nu este medic/terapeut
pestegabriela88
buna am 24ani si sunt casatorita de 6 ani cu sotul meu 29 ani, avem o fetita de 5 ani suntem o familie muncitoare, lucram amandoi sai fie fetitei noastre bine sa nu-i lipseasca nimic. personal ma deranjeaza la sotul meu cand bea din cand in cand atunci cand o face nu are masura in ziua aceea la bautura nu bea tarie doar bere si cand are ocazie mai bea si vin ma iau de el il cert sa se opreasca ca nu-mi place sa-l vada fetita beat sau mirosind a alcool si de aici pornste cearta intre noi in fata ei si chiar lovindu-ma nu e constient cand da. a doua zii imi cere iertare si imi promite ca nu se mai intampla sa faca. Bine(...) asta pana la urmatoarea bauta a lui fara masura. Vreau un sfat va rog cum sa-mi conving sotul atunci cand vrea sa bea sa o faca cu masura si sa stie sa se opreasca cand trebuie.
Va multumesc
7 comentarii
0
02-01-2012, ora 13:49
tema
Nu este medic/terapeut
tema
Cine aduce bautura in casa? Cu parerile de rau si scuzele...este clasic! Si tu chiar il crezi?
Daca a apucat sa dea o data in tine, o sa mai tot dea, asa simte ca se descarca.
Prima oara este greu, dupa aceea chiar "ii este pofta" sa loveasca. Ii da o senzatie de stapan, de om care stabileste el regulile - imbibat fiind de aburii alcoolului. Asta este ca un drog, este o dependenta.
Daca tine atat de mult la linistea familiei, atunci ar trebui sa inteleaga sa nu mai bea, sa nu mai aduca alcool in casa, dar este posibil sa fi dezvoltat dependenta la alcool si atunci nu poate sa-si revina decat cu ajutor specializat.
Numai sa vrea! Poate el considera ca nu are o problema.
Cei din familie ce spun? Nu intervine nimeni in problema asta a lui, cu alcoolul?
Din pacate, ai viata grea, mamico! Poate va trebui sa alegi.
Asteapta sa vezi ce pareri mai primesti, ca sa iti faci o idee mai ampla, in functie de cum este perceputa aceasta problema din afara. Sunt Doctori Psihiatrii si Psihologi pe acest forum, care te pot indruma.
0
02-01-2012, ora 17:08
armina
Nu este medic/terapeut
armina
Draga mea, pana cand sotul tau nu va constientiza ca are o problema si pana cand va dori el- nu ceilalti - sa fie rezolvata, asa te vei chinui. Numai tu cunosti amanuntele - frecventa betiilor, modul de reactie- dar de regula se vor inmultii, reactiile se acutizeaza, fetita creste si probabil ca in timp, daca el nu doreste sa se schimbe va trebui sa faci o alegere.Sper sa alegi cu mintea nu cu inima.
0
02-01-2012, ora 18:05
tema
Nu este medic/terapeut
tema
Daca stau sa ma gandesc mai bine, firesc ar fi ca el sa aleaga si nu tu.
El prefera bautura, indiferent de necazul pe care il provoaca in familie.
Daca ar fi in situatia de a alege intre voi si bautura, poate ii vine mintea la cap...sau nu. Dar se lamureste treaba.
Tu esti foarte tanara, dar poti depasi totusi situatia. Insa, fetita nu are nici o sansa sa se dezvolte normal din punct de vedere emotional, poate chiar si fizic.
Aceasta atmosfera in familie va fi o frana in dezvoltarea ei si va avea tare de comportament in viitor.
Ar fi bine sa vorbesti cu sotul tau despre situatia in care este pusa fetita din cauza comportamentului sau si poate accepta un ajutor specializat.
0
02-01-2012, ora 18:22
pestegabriela88
Nu este medic/terapeut
pestegabriela88
am stat de vorba cu el si am discutat pe tema asta dar mia spus ca nu este alcoolic si ca nici nu simte ca ar avea in permanenta nevoie sa bea doar ca din cand in cand mai simte nevoia sa bea o bere...dar de la o bere ajunge la 10vb vine.este adevarat bea rar cam cu aprox.5zile pe luna dar credetima ca nu mai suport nici un min sa simt miros de alcool nu numai la el in special la toata lumea si nu ca as fii trecut prin clipe grele sau am avut de suferit in copilarie nu dar asa sunt eu am o conceptie din cauza alcoolului se poate ajunge la nenorocirii.Familia mea ce sa spuna nu lea placut sa auda ca a dat in mine si mai ales de fata cu fetita dar mia spus ca din cauza gurii mele ca mai iau de el cand e baut sal las asa si a 2 zii sa i reprosez ce am de zis dar nu pot sa nu ma iau de el cand il vad ca vine cu berea acasa bine ca nu sta pe la bar cu alti si nu isi pierde noptile plecat de acsa.Dar nu stiu ce cale sa apuc sa dezorientata complet va mulumesc pt sfaturi si ast in continuare
0
02-01-2012, ora 18:31
pestegabriela88
Nu este medic/terapeut
pestegabriela88
ps:armina de 6ani de cand sunt cu el bea dar bea tot cum bea acum rar tot la fel dar tiam zs nici un min nu vreau sa guste alcool sunt rea stiu dar nu suport
0
02-01-2012, ora 19:56
tema
Nu este medic/terapeut
tema
Daca in rest te intelegi bine cu el, se poarta frumos cu fetita si are servici, poate ar trebui sa incerci sa faci un compromis.
Asta e, de aceea se numeste casnicie - la bine si la rau!
Lasa-i o zi pe saptamana sa fie a lui, in care sa faca ce vrea, ca baietii. Intelegi? Sp
Spui ca nu pleaca de acasa. Poate asta este felul lui de refulare fata de stresul acumulat.
Stabileste cu el o zi si sa nu intervii cu comentarii, sa vezi daca mai este violent atunci. Poate bea, se uita la tv si apoi se culca. Pot sa spun ca berea face bine si la rinichi :))))
Daca vrei sa dai o sansa casniciei, iar el nu renunta la bere dar isi vede de treaba si nici nu bea des, ar merita sa incerci.
Ar putea avea ziua lui, dar cu conditia sa bea mai putin de 10 beri, totusi. Acesta este un numar magic pentru el sau ce? Chiar nu poate bea 7-8?
Propune-i sa faceti amandoi cate o concesie. Vezi cum merge.
Aerisesti si tu si arunci sticlele repede din casa si nu mai miroase asa rau.
Vezi daca o sa provoace el scandal, daca nu ii zici nimic de bautura in acea zi.
0
03-01-2012, ora 09:52
pestegabriela88
Nu este medic/terapeut
pestegabriela88
ai dreptate nu incepe el cand e baut incep eu prima cu gura.El daca il las in voia lui mananca face dus se baga in pat dar ma ia nervii numai cand il vad cu paharu.si cu zece berii.nu...nu este nr mic sau mare pt el.. bea de fel 2-4l de bere dar ramane intotdeauna in bidon si eu rea cum sunt a 2 zi il arunc cu tot nu conteaza daca e pe jum sau plin asta sunt eu el ma cun si nu ma cearta a 2zii.am sa incerc sa ma abtin cand are chef sa bea in ziua aceea sau ca vine ametit de la servicii ca a mai stat cu colegii la o bere.ms mult de sfat
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Pot să beau alcool dacă iau medicamente?
  • Alcoolul, femeile și disponibilitatea sexuală
  • MIT: O tărie consumată înainte de masă crește pofta de mâncare
  • MIT: Cafeaua combate mahmureala
  • MIT: Alcoolul te ajută să dormi mai bine
  • Exercițiile de aerobic pot proteja ficatul de efectele consumului cronic de alcool
  • Consumul moderat de alcool - chiar atât de benefic pe cât credem?
  • Un nou tratament pentru dependența de alcool
  • Consumul cronic de alcool inhibă absorbția unor vitamine esențiale
  •