Legătura între mamele autoritare și consumul de alcool

©

Autor:

Legătura între mamele autoritare și consumul de alcool
Un studiu publicat în jurnalul științific Addictive Behavior Reports dezvăluie că educația oferită de mamele autoritare, dar nu și de tații autoritari, poate duce la un perfecționism negativ, ce poate influența consumul de alcool al viitorului adult. (1)
Studiul a debutat după ce unul dintre autorii cercetării a observat obiceiurile (negative) ale colegilor de laborator. Cei care fuseseră crescuți de mame autoritare aveau o teamă mai mare de feedback decât alți colegi, iar unii dintre ei nu își puteau prezenta ideile în fața colegilor din teama de a nu greși. JA Patock-Peckham, liderul studiului, a mai spus că acești studenți doctoranzi aveau un risc mai mare de a se îndrepta spre alcool pentru a face față provocărilor de zi cu zi. (2)

Cercetarea a implicat chestionarea a 419 studenți pentru a vedea descoperi o legătură între educația primită acasă, simptomele depresive și consumul excesiv de alcool.

Rezultatele au arătat că tinerii cu mame autoritare erau mult mai perfecționiști și aveau simptome specifice depresiei și dificultăți în a se controla atunci când venea vorba de consumul de alcool.

Anterior, un studiu publicat tot de Patock-Peckham a descoperit că un stil de educație permisiv și comunicarea atât din partea mamei cât și al tatălui ajută ca viitorul adult să fie ponderat în ceea ce privește consumul de alcool. Același studiu a mai arătat că fetele crescute de mame autoritare au reușesc să își controleze mai bine consumul de alcool. (3)

sursa: PsyPost

Data actualizare: 19-07-2020 | creare: 11-11-2019 | Vizite: 599
Bibliografie
1. Authoritarian mothering may indirectly contribute to alcohol problems by fostering maladaptive perfectionism. https://www.psypost.org/2019/11/authoritarian-mothering-may-indirectly-contribute-to-alcohol-problems-by-fostering-maladaptive-perfectionism-54784
2. Perfectionism and self-medication as mediators of the links between parenting styles and drinking outcomes. https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S2352853219301324
3. A social learning perspective: a model of parenting styles, self-regulation, perceived drinking control, and alcohol use and problems. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11584147
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: