Medicamentele analgezice ar putea reduce nivelul de empatie

©

Autor:

Medicamentele analgezice ar putea reduce nivelul de empatie
Medicamentele analgezice, cum este acetaminofenul, pot reduce empatia oamenior, capacitatea de a rezona emoțional cu durerea și suferința altora, după cum arată cercetările recente.

Acetaminofenul, cunoscut și ca paracetamol, este un ingredient activ din peste 600 de tipuri de medicamente analgezice diferite, însă acesta pare să nu reducă doar durerea, ci și spiritul empatic al celor care îl consumă.

La studiu au participat 80 de studenți care au fost împărțiți în două grupuri: primul grup a beneficiat de doze a câte 1000 mg de acetaminofen, iar celeilalte jumătăți i s-a administrat tratament placebo. Participanții au fost solicitați să cuantifice durerea sufletească resimțită, suferința, tristețea ca răspuns în urma citirii unor scenarii sau povestiri care implicau durerea fizică sau socială a unei persoane, sau participarea pasivă și vizualizarea unor scenarii la care participanții respectivi trebuiau să asculte sunete puternice care produceau un mare disconfort.

La final au fost chestionați privind nivelul de suferință și tristețe resimțite. Rezultatele au indicat că persoanele care au urmat tratament cu acetaminofen au prezentat sentimente mult mai diminuate la durerea resimțită de cei din cadrul povestirii. Acetaminofenul reduce sentimentele de empatie și duce la subaprecierea severității durerii resimțite de către ceilalți oameni.

Studiul recent conform căruia analgezicele mediază efectele empatiei oferă noi perspective privind bazele neurochimice ale empatiei.

Deoarece empatia reglează comportamentul prosocial și antisocial, aceste medicamente ar putea afecta și ar putea avea efecte negative superioare în rândul persoanelor care le consumă.

Rezultatele cercetării au fost publicate în jurnalul Social Cognitive and Affective Neuroscience.

Sursa: Spring

Data actualizare: 23-12-2016 | creare: 23-12-2016 | Vizite: 2476
Bibliografie
Empathy Is Killed By Popular Painkiller Found In 600 Different Drugs, link: https://www.spring.org.uk/2016/05/empathy-killed-popular-painkiller.php
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Concentrațiile crescute de paracetamol din urină la bărbați au fost asociate cu infertilitatea
  • Beletristica ar putea îmbunătăți empatia cititorilor
  • Este paracetamolul un remediu pentru durere eficient și sigur?
  •