Mâncatul singur crește riscul de boli cardiovasculare pentru femeile în vârstă

©

Autor:

Mâncatul singur crește riscul de boli cardiovasculare pentru femeile în vârstă
Pe măsură ce femeile îmbătrânesc, riscul lor de boli cardiovasculare îl depășește pe cel al bărbaților, în mare parte din cauza nivelurilor scăzute de estrogen care reglează funcția vasculară. Prin urmare, multe cercetări se concentrează pe diverși factori de risc pentru bolile cardiovasculare la femei. Un nou studiu sugerează că mâncatul singur poate contribui la un risc crescut de boli cardiovasculare la femeile în vârstă.
Schimbările recente din societate au făcut ca mai mulți oameni ca oricând să mănânce singuri. Unele dintre motivele principale includ o creștere a numărului de gospodării cu o singură persoană, introducerea protocoalelor de distanțare socială ca răspuns la pandemia COVID19 și creșterea numărului de platforme pentru serviciile de livrare de alimente. Cu cât numărul persoanelor care iau masa singure a crescut, cu atât mai mult au fost amplificate și riscurile pentru diferite probleme de sănătate.

Un studiu anterior a raportat că o frecvență mai mare de a mânca singur este asociată cu un risc mai mare de obezitate abdominală și tensiune arterială crescută. Atunci când mănâncă singuri, oamenii tind să consume alimentele mai repede, ceea ce duce adesea la creșterea indicelui de masă corporală, a circumferinței taliei, a tensiunii arteriale și a nivelului lipidelor din sânge, toate acestea putând crește riscul de sindrom metabolic și de boli cardiovasculare.

Mâncatul singur poate afecta, de asemenea, sănătatea mintală și a fost raportat ca un factor de risc pentru depresie, afecțiune asociată cu un risc crescut de boli cardiovasculare. În cadrul studiului actual, la care au participat aproximativ 600 de femei aflate la menopauză cu vârsta mai mare de 65 de ani, cercetătorii au comparat comportamentele de sănătate și starea nutrițională între femeile în vârstă care mănâncă singure și cele care mănâncă cu alții și au investigat relația dintre mâncatul singur și prevalența bolilor de inimă.

Pe baza rezultatelor studiului, cercetătorii au concluzionat că femeile în vârstă care au mâncat singure aveau cunoștințe nutriționale și un aport nutrițional mai slab. Mai precis, s-a constatat că femeile în vârstă care mâncau singure aveau un aport mai mic de energie, carbohidrați, fibre alimentare, sodiu și potasiu decât cele care mâncau alături de cineva. În plus, femeile în vârstă care a mâncat singure au avut de 2, 58 ori mai multe șanse de a avea angină, un tip de durere în piept cauzată de fluxul sanguin redus la inimă și un simptom al bolii coronariene.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 05-11-2021 | creare: 05-11-2021 | Vizite: 319
Bibliografie
Can eating alone be bad for your heart?, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2021/11/211103140138.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Consumul de cereale integrale a fost asociat cu reducerea mortalității (meta-analiză)
  • Untul nu crește riscul cardiovascular (meta-analiză)
  • Meta-analiză: creșterea gradului de activitate fizică reduce riscul pentru 5 boli cronice
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum