Alcoolul, femeile și disponibilitatea sexuală

©

Autor: Redacția ROmedic

Alcoolul, femeile și disponibilitatea sexuală
Simpla asociere vizuală a unei femei cu alcoolul o face mult mai disponibilă din punct de vedere sexual în percepția unui bărbat, arată un studiu realizat de cercetători de la catedra de psihologie a Universității Deakin, Australia.

Conform rezultatelor obținute, dacă o femeie stă la masă, având în față o sticlă de alcool (fără să îl consume neapărat), un bărbat o percepe ca fiind mult mai seducătoare și cu intenții de flirt.

Studii anterioare în privința rolul alcoolului în privința sexualității percepute au arătat că persoanele care consumă alcool sunt percepute de cei din jur ca fiind mult mai disponibili sexual decât cei care nu consumă deloc, iar bărbații au tendința de a vedea femeile care beau alcool mai orientate spre sex. În plus, statisticile arată că la aproximativ jumătate dintre actele de violență sexuală, victima sau agresorul a consumat înainte alcool.

Dacă rolul alcoolului s-a dovedit atât de important în percepția sexualității celor din jur, autorii studiului de față și-au propus să vadă dacă efectele se păstrează și atunci când o persoană are în preajma sa alcool, fără însă a-l consuma. Studiul a constat în vizionarea unei înregistrări a unei interacțiuni dintre un bărbat și o femeie, care avea în față fie o sticlă de apă, fie una de alcool. Participanții, 147 de femei și bărbați experimentați din punct de vedere sexual, au fost solicitați să evalueze intențiile sexuale ale femeii din filmul prezentat (flirt, seductivitate, promiscuitate).

Comparând răspunsurile femeilor cu ale bărbaților și luând în calcul conținutul sticlelor (apă sau alcool),  cercetătorii au ajuns la următoarele concluzii: bărbații au evaluat femeia din înregistrare ca fiind mult mai atractivă decât au făcut-o participantele, dar au perceput și intenții sexuale mai pronunțate ale acesteia, atunci când avea în față alcool și nu apă.

Aceste rezultate adaugă o nouă piesă la puzzle-ul complex al relației dintre alcool, sexualitate percepută și actele de agresivitate sexuală.

Sursa:  Medical Xpress

Data actualizare: 16-04-2019 | creare: 29-12-2014 | Vizite: 5252
Bibliografie
Study finds the mere presence of alcohol is enough to make women appear more sexually available, link: https://medicalxpress.com/news/2014-12-mere-presence-alcohol-women-sexually.html
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Pot să beau alcool dacă iau medicamente?
  • MIT: O tărie consumată înainte de masă crește pofta de mâncare
  • MIT: Cafeaua combate mahmureala
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum