Tinerii și femeile sunt mai predispuși la anxietate

©

Autor:

Tinerii și femeile sunt mai predispuși la anxietate
Potrivit unei analize a literaturii științifice de specialitate, femeile sunt de două ori mai predispuse decât bărbații să sufere de anxietate. De asemenea, persoanele din Occident și din America de Nord sunt mai predispuse decât cele din alte culturi.

Meta-analiza a fost condusă de cercetătorii de la Universitatea Cambridge, în încercarea de a sintetiza diverse studii care au analizat numărul de persoane afectate de tulburările de anxietate și grupurile aflate la un risc mai mare.

Potrivit Centrului de Control și Prevenție a Maladiilor din Statele Unite, tulburările de anxietate reprezintă cea mai întâlnită formă de afecțiune psihică. Printre aceste tulburări se numără: tulburarea de stres posttraumatic, tulburarea obsesiv-compulsivă (TOC) și anxietatea socială.

Între 1990 și 2010 numărul de persoane afectate de tulburări de anxietate a rămas în mare neschimbat - în jur de patru persoane din 100. Cea mai mare proporție s-a înregistrat în America de Nord - aproape opt persoane din 100 fiind afectate. Proporția cea mai mică a fost în Asia de Est - mai puțin de trei persoane din 100.

Femeile sunt aproape de două ori mai predispuse decît bărbații, la fel ca și tinerii sub 35 de ani.

De asemenea, persoanele care suferă de alte afecțiuni prezintă risc crescut de a dezvolta anxietate. De exemplu, 10,9% dintre occidentalii bolnavi de inimă sunt afectați de anxietate generalizată, femeile mai mult decât bărbații. Cei mai afectați sunt bolnavii de scleroză multiplă - unul din trei pacienți suferă de anxietate.

Sursa: MedicalXpress

Data actualizare: 05-10-2019 | creare: 07-06-2016 | Vizite: 2450
Bibliografie
1. Women and people under the age of 35 at greatest risk of anxiety, link: http://medicalxpress.com/news/2016-06-women-people-age-greatest-anxiety.html
2. Anxiety disorders 'most common among women and young adults', link: http://www.medicalnewstoday.com/articles/310736.php
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Anxietatea și stresul cronic pot crește riscul dezvoltării tulburărilor psihiatrice
  • Dependența față de tehnologiile mobile a fost asociată cu depresia și anxietatea
  • Anxietatea poate influența negativ luarea deciziilor
  •