Legătura dintre COVID-19 și pierderea auzului, susținută de dovezi științifice

©

Autor:

Legătura dintre COVID-19 și pierderea auzului, susținută de dovezi științifice
Pierderea auzului și alte probleme auditive sunt puternic asociate cu COVID-19, conform unei revizuiri sistematice condusă de oamenii de știință de la Universitatea din Manchester și de la Centrul Biomedical NIHR.
Cercetătorii au găsit 56 de studii care au identificat o asociere între COVID-19 și probleme auditive și vestibulare. Concluziile studiului, publicate în Jurnalul Internațional de Audiologie, arată că, prevalența estimată a pierderii auzului a fost de 7,6%, a tinitusul de 14,8% și a vertijului de 7,2%.

În cadrul analizei, cercetătorii au utilizat în primul rând chestionare auto-raportate sau dosare medicale pentru a obține date legate de COVID-19, mai degrabă decât teste auditive, mai fiabile din punct de vedere științific. „Este nevoie urgentă de un studiu clinic și diagnostic atent realizat pentru a înțelege efectele pe termen lung ale COVID-19 asupra sistemului auditiv. Este, de asemenea, bine cunoscut faptul că viruși precum rujeola, oreionul și meningita pot provoca pierderea auzului. Deși această revizuire oferă dovezi suplimentare pentru o asociere, studiile la care ne-am uitat au fost de o calitate diferită, așa că trebuie depusă mai multă muncă", a declarat autorul studiului, Kevin Munro, profesor de audiologie la Universitatea din Manchester.

Profesorul Munro conduce în prezent un studiu de un an pentru a investiga posibilul impact pe termen lung al COVID-19 asupra auzului în rândul persoanelor care au fost tratate anterior în spital pentru virus. Echipa sa de cercetători speră să estimeze cu precizie numărul și severitatea tulburărilor de auz legate de COVID-19 în Marea Britanie și să descopere ce părți ale sistemului auditiv ar putea fi afectate. Ei vor explora, de asemenea, asocierea dintre aceștia și alți factori, cum ar fi stilul de viață, prezența uneia sau mai multor condiții suplimentare și intervenții de îngrijire critică.

Un studiu recent condus de același cercetător a sugerat că mai mult de 13% dintre pacienții care au fost externați dintr-un spital au raportat o modificare a auzului. Deși studiile sunt alarmante, este necesară prudență, deoarece nu este clar dacă modificările auditive sunt atribuite direct COVID-19 sau altor factori, cum ar fi tratamentele necesare în cazurile urgente.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 28-03-2021 | creare: 28-03-2021 | Vizite: 1022
Bibliografie
Evidence supports COVID-19 hearing loss link, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2021/03/210321215438.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Căștile audio îți pot deteriora auzul
  • Pierderea și scăderea auzului
  • Restabilirea auzului ar putea fi posibilă, chiar și la persoanele care și-au pierdut în mod ireversibil auzul
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum