Noi informații cu privire la efectele antidepresivelor

©

Autor:

Noi informații cu privire la efectele antidepresivelor
Constatările unui nou studiu contestă gândirea predominantă asupra rolului principal al serotoninei și al altor neurotransmițători în efectele antidepresivelor. Studiul demonstrează că antidepresivele se leagă direct de un receptor, cunoscut sub numele de TrkB.
Se crede că efectele inhibitorilor selectivi ai recaptării serotoninei (ISRS) și ai altor antidepresive convenționale se bazează pe creșterea nivelului de serotonină și noradrenalină în sinapse, în timp ce ketamina, un nou antidepresiv cu acțiune rapidă, ar funcționa prin inhibarea receptorilor pentru neurotransmițătorul glutamat. Factorii neurotrofici reglează dezvoltarea și plasticitatea sistemului nervos. În timp ce antidepresivele cresc cantitatea și semnalizarea factorului neurotrofic derivat din creier (BDNF) în creier, medicamentele s-au crezut că acționează asupra BDNF în mod indirect, prin intermediul receptorilor de serotonină sau glutamat.

Studiul actual, realizat de cercetători de la Centrul de Neuroștiințe și Departamentul de Fizică de la Universitatea din Helsinki, a investigat legarea antidepresivelor din diferite clase de medicamente de receptorul TrkB. Toate antidepresivele examinate, inclusiv fluoxetina, imipramina și ketamina cu acțiune rapidă, au interacționat cu TrkB.

„Am constatat că toate antidepresivele stimulează semnalizarea BDNF prin legarea la receptorul său. Această semnalizare este necesară pentru efectele celulare și comportamentale ale antidepresivelor în modelele noastre experimentale”, spune autorul studiului, profesorul Eero Castrén. În plus față de constatările referitoare la efectele antidepresivelor, studiul a produs o cantitate substanțială de informații noi cu privire la structura și funcția receptorului factorului de creștere.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 26-02-2021 | creare: 26-02-2021 | Vizite: 1053
Bibliografie
Researchers uncover new information on the effects of antidepressants, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2021/02/210218141716.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Tratamentul personalizat al depresiei, posibil datorită unui test de sânge
  • Rezistența la antidepresive ar putea avea legătură cu metabolismul
  • Un pas important în combaterea efectelor negative ale tratamentului antidepresiv
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum