Diabetul de tip 2 - cum sa scapam de el

05-02-2019
Petru.Rotariu@Gmail.com
Nu este medic/terapeut
Petru.Rotariu@Gmail.com
Unul dintre cei mai faimosi doctori de rinichi a ajuns sa trateze mai multi diabetici decat pacineti cu probleme renale. De ce?
Pentru ca problemele renale sunt de obicei o consecinta a alimentatiei proaste (carbohiodrati rafinati fara nutritie). Celula renala din rinichi este foarte sensibila la carentelede alimentatia saraca in nutrienti. Similar este tesutul din ochi (retina – galucoma la diabetic) si sistemul circulator.
Doctorul se numeste: Jason Fung si cartea care explica in detaliu legatuta dintre bolile renale si diabet se numeste: The code of obesity. Este bineinteles scrisa in engleza nu stiu sa fie tradusa in limba romana. Diabetul este doar o boala din bolile societatii actuale dar este o boala metabolica care este inrudita din punct de vedere al cauzelor cu bolile renale, cardiace, cancerul, dementa, Parkinsonul. Cu cat imbatranim si abuzam de organism(metabolism) cu atat ajungem sa fim candidati seriosi la bolile mentionate mai sus.
O sa incerc sa redau mai jos o vedere generala sau punctul de vedere al cartii mentionate mai sus. Nu este singura carte care prezinta cauzele, sunt multe altele care explica clar cauzele si cum diabetul poate fi REVERSAT cu success daca este VOINTA si putina inteligenta alimentara.

I)
Ca sa intelegem diabetul trebuie sa intelegem mai intai ce este ADAPTAREA METABOLICA. Un organism uman adaptat metabolic este un organism care poate folosi ca sursa de energie carbohidrati (sugars) dar mai ales grasimi (fats). Atunci cand ne nastem suntem metabolic adaptati, laptele mamar este de fapt foarte gras, are putin cabohidrati. Dar datorita faptului ca traim intr-o societate care este orientata sa faca bani cu orice pret si pe cultura alimentara saraca a societatii in ultimii 150 de ani mancarea obisnuita (REALA) a fost inlocuita cu mancare procesa artificiala care are foarte multe calorii din carbohidrati si este aproape lipsita de micro-macro nutrienti (minerale, vitamnine, enzime). Acest fapt cuplat cu faptul ca se traieste intr-o societate unde mancatul si bautul excesiv (alcohol si zahar cu apa) a devenit un SPORT face ca bolile metabolice sa explodeze ca incidenta in zilele de astazi. Se produce si se vinde mancare la magazin ca sa se faca bani nu ca sa ne hranim. Paine cu cata est emai alba cu atat este ma proasta. Nici aia neagra nu este un aliment bun si sanatosa. Odata ce organimsul este supus decenii sa manance numai carbohidrati pancreasul nu mai face fata la cata insulina sa produca si apare diabetul de tip 2. Atunci vin in „ajutor” doftorii care prescriu insulina. Bineninteles ca asta este o solutie temporara foarte proasta. Dupa un anumit timp nici dozele mari de insulina nu mai ajuta, celulele fiiind stresate la maxim nu mai primesc zahar nici daca le inundam cu insulina.
Asta se face pentru ca se fac bani multi (vorbim de miliarde) pentru corporatiile farmaceutice (cititi: criminali profesionisti la nivel de planeta) si pentru cateii lor (doftorii).

Un alt lucru care trebuie inteles este mama hormonilor INSULINA. Acest hormon este un hormon DOMINANT, atunci cand este lansat in organism toti ceilalti hormoni nu mai fucntioneaza, sunt blocati, redusi la tacere. Unul din hormonii redusi la tacere este hormonul care are functia de a arde (folosi ca si combustibil) grasimea depozitata in organism, da drumul la grasimea din ficat, muschi, tesut gras. Acest hormon este glucagonul. Cand mancam in special carbohidrati insulina este mare, sangele este plin de glucoza care este folosita ca sursa de energie si excesul este stocat in ficat, muschi, tesut.
Cam dupa 5-6 ore, chiar mai devreme daca mancam mult carbohidrati insulina scade si glucagonul intra la butoane (daca nu se mai ingurgiteaza nimic intre timp). Cand glucagonul este la butoane, glicogenul din ficat, muschi, tesut este eliberat in sange si cosumat. Ce se intampla in ziua de azi cu frigiderul si TV la nas, maimuta umana nu mai astepata nici macar 2-3 ore si baga la ghiozdan din nou mancare ca la balamuc. Recomandarea doftorilor criminali de a manca de 3 ori pe zi si cu gustari intre este sfatul care va duce direct la cimitir repede. Este recomandarea care face bani din nestiinta populatie care trebuie tinuta bolnava si sub control, trebuie drogata alimentar, facuta dependenta de alimentara, frigider, TV, reteta de farmacie. Daca mancam, zilnic 3 mese pe zi, corpul nu apuca niciodata sa consume caloriile din glicogenul stocat in ficat, muschi tesut. De asta avem tone de burtosi si burtoase cu plapume de grasime care au diagnosticul: FICAT GRAS. Corpul nu se mai atinge de grasimea stocata in veci. Corpul are stocat ca glicogen in ficat, muschi, tesut in jur de 2000-2500 calorii (caloriile unei zile) si in forma de tesut gras peste 70.000 calorii pentru o greutate normala de 70-75kg. Am evoluat asa pentru ca in trecut mancarea nu era in frigider, gaseam mancare undeva mancam si apoi trecea cel ptuin o zi(zile) pana se mnaca din nou. Astazi mancatul dupa cum am repetat este un SPORT (cine mananca/bea cat mai des ci cat mai mult). Atunci cand glicogenul este epuizat complet (cel putin 12-14 ore de nemancare - post) atunci corpul uman intra in starea de: cauta tot ce gasesti in camara, beci, garaj sa consumam – glumesc. Intra intr-o stare numita: autofagy (engleza) in romaneste s-ar traduce autodigerare. In starea de autodigerare organismul se uita dupa toate gunoaiele din organism (celule slabe, moarte, bacterii, virusi, bucati de celule:organele, orice este bun consumat). Este starea CEA BUNA de insanatosire (reparare a organismului). Este starea cand inflamatia de orice fel dispare. Este stare care este indicata de organism cand suntem bolnavi (avem senzatia ca nu vrem sa mancam). Acesta stare: autofagy si (mitofagy = reciclare mitocondrii) este descrisa amanuntit de un cercetator biolog japonez care a luat premiul pentru medicina-fiziologie in anul 2016. Cautati: Nobel Prize in Physiology or Medicine · 2016 Yoshinori Ohsumi. Aceasta stare este specifica pentru intreg regnul animal nu numai pentru om. Dupa cu si ultimele gunoie stocate sunt consumate se intra in consumul de grasime din tesutul adipos, grasimea dintre organe, de pe burta, solduri, etc. Daca aceasta este epuizata (foarte rar, practic nicodata in sociateta de azi) se intra la digerarea de tesut din muschi si organe, asta e starea de starvare sau starea de la Auchitz.

II)
Postul sau postul intermitent este ce am descris mai sus la sfarsit. Atunci cand nu mancam mai mult de 12-14 ore corpul are timp sa faca curatenie si sa activeze starea de autogagy si intra in starea ketonica (scoate grasimile de la beci si le arde, creaza ketone). Ketonele sunt un combustibil mult mai eficient si curat decat glucoza. In starea asta o sa ganditi mai bine, o sa avezi claritate mentala, mai multa energie, mai putina inflamatie, o sa dormiti mai bine si chiar mai putin, mai putine dureri, starea de oboseala si somnolenta dispare. Nu ESTE USOR pentru un diabetic sa treaca de la mancatul ca la balamuc (ca soarecii guniea pig) la post intermitent. Practic postul intermitent implica sa mancam intr-o perioda scurta din zi, sa mancam doar odata sau de doau ori pe zi intr-un interval de 6, 4 sau 2 ore. Exeplu: Incepem sa mancam la paranz la ora 12PM si pe la 4PM ne oprim din mancat pana a doua zi cand vom mannca din nou la ora 12PM. Acesta este un post intermitent de 20 de ore cu 4 de mancare. Repet este foarte greu de obtinut pentru un diabetic dar se pooate. Cum?
a) Renuntati la gustari
b) Eliminati zaharul rafinat (paine, paste, biscuti, cobrigi, prajituri)
c) Eliminati fructele dulci (fructoza e mai grea pentru ficat ca si alcolul)
d) Nu mai mancati dupa ora 6PM
e) Treptat impingeti micul dejun de la 8 la 12.
f) Introuceti in mese salate multe cu masline, branza grasa, ulei de masline, oua, peste mic gras (sardine, macrou, hamsii)
g) Introduceti incet ulei de coconut
h) Cautati ulei de peste si luati ca supliment
i) Cand va este sete beti apa (minerala daca se poate) cu lamaie
j) Daca aveti acid reflux, introduceti otet de mere in salate
k) Singurele fructe limitati-le la: mure, zmeura, afine, kiwiw dar si astea putin
l) Mancati cat mai multe seminte (in, bostan, flaorea soarelui, chia)
m) Mancati nuci, avocado
n) Mancati cat mai multe legume verzi (spanac oparit), conopida, brocoli, kale, salata.
o) Eliminati complete orice bautura cola, alcohol, orice bomboana, zaharicala.
p) Eliminati iaurtul din comerert (are zahar mult), mancati lapte acru (cum se face la tara), kefir.
q) O lingura de varza murata zilnic.
r) Eliminati cafeaua definitiv.
s) Eliminati fumatul definitiv.
O sa ajungeti la adaptare metabolica in 1-2 luni, dupa care nu mai aveti nevoie de insulina. Mancati rar si de calitate. Nu ciuguliti, de fiecare data cand ciuguliti va ridicati insulina si stresati tot organismul. Dati la organims timp sa se vindece prin post.

Postul este descris foarte bine in Biblie, Koran, budism, de filozofii greci si asa mai departe dar nu se mai practica, Religia de azi este timpenia in masa: TV si mancat non stop.

Ce am scris mai sus este ce am citi si aplicat pe corpul meu. Am fost fortat sa fiu pe post intermitent in armata in anii 80 in comunism stiu cu este. Acum il practic de voie buna. Personal nu am nici o boala cronica dar practic psotul intermitent de 2 ani de zile. Ma simt mult mai bine, manac numai intre ora 12PM si 6PM. Din cand in cand tin post de 24 de ore sau de 48 de ore fara sa manac nimic, nici macar nu beau apa. Daca mancati sanatos (multe legume, seminte, nuci – magnesiu, potasiu) starea de sete dispare. Starea de sete nu dispare nicodata daca beti cola, din contra pentru ca cola goleste coprul de minerale (electroliti: sodiu, potasiu, magnsiu, calciu).
Daca nu mai aveti dinti de mestecat seminte, nuci si salata cumparati un mixer si macinati-l. Beti-le ca pe suc cu putina apa.

Urmaresc pe Internet cum doctori adevarati trateaza cu success pesoane cu diabet de tip 2.
Dar ce urmareasc este in limba engleza, nu este nimic in romana.

De sanatatea pesonala nu are grija guvernul, doftorii, popii.
Voi prin VOI INSIVA (1848) o sa deventi sanatosi, sistemul numai va mulge ca pe niste oi.
Desteapta-te ROMANE din somnul cel de moarte.

PS.
Scuzati scrisul si gramatica. Nu am timp de povesti frumoase.
Nu sunt platit, fac asta ca voluntar in timpul liber pe care l-as putea folosi pentru mine sau familia mea.
53 comentarii 12 Înainte ›
0
06-02-2019, ora 16:39
margean
Nu este medic/terapeut
margean
cu multe multumiri i-ti doresc tie si la intreaga familie multa sanatate. si se pare ca suntem de o varsta apropiata si daca nu este cu suparare de fel de pe ce meleaguri esti din ROMANICA si in ce tara esti acum. cu deosebita recunostinta MARGEAN
1
06-02-2019, ora 18:02
Petru.Rotariu@Gmail.com
Nu este medic/terapeut
Petru.Rotariu@Gmail.com
Ti-am raspuns pe mesajul personal. Nu publicati detalii personale pe internet niciodata.
1
06-02-2019, ora 18:14
Petru.Rotariu@Gmail.com
Nu este medic/terapeut
Petru.Rotariu@Gmail.com
Astazi am vazut si aflat un alt detaliu care confirma din nou cat este de important este sa fim adaptati metabolic (sa putem arde si grasimi, sa avem grasimi bune in sange, sa nu fim diabetic sau prediabetici).

Sitemul imunitar are mai multe tipuri de cellule soldat (de aparare impotriva infectiilor).
Prima linie de aparare este un grup de cellule soldat se comporta ca si soldatii de mentinere a pacii (castile albastre).
Se ocupa de infectii mici, localizate, de marime redusa. Aceste cellule prefera ca energie acizii grasi scurti, nu carbohidratii.
Acesti soldati (cellule imunitare din prima linie) nu produc multa inflamatie, infectiile trec neobservate.
Cand acesti soldati nu mai fac fata (prima linie de aparare cade) intra in functiune artileria grea (cellule imunitare care consuma glucoza multa brusc).
Consumul energetic de glucoza brusc in organism in general este asociat cu inflamatia cronica (durere, umflaturi, etc).
Consumul energetic de glucoza brusc streseaza mult mitocondriile, motoarele de energie din cellule, grasimile sunt un combustibil mult mai efficient pentru celula vie. Nu creaza ROS (reactive oxygen stress) mult, mult mai putin decat carbohidratii.
De asta e bine sa putem folosi grasimile ca sursa de energie, sistemul imunitar este functional cu toate liiniile de aparare.
Cand suntem numai pe carbohidrati sistemul imunitare este slab dotat, randurile armateis sunt subtiri si fac ravagii mai mari la infectii simple care ar trebui sa treaca neobservate.

Acizi grasi scurti ii gasiti in grasimi ca: unt, avocado, untura de peste, porc, seminte, nuci.
Sanatate.
0
25-02-2019, ora 19:10
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Fugi ma de aici, daca nu ai genetic afinitate la diabet nu-l faci, poti sa mananci orice, bunicii nostri mancau mamaliga si paine alba care erau carbohidrati rafinati fara fibre si nu aveau nimic.
Mancau si zahar si de toate. Deci hai sa fim seriosi.
Iar daca ai genele proaste, faci diabet si daca mananci sanatos, am n exemple.
Asa ca mai flex cu din astea ca nu e corect.
Cine e sanatos proceseaza faina alba, cartofu, zaharu fara absolut nici o problema, atletii aia care consuma 8000 Kcal/zi jumate din dieta-s carbo. si au nev de carbo rapizi ca sa dea energie, deci cam 1000 g carbo/zi adica enorm, si nu au o problema, totu e sa ii consumi sa nu te ingrasi, atta.

Deci unica problema e sa nu mancam peste kcaloriile consumate, de acolo pornesc n boli adica de la obezitate, asta e corect, si sigur sa mancam cat mai curat fara E-urile cancerigene, dar asta este altceva.

Ca trebe sa mancam sanatos este foarte corect, dar nu sa eliminam zahar sau faina alba.
In loc de zahar la prajituri punem Stevia care nu are kcal si nu urca glicemia, deci putem sa-l eliminam de tot, dar faina alba NU ai cum sa elimini, ca prajiturile, painea, cozonacu trebe cu faina alba.
Plus ca nu poti face dulceata decat cu zahar sau fructoza, acolo iar nu poti sa-l elimini.
Genetica e cheia, si asta pe testate.
1
25-02-2019, ora 20:53
Petru.Rotariu@Gmail.com
Nu este medic/terapeut
Petru.Rotariu@Gmail.com
Fara supapare dar mai ai de citit/studiat.
Cate carti de nutritie ai citi in ultimii 5 ani?
Cate seminarii de sanatate ai vazut/participat in ultimii 5 ani si nu ma refer la informatia limitata din limba romana.
Ma refer la seminarii internationale.

Alimentatia (cat, cand si ce mancam) schimba genomul, activeaza si dezactiveaza gene.

Exeplul I)
Vitamina D3 daca esti deficient peste 2700 de gene sunt dezactivate din cele 47000 care se cunosc astazi.
Ia tu vitamin D3 din paine si faina procesata.

Exeplul II)
Persoanele care au gena Apo3 si Apo4 metabolizeaza diferit grasimile fata de persoanele care nu le au, daca manaca prost au sanse sa fac Alhzeimer mai mari.
De obicei cei din tarile dezvoltate.
Persoanele din Africa care nu au access la dieta "civilizata de frigider" cu ambele gene nu fac Alhzeimer.

Exeplul III)
Apa noastra cea de toate zilele este de doua mari tipuri. Apa grea (cu atomi de hydrogen de deuterium - 1 neutron ) si apa la care atomii de hodrogen au numai un proton fara neutron. Cine consuma mai mult apa grea (apa de la altitudini joase, apa din fructele dulci, apa din laptele animaleor de la campie) are sanse mai mari sa faca cancer, diabet, boli in general, sa moara mai repede decat cineva care consuma apa fara deuterium din legume verzi, apa de izvor de munte, lapte, branza de la animale care cresc la altitudini mari, branza de capra. Plantele folosesc in frunze predominnat apa fara deuterium. Apa buna fara deuterium este cel mai frecvent intalnita in grasimile vegetale, nuci, seminte dar si in grasimea animalelor crescute pe iarba, nu in ferme aglomerate.

Ce, cat si cand bagam pe gura are o influenta foarte mare atucni cand vorbim despre diabet. Diabetul de tip II nu este o boala genetica. Este o boala de nutritive. Atentie a nu se confunda cu diabetul mai rar de tipul I care este de natura genetica, persoana se naste cu un pancreas car nu produce insulina. De obicei asta e un defect de la creatie (ce mananca mama poate afecta cum se naste copilul - vezi ce implicatii are deficient de acid acidul folic). Alimenatia buna la parinti duce la copii sanatosi. Nici nu mai vorbesc de expunerea la toxine (alcol, fumat, apa poluata).

Cand faci afirmatii te rog sa le documentezi cu studii statistice mari, publicatii, autori, carti nu pe ce crezi tu ca ai auzit.

Ai citit Biblia cap coada? Ce se recomanda acolo sa mancam?
Cand Biblia si stiinta spun acelasi lucru e greu de venit cu argumemnte contra.

PS.
Stiu personae care au scapat de diabet II prin dieta si daca intelegi limba engleza te trimit sa vezi online cazuri care se rezolva zilnic.
Dar trebuie sa stii sa asculti seminarii in limba enlgleza vorbita.
1
28-02-2019, ora 00:52
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Lasa dracu biblia care e vrajeala facuta de evrei ca sa darame imperiul roman, arata mie om care a scapat de diabet, am citit multe, peste tot scrie ca diabetul nu se vindeca, si nu am vazut om vindecat.
Se mai intampla doar ca unii obezi, dupa ce slabesc sa le revina glicemiile la normal, aia da, insa ala nu e diabet pe bune, e diabet conjunctural.
Asa cum si de la unele medicamente se deregleaza glicemia, iar dupa aia revine la normal cand nu mai iei.

Mai ales aia cu diabet de tip 1, nu se mai refac celulele beta, la nici unul nu s-au refacut pe tot globu.
Tu trebe sa demonstrezi tu ce zici, nu sa...citezi ce au zis altii care nu stii daca au zis bine, eu pot sa-ti iau 100 de diabetici sa-ti arat ca nu s-au vindecat.
Adu-mi tu (nu imi zice ca au zis altii ca s-au vindecat x si y) un diabetic diagnosticat care s-a vindecat !!! Care avea greutate medie.

Alimentatie, suntem satui de sa mancam aia si aia, nu e mai provocator sa mancam ce vrem si sa nu mai avem probleme ? Cand genetica va avansa, asta se va intampla. Organismul va sti sa elimine caloriile in plus si va sti sa vada prajiturile ca pe ceva sanatos, il reprogramam in acest sens. Vom face sa faca organismul ce vrem noi, nu sa facem noi ce vrea el.
Cum sa nu mananci asa un cozonac din ala proaspat cu ciocolata in el, mmmm.
Sau o prajitura din aia mare insiropata...
Ori nutela cu gogosi calde si bune rau.
0
28-02-2019, ora 18:28
Petru.Rotariu@Gmail.com
Nu este medic/terapeut
Petru.Rotariu@Gmail.com
Ai dreptate Costy, scuze am uitat sa mentionez ca postul meu se adreseaza celor care vor si au puterea sa se schimbe.
Se adreseaza celor car vor sa nu mai fie DROGATI ALIMENTAR.
Nu se adreseaza drogatilor sau dependentilor de zahar, aia sunt fara salvare, pierduti sau habar n-au, traiesc in "denial"- negare continua.

Cozonacul este recomnadat odata pe an de PASTE. La fel ca si Nutela si gogosile si multe alte zaharuri procesate.

Si fratele meu care are 70 nu vrea sa intelegaga de ce nu are voie sa fumeze o tigara si sa bea o bere.
Este la azil, se caca pe el si nu isi aduce mainte ce a vorbit acum 10 minute, dar de tigara si bere nu uita.
A baut si fumat ca un porc toata viata, toti banii care i-a facut ia bagat in tigari si alcol.
Nu e nimic in urma lui nici un copil, nici o casa nimic. E o povara pentru altii care nu au nici o vina.

Apropo de bere:
Cine bea bere regulat face burta de femeie gravida. De ce? Pentru ca in hopul-maltul folosit este puternic estrogen, are hormonul predominat femeiesc.
Fetele care lucreaza pe plantaiile de hop/malt se maturizeaza mai repede decat cele care nu intra in contact cu planta.
Apropo berea are mult zahar in ea, ca de trebuie sa stimuleze cerebelul.

Si nea Garoafa din Vaslui nu are nevoie de casa pentru copii, el vrea prima data o sticla de vin (ai citit stitile cu Becali si Nea Garoafa de la Vaslui).

Mai sus am enumerat tipuri de drogati: alcolici, tutungii. Zaharul nu e diferit mult.
Stiu o famile la care gogosile erau mancarea de baza sapatamanal in casa, au trait pana pe la 65 de ani, ea a murit de cancer el de boli cardiovasculare unul dupa altul la interval mai mic de un an.
Bineintels ca erau obezi asa cum sunt si copii lor. Fiecare cum isi alege ca de acum avem democratie, liber la zahar, alcol, tutun, carne, etc.

A afirma si sustine ca stiinta o sa ne schimbe genele si o sa manacm numai zahar si o sa fim sanatosi este ca si cum te-ai duce la groapa de gunoi ai colecta niste fier vechi cu care vrei sa faci rachete.
Da incearca poate merge pentru tine, ca tu esti mai special.

Nu are nici o importanta cine a scris Biblia atata timp cat acolo sunt fapte si bucati de adevar de necontestat.
Depinde cum o cistesti si ce esti capabil sa vezi din ea sau prin ea.
Eu cred ca mai important este sa stim faptul ca Biblia este o culegere de scrieri copiate si cenzurate dintr-o colectie mai mare si mai veche despre care nu se vorbeste pentru ca
multi ignoranti are avea dureri de cap si ar ataca direct religia/dogmele curente.

Daca vrei sa adancesti relatia ta cu zaharul, incearca Necaturul de Agave, mierea de albine pe unt, un campionat de cate de multe savarine poti manca intr-o zi si tine-o tot asa de dimineatza pana seara vreo 5-10 ani.
Bea si cate o cafea cu zahar zilnic ca stimuleaza bine, te face sa te simti cu energie.
Si dupa aia nu uita sa ne tii la curent cate de bine te simti.

Sananate si intelepciune.

PS.
Una din cartile care merita citita este mentionata chiar la inceputul postarii, dar nici macar nu te-ai sinchisit sa citesti.
Cine a scris-o a tratat mii de pacienti si este recunoscut international pentru realizarile sale. Nu e unicul. Sunt multi ca el.
0
09-04-2019, ora 02:10
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Deci diabetul niciodata nu s-a vindecat ori ce ai zice, ce sa citesc tampenii ?
Asta demonstrat. Mai ales ala de tip 1 cand secretia de insulina e zero, nimeni de pe glob nu s-a vindecat.
Mai exista cazuri de remisie a diabetului conjunctural la obezi, se duce odata cu slabirea, insa ala nu e diabet permanent, este cu totul alta situatie deci, dispare rezistenta la insulina si aparent a trecut, dar daca are din ala pe bune, adios.

Tu in loc sa faci ca organismu sa faca ce vrei tu, faci tu ce vrea el, nici asta nu e chiar okey. O provocare ar fi cum sa faci ca zaharu sa NU mai faca rau ! Asta e doar asa ca o provocare, se lucreaza la genetica insa si o sa fie candva, face rau ca asa e programat corpu, daca-l programezi altfel, o sa il vada pe zahar f bine.

In al doilea rand, ai voie si zahar dar cu moderatie.
Si cine nu are gene de diabet, poate manca si dulciuri ca nu risca decat sa se ingrase, nu mai mult.
Si altii care au gene defecte, mananca okey si fac diabetul, chiar mama mea e in acest caz.

Oricum recomand eu stevia rebaudiana ca indulcitor, asta e clar, e natural si nu are nici kcalorii, dar nu urca nici glicemia. Eu asa indulcesc ceaiul sau ce prajituri fac in casa.
Insa nu poti evita amidonul din coca, paine si asa mai departe, aia e.
1
09-04-2019, ora 03:31
Petru.Rotariu@Gmail.com
Nu este medic/terapeut
Petru.Rotariu@Gmail.com
Painea si prajiturile nu sunt alimente pentru diabetici.
Painea si prajiturile nu sunt alimente bune in general, sunt alimente pentru saraci, pentru cei care au crescut sub sovietici.
Painea si prajiturile nu numai ca nu hranesc organismal dar il golesc de vitamine si minerale.
The umfla, te fac obez, iti reduc IQ (inteligenta), iti topesc tesutul muscular, iti dau peste cap hormonii, la femei promoveaza cancerul de san si cistul ovarian.
Da, schimbarea obiceiurilor proaste alimentare nu este pentru toata lume.
Cunosc multe personae care prefera sa traiasca cu diabet si sa moara mai rapid decat sa renute la zahar sau gustul dulce.
Fiecare cu alegerea lui.
AMIN.
0
05-05-2019, ora 23:13
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Nu ai inteles, e usor de zis greu de facut, painea e baza, tine de foame, milioane de oameni au mancat paine si nu au avut nimic, ne-am gasit acuma sa spui ca nu e buna, si bunica, bunicu au mancat pe rupte si alba, si au batut 90 ani, nu s-au mai ingrasat, nu nimic.

Dulciurile in exces normal ca sunt dauantoare, moderat nu, mie chiar o doctorita de diabet mi-a zis ca pot manca o prajitura mare de 250 g pe zi, constatase ca nu am diabet.
In rest salata, mancare gatita, paine neagra.
De ce sa renunte oamenii la niste placeri ? Mai bine traiesc mai putin dar fericiti.
Repet, la cei sanatosi a nu se consuma in exces, asta inseamna sa NU depasesti zilnic kcalorii-le necesare cu mancare cu tot, si este foarte okey.
Sa mancam si tot ce e sanatos, dar merg si dulciuri cu masura.

Un organism sanatos nu are absolut nici o problema cu duciurile atat timp cat nu depaseste si se ingrasa.
Nu topeste nici un muschi, vb prostii tu, daca bagi si proteine si faci si sport, insulina data baga proteinele in muschi si impiedica catabolismul muschilor !
Atat timp cat insulina e sus, NU pierzi muschi nici daca faci alergare si bicicleta in exces, se intampla daca nu ai mancat carbo si insulina e jos, atunci da, pierzi fibra daca faci sport in exces si mai ales daca nu mananci si proteine.
Nu pierzi nici grasime cu insulina sus, dar daca nu esti supraponderal, asta nu are importanta.
Cand nu faci efort intens, nu trebuie musai sa ai insulina mai sus.

Deci inainte de sport intens, sa se manance un 200 g paine integrala si apoi doua ore muschii sunt protejati.
Nu iti coboara nici o inteligenta, nu te mai lua ma dupa toti astia care is antidulciuri si paine.
Bunicu meu manca mancare gatita si zilnic dupa munca lua doua gogosi mari si manca, nu a avut nimica. Faceau clatite, salam de biscuiti, nu aveau absolut nimic, dar na, ardeau toate Kcal la munca si nu se ingrasau.

Cancerul apare din cauza ca ORICUM era acolo si ar fi aparut, insulina mai sus de la dulciuri si paine si cartofi catalizeaza formarea de tesuturi, asa ca...creste riscul de tumori, dar NU la cei ce nu au cancerul pe drum si oricum aparea putin mai in colo.
Deci fi serios. Ce zici tu este adevarat, dar nu au explicat in ce cazuri grabeste treaba.
Insulina incurajeaza cresterea la copiii mici, deci implicit..creste mai repede..ce o fi pe acolo, DAR daca nu ai defectiunea care sa comande formarea de tumori, insulina ce mai grabeste ?! Nu mai are ce.

Amidonul si zaharul, grasimea ce-s ? Combustibili !! Daca ii arzi, nu mai ramane nimica din ei..
Dar sa ii arzi ! Asta e altceva.
La diabetici da, trebuie regim, asta clar, desi un medic (nu ii dau numele) a zis ca merge si la ei daca aplica terapia insulinica intensiva, adica sa bage insulina in functie de cati carbo baga, si nu doza fixa cu dieta fiza.

Concluzia este ca la omul sanatos trebuie musai si mancare sanatoasa de toate felurile, vitamine, minerale, dar poti manca si paine, cartofi, prajituri DACA arzi tot deci sa nu te ingrasi, apoi multa miscare si este f okey.

Aoooleo...cand iei un cozonac din ala Boromir cu ciocolata si rom de la Mega Image si musti din el si simti ciocolata aia in el mori, nu alta !
Sunt la 450 g in pachet galben, scrie pe el, poti testa cu moderatie sa vezi, cum draci sa nu vrea omu asa ceva ?!
Sau o gogoasa din aia caaalda, o rupi in doua sa iasa asa aburul din ea si pui pe ea dulceata sau nutela, lesiiiiini de bun ce e, hihi.

Greseala la multi este ca NU se misca, nu ard toate kcal, se umfla si de acolo da, pornesc n boli !
0
08-05-2019, ora 21:30
Petru.Rotariu@Gmail.com
Nu este medic/terapeut
Petru.Rotariu@Gmail.com
Diabetul nu se trateaza (elimina) cu miscare si cozonc Boromir. Asta e parera mea. A ta poate fi complet diferita.
Carbohidratii au nevoie de mult mai multa insulina decat grasimile, se comporta complet diferit in metabolism.
Sunt doua tipuri de nutrienti complet diferite cu efecte diferite asupra organuismului.
Eu am deschis subiectul cum sa scapam de diabet si tu faci reclama la cozonac.

Ai magazin de vandut cozonaci? Iti stric afacerea?
Iti stric afarcerea de injectat insulina in bolnavi?
Daca tie iti place sa the drogezi alimentar cu cozonac regulat aia e treaba ta.
Poate altii vor sa scape de diabet si au vointa de a nu manca carbohidrati sau cozonacul tau.

Deschide un subiect separat si adu dovezi ca mancatul de cozonac ajuta diabeticii si este foarte sanatos de mnacat zilnic.

Ce expui tu este consacrat la persoanele care tariesc in negare permanenta (lenesi fara voinata, drogati dependenti).
Cei care fumeaza cred ca fumatul e sanatos, cei care beau alcol cred ca e sanatos, cei care mananca ca la balamuc cred ca scapa usor si o sa fie sanatosi.

Cozonacul este un desert care se manaca de obicei de paste. Cu industia alimentara de facut bani acum pot face cozonac pe banda rulanta din chimicale dulci.
Ei fac cozonac pentru bani, nu le pasa deloc de sannatea ta.

Cozonacul nu e facut sa-l mananci in loc de mancare.
0
08-05-2019, ora 21:47
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Din pacate nu am fabrica de cozonaci, si nici de insulina, ca daca aveam eram bogat acuma si era bine.
Logic ca nu se gandesc la sanatatea noastra, ai dreptate, vand ptr bani.
Nu fac reclama, zic si eu, ca e bun rau, na, hai neaga tu ca nu papi si tu macar din cand in cand :).

Diabetul nu se vindeca din pacate oricat ai tu aceasta iluzie, ca trebe sa-l tina in frau cu dieta e corect. intai dieta respectata, apoi miscare, si greutatea sa fie in limite normale si e ok, atat se poate face deocamdata.
Si mama are diabet, o tin sub monitor si are valori foarte bune, hemoglobina glicata 5, 8 cand de la 5, 7 in sus e prediabet abia, ea are diabet diabet nu pre, la diabetici se recomanda sa fie sub 7, deci...e super.

Desi am spus, un medic a zis ca ai putea manca ce vrei daca bagi insulina in functie de cat mananci, deci bagi 100 g carbo, bagi 10 unitati de insulina, bagi 50, bagi 5 insulina, sigur, conditia e sa nu sari Kcal sa nu te ingrasi. Deci sunt solutii si ptr placeristi, insa nu la toti oamenii merge, ca trebe sa te duca capul ca sa dozezi f atent, sa cantaresti sa stii cat carbo are x si y, la majoritatea au doza fixa insulina sau medicatie, mese fixe, dar trebe abstinente.
Deci solutii sunt ptr oricine, ptr cei cu vointa ultima varianta, ptr cei mai placeristi varianta mai complexa.

Diabetul se va vindeca cand se va rezolva genetic ca sa se refaca celulele beta de insulina si pe de alta parte sa se reduca rezistenta la insulina. La mama a aparut fara sa abuzeze de mancare, fara sa manance idiotenii, fara sa fie grasa. Deci gene defecte, altii mananca orice si nu au nimic.
Daca era supraponderala sa zici ca..de acolo, desi vecinu meu are 140 kile la 1, 7 m si n-are nici un diabet, insa ea nu era nici macar asa.
Vulnerabilitatea e genetica din pacate. Daca tu vindeci diabetul ai fi fost miliardar !
0
09-05-2019, ora 18:00
Petru.Rotariu@Gmail.com
Nu este medic/terapeut
Petru.Rotariu@Gmail.com
Daca diabetul este o boala genetica cum se explica faptul ca:
1) China nu a avut probleme cu obezitatea atata timp cat dieta la 1 miliard de oameni era in general orez si legume, dar cand au inceput sa aiba lovele si sa se inbuibe cu cozonac (coca cola, dulciuri ocidentale) and inceoptu sa aiba obezitate in masa in ultimimele decade?
Deci vrei sa spui ca genele s-au schimbat repede la cateva sute de milioane de oameni peste noapte?
2) Cum Brazilia nu a avut probleme cu obezitatea/diabetul acum 20-30 de nai cand era saracie lucie acolo. In ultimele decenii au inceput sa aiaba lovele sa aiba putere de cumparare si de la stomac umplut pe jumatate au ajuns sa aiba obezitate in masa.
Si astia si-au schimbat genele peste noapte in ultimele decenii?
3) Cum se explica obezitatea cronica din SUA din ultimele decade? Obezitatea cronica nu era prezenta in anii 40-50 in SUA?
Si aici genele au luat-o razna ca nu aveau ce face?
Statisticile astea sunt foarte bine documentate si sunt ignorate complet de sistemul medical si industria alimentara ca strica afacerile.
In SUA se cheltui pe diabet anual 400 miliarde anual. Si crestrea este cam de 20% de la an la an. AFACERE SUPER BUNA!
Tot timpul papitoii (baietii destepti) afirma ca mai trebuie facut reserch (cercetare) adica donatii si muls de bani sI intaziat verdictul cat mai mult.
Fute (mulge) cat poti sistemul. Si prosti bun de muls e multi!

Ce doctorul tau de incredere nu ti-a spus este ca dupa 5-10 ani de adminstrat insulina cat el face bani buni de pe costica/cozonac, maicata o sa devina rezistenta la insulina, o sa aiba nevoie de mai multa insulina.
La un monent dat nu va mai conta cata insulina bagi ca celulele vor fi surde la insulina, nu le mai poti convinge sa reactioneze la insulina chiar daca ai insulina cu lopata in corp.
Se stie clar ca un nivel mare de insulina continuu in corp produce leziuni distrugatoare in sistemul cardiovascular, nervos, creierul nu mai este irigat, muschii se topesc, apare problemele cu ochii si se reduce capacitatea motrica si mentala.
Capacitatea mentala redusa insemana: capacitate de gadire redusa, claritate redusa, lipsa de concentrare, debilitare mentala, IQ scazut, tampire, senilitate.

Daca mai ai un neuron in cap intreba medicul fantastic care il ai unde se duce glucoza cand iei insulina?
Afirmi ca poti sa manaci cozonac ca il tratezi cu insulina, bagi 2 cozonaci, maresti doza de doua ori?
Dar glucoza unde se duce cand ai insulina mai multa? Dispare din corp? Este volatilizata de insulina?
Nu, se depune ca grasime viscerale peste tot in corp in organe pe piciore, fata buhaita, gat de vaca de CAP etc.
Este imposibil sa arzi toata glucoza, trbuie sa alergi ca soarecul in colivie sute the km, care in final produc si mai mult stres si uzura in corp.
Moda asta cu salile de gimnastica este alta bomboana pentru pacalici. Baga zahar ca il arzi la bicicleta. Povesti pentru naivi.
Grasimea in excess creaza foarte mult estrogen care la barbati face tate de femeie si burta de porc.
Coitele se fac cat alunele, de asta avem copii imbecili din nastere cu autism. Calitatea spermei la cei care beau bere, mananca zahar/carbohidrati masiv este zero.

Vecinul tau care are 140 de kg chira daca nu are diabet cronic este deja prediabetic. Ce teninsiune arteriala are?
Diabetul poate aparea si la persoanele fara probeleme de obezitate se manifesta prin infectii dese, tensiune arteriala, inflamatie cronica.

Costica/cozonac tu ia-o pe drumul usor de drogat alimentar si tine-o tot asa.
Eu o iau pe drumul mai greu unde trebuie sa renunt la cozonacul zilnic (o sa-l manac de pasti numai) si renunt/reduc mult toti carbohidratii (fructoza, lactoza, carbohidrati)
Deja sunt pe drumul asta de vreo cativa ani.
Mi-am redus BMI de la 24 la 19. Am mult mai multa energie, enduranta, putrere de concentrare acum cand am BMI 19.
Pot alerga, sta 24 de ore nemamcat fara probleme, am tensiune normala, pot sa bag 20-30 de flotari linistit.
Scula se scoala dimineata de pot sparge caramizi cu ea si sunt trecut de 50 de ani.
Scula nu merge cu zahar, merge cu minerale (potasiu, magneziu), vitamine, Omega 3 (grasimi) exact nutrienti care lipsesc din cozonac, exact nutrinetii care sunt epuizati cand se manaca cozonac.

Stii ca numarul de flotari care poti sa-l faci este invers corelat cu probabliittate de moarte subita. Cate flotari face vecinul de 140kg?

Te astept cu noutati in cativa ani de acum in colo, asta daca o sa poti sa mai scrii si nu ai uitat cine esti.

Sanatate si intelepciune la neamul romanesc.
Traiasca natia!
Desteapate romane din somnul cel de zahar
0
10-05-2019, ora 00:08
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Ai zis multe chestii corecte.

Insa unde gresesti tu fatal:

Medicul si eu am precizat, ai voie sa bagi cat arzi, deci NU mai mult, bagand cat arzi nu te ingrasi niciodata, nu am zis sa bagi doi cozonaci, era un exemplu, dar poti baga si dulciuri.
Atat timp cat NU te ingrasi si se arde tot, nu apare rezistenta la insulina, rezistenta la insulina apare doar cand nu mai e nevoie de glucoza in exces, si ca sa se apere de abuz, inchide receptorii cum spui tu, adica cand sari de kcal necesare.
Altfel avand corpul nevoie de glucoza doza doar necesara, nu o sa-si inchida niciodata receptorii, ca se duce glucoza la ars in celule, acolo o duce insulina.
Deci aici nu esti documentat, sau poate ai inteles gresit desi am precizat, ca ai voie orica atat timp cat nu depasesti energia necesara.

Apoi problema cu diabetul in tarile alea mancarea moderna doar a facut sa bubuie cei mai sensibili genetic, vulnerabilitatea era deja acolo, cei rezistenti nu au facut, adevarat ca obezi da, aia devine oricine, nu e pe sensibilitate. Adica a fost un test dur si au picat...cei mai slabi genetic ca au fost grasi sau nu, atata tot.
Si daca era saracie ce castiga ? Daca nu ai mai nimic, iar nu e okey.
Vecinu meu are bazala 82 glicemia si tensiunea 126 cu un 70.
Eu care faceam sport, aveam corpul fibrat si aveam 61 Kg la 1, 7 m aveam bazala minim 95, aveam si 99 deci nu mancam multi carbo.

Am facut test cu vecinu, el e mai mare ca mine cu 14 ani, deci mai in varsta:
El 1, 7 m 141 kg avea atunci, sedentar (tota viata a bagat in el), eu 1, 7 m 61 Kg corp atletic activ fizic destul.
Bazala el 82, eu 98 glicemia, deja ma ofticasem, mereu iesea bazala min 95, nu conta ca mancam mai mult sau mai putin carbo seara inainte cu 10-12 ore cum e regula.
Mancat fiecare 150 g paine alba deci 75 carbo
La o ora: el 131, eu 214
La doua ore: el 88, eu 147 (peste 140 cat e permis maxim) deci nu ma lua pe mine ca nu e genetica.
Tensiunea o avem buna amandoi.


Insa aici era problema doar ca diabeticii nu au voie decat cantitati infime de dulce, asa ca cine vrea sa manance o ciocolata sa zicem care are 55 g carbo, nu poate fara ceva mai multa insulina, insa repet...sa nu sara de kcal zilnice necesare.

De exemplu sa zicem ca un barbat arde 2400 kcal/zi (nu cont ca doar carbo, carbo + lipide, proteine, se arde tot).
El ca diabetic normoponderal (deci nu gras) are voie 170 g carbo/zi, cam asa se da, Omu sa zicem vrea odata sa manance mai multe dulciuri intr-o zi de 300 carbo (nu zic mereu), mai reduce lipidele si deci se va incadra in cele 2400 K.
Nu poate daca nu baga mai multa insulina, ca ii urca glucoza prea sus si ii e rau si ataca corpul !
Si da, bagi in functie de cati carbo bagi, daca bagi 50 g bagi 5 unitati, daca bagi 100, bagi 10, cam asa e regula, sigur ca..depinde aici si de rez la insulina a fiecaruia, si de perioada zilei unde rezistenta e ba mai mare sau mai mica chiar si la cei slabi, dar am zis asa in mare.

Si daca nu sari de kcal necesare, ramai slab, merge si scula si toate chiar daca mananci si dulciuri pe langa mancare.
Ai dreptate, e mult mai bine sa fi slab, ai mai multa energie, tonus mai bun, asta am trait-o si eu.
Totul se deregleaza asa cum spui daca te ingrasi.

Nu recomand abuzuri, recomand miscare si greutate normala, mancare sanatoasa dar nici restrictiile diabeticilor nu le aprob ca e o mare frustrare (multi o declara chiar daca pe ascuns doar la apropiati),
Cei sanatosi daca nu abuzeaza si se incadreaza in kcal necesare pot manca orice, si e ok asa.
Diabeticii insa nu, si de aia unii medici mai luminati daca stau de vb cu unu mai luminat ii poate da treapie insulinica dinamica, am zis unii, ca multi nu sunt deacord poate din lene mai mult, ca e mult mai simplu sa dai doza fixa si dieta fixa, decat dinamic totul.

Cred ca acum ai inteles ce vreau sa spun. Eu cand ti-am zis de cozonaci nu ti-am zis sa mananci 10, am zis cu moderatie poti testa, atat, si da, sunt buni rau, te ung pe suflet fie ca mananci si o felie doua doar, la orice masa de pranz exista desert, nu eu am inventat asta.
0
11-05-2019, ora 23:04
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Oricum la mine carbo nu se depun, avand mama probleme la nastere cu mine am iesit mai ciudatel, i s-a facut o anestezie generala ptr apendicita cand nu era voie, deci..
Asa ca se elimina prin urina, am gicozuria sus si la o glicemie de 85, nu doar minim 180 cum e la altii, s-a testat la laborator, deci pragul renal e mult mai mic.

Cand mananc grasime se depune, daca sar de kcal, daca sar cu carbo nu e problema, am testat si cu 4000 Kcal/zi doar din carbo si glucoza la greu se duce la wc, si eram sedentar, glicemia medie era de 125-137, deci departe de 180 si dupa mese deci nu era diabet deloc, ani de zile nu urca mai mult de atata nici dupa mese. Eu ard 2400, deci intra cat trebe, excesul iese afara, sau chiar mai multa iese, nu stiu exact, tot ce stiu e ca dupa un test de 3 luni, nu s-a depus nimic.
Asa ca eu nu-s dusman cu carbo, sunt cu grasimile doar, deci nu am voie sa depasesc kcal din grasimi si poate eventual proteine desi auzisem ca prot nu se depun, ies si ele afara excesul.
La inceput m-am speriat am zis ca am dat in diabet, ca stiam ca sub 180 nu iese in urina, dar m-am inselat.
Asa ca glucoza se mai poate duce si in vasul de la wc.
0
13-05-2019, ora 23:44
Petru.Rotariu@Gmail.com
Nu este medic/terapeut
Petru.Rotariu@Gmail.com
Valoarea abosulta a glicemie nu spune decat daca nu esti deja diabetic, sau daca zaharul este tinut sub control.
Dar nu spune cat de mult pancreasul lucreaza ca sa tina acea glucoza la nivelul normal.
Nu spune cat de aprope esti de diabet sau daca esti departe de el.

O masuratoare mai effectiva care spune pe unde stai este:

HOMA-IR Blood Code Calculation

Care ia in calcul glucoza si nivelul de insulina simultan.
Este important sa stim cata insulin ne trebuie ca sa tinem glucoza la nivel normal.
Asa se vede daca nu suntem deja prediabetici. cat de sezitivi suntem la insulin.
Cu cat suntem mai sezitivi cu atat mai bine.
Cei diabetic isi pierd sezitivitatea la insulina.

Formula de calcul este aici:
----------*

(*modificat de admin)
0
15-05-2019, ora 01:46
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Stiam formula aia, am calculat dupa ea rezistenta la insulina, mereu cand ma duceam la testul de toleranta la glucoza ceream eu si nivelul insulinei si peptid C, medicul nu dadea asta, insa stiam asa cum zici si tu ca, conteaza foarte mult, nu dadea probabil ca insulina tine de endocrinolog, pancreasul e glanda, si doar ca esti sau nu diabetic conta ptr diabetolog.

LA 62 Kg la 1, 7 m aveam HOMA 1 IR 0, 69 si 2 IR 0, 39
La 68 Kg aveam 1 IR 1, 07 si 2 IR 0, 56 si intex insulinogen 46, 4
La 79 Kg aveam 1 IR 1, 4 si 2 IR 0, 7 si index insulinogen 64

Cu cat eram mai gras, se observa ca urca HOMA, cum e si normal, urca insulin rezistenta, nu am inteles insa ce diferenta e intre 1 IR si 2 IR, sunt formule diferite.



Fi atent ce iti dau aci, indexul insulinogen si anume furnizeaza informatii privind prima faza a raspunsului insulinosecretor, asta nu o mai stiai ca nu prea e pe undeva:

[ (I30-I0) / (G30-G0) ] * 100

Unde I = insulinemia in uU/ml si G glicemia in mg/dL, iar 30 sunt minute si 0, deci la testul de glucoza, 0 e insulina si glicemia bazala, iar apoi la 30 de minute de la ingestia glucozei.
Scorul 100 e cel mai bine. Mai sus am pus si asta, nu stiu cum vine dar asa a iesit.
Medicu de la care am luat formula nu a zis limitele, dar am banuit eu, cu cat glicemia e mai mica si insulina, cu atata scoru e mai mare.

Normal ca, conteaza cu ce insulina tine glicemia jos, am si cerut la medic niste rapoarte, unul de 1, 7 m de 65 Kg avea glucoza 82 cu insulina 3, 5 uU/ml, iar altul de 1, 7 m de 110 kg avea glucoza 84 dar cu insulina 11, deci e clar.
Ambii erau barbati in jur de 51 de ani.
Iar sora prietenului meu care avea 150 Kg la 1, 74 m avea insulina 50 !!!! Alarmant, maxima admisa e 24, 9

Limitele sunt intre 2, 6 si 24, 9 uU/ml fie bazal fie dupa mese insulina.

De 10 ani le tot studiez ca m-a pasionat, nu doar ca mama are diabet, in 2009 nici nu stiam ca are, dar era sa mi-o iau eu, si de acolo am inceput sa ma documentez.


La tine carbo se depun ce e in plus ?! Sau ca si la mine doar lipide si eventual proteine ? Daca glicozuria e absenta, inseamna ca nu elimini glucoza in plus.
0
15-05-2019, ora 16:58
Petru.Rotariu@Gmail.com
Nu este medic/terapeut
Petru.Rotariu@Gmail.com
Eu nu am fost obez niciodata dupa standardul de BMI (Body Max index), am avut BMI aproape de 25 dar nu am trecut de 25.
Am copilarit cu foamea in spinare, nu imi este frica de foame - asta a fost un noroc.
Foamea te caleste. A nu se confunda foamea cu starvarea, care este foame de zile la rand.
Am avut BMI bun (corp atletic) pana pe la 35 de ani cand am dat de mancare multa si din belsug.
Atunci am inceput sa pun, pentru ca mancam mult de dimineatza pana seara.
Fac miscare tot timpul, am facut tot timpul de can ma stiu. Nu fac sport de performnata sau sala.
Cu cat mancam mai mult cu atat deveneam mai slab ca putere, gafaiam, eram mai somnoros, lenes si putina putere de concentrare.
Incercam mereu sa scap de BMI 24 si sa ma duc in jos dar era foarte greu.
Pana ce am citit niste carti si am urmarit niste doctori renumiti pe internet.
Dupa ce i-am descoperit am cautat si altii si am cautat inclusiv in istoria medicinei ce greseli mari s-au facut in trecut.
Nimeni nu vobeste de ele. Doctori prin greseli omoara mai multi omanei decat razboilele. (Vezi gripa spaniola din America).
In America la fiecare ora echivalentul unui jumbojet de oameni mor din cauza bolilor cardiovasculare si nu se face caz.
Dar cand un avion cade de cate ori pe an se face mare caz. Traim in mult gunoi informatic/media.
Am inceput sa inteleg ce este postul intermitent si dieta keto.
Eu nu cred ce este o dieta, cred ca este mancarea cea mai protivita in mare pentru organismul uman. Exista si eceptii dar putine.
Postul intermitent este modul de hranire pentru care am fost creati.
Dupa ce am inceput sa le folosesc in timp scurt am adus BMI de la 24 la 19, rapid. Acum sunt aproape de 18.
Am energie mai multa, car 20kg linistit 20-30 de metri.
Pot face 20 de flotari usor. Pot sa accelerez inima repede si s-o calmez imediat.
Vasele de sange se ingroasa, tensiune arteriala scade si sta bine in zona normala.
Colesteroul bun/rau se stabilizeaza bine.
Exista un numar care arat cat de mare este starea de "razboi" in organism (WBC - white blood cell count - numaru de celule albe)
Cu cat WBC este mai mare cu atat avem infectii latente in corp si inflamatie.
WBC a coborat la limita minima. Nu mai am dureri in picioare. Nu trebuie sa mai dorm mult, cu 6 ore de somn sunt pefrect.
Dorm ca o piatra. Nu am nevoie sa beau apa, de fapt nu beau apa deloc pentur ca am din mancare indeajuns.
Pot sta nemanca 24 de ore usor. Pot face efort fizc mare in cele 24 de ore de nemancare.
Ma simt mai bine acum la 50 de ani decat cand aveam 40 de ani si eram la BMI 24.
Saliva nu mai este amara, respiratia nu mai miroase, picioare nu mai miros urat.
Cand picioarele miros tare organismul scapa de toxine pe unde poate: piciore, saliva, urina, transpiratie.
Nu racesc cand toti din jurul meu racesc. Nu am alergii, am avut dar acum mai uit la altii cum au si eu nu am nici po treaba.
Am fost alergic la polen, il simt dar nu mai am simptomele cronice cu nasul plin de muci si lacrimare, febra, dureri de cap.
O, durerile de cap au disparut complet, sunt de domeniul trecutului.

Revening la intrebarea ta, atunci cand am pus grasime pe burta si eram la 24 BMI mancam multe fructe dulci: mere, banane, prune, ananas, pere, struguri - tot timpul anului.
Am renuntat la ele trepat si am inceptu sa fac IF+Keto si am vazut ce rezultate rapide am obtinut.
Am convins si un alt coleg obez sarb de birou si el a redus in 6 luni de la 360Lb(170kg) la 260Lb(120kg). Inca topeste grasime.
Grasimea este foarte greu de topit de pe burta daca nu se face post de durata (peste 12-14 ore).
Eu in ultimul timp tin mereu 6/18 (pauza de mancare 6 ore cu nemancare 18 ore )dar cel mai mult prefer 2/22, ma simt cel mai bine.
Nu mai simt corpul, este mult mai multa energie, dar mananc multe legume, seminte, nuci, oua, icre, peste, branza de capra, iaurt gras, varza murata, avocado, lamaie.
Nu beau apa, am redus/exclus alcolul si orice este carbohidrat concentrat.
Fructele favorite: zmeura, mure, fragi, afine, capsuni, kiwi.

Ce e interesant cu cat BMI este mai mic si masa musculara e mai mare cu atat suntem mai toleranti la a stoca carbohidrati, glicogen in muschi.

HOMA dupa analizele de anul trecut cand nu stateam tot timpul pe IF+Keto era de 1.4 - normal dar la limita superioara.
O sa merg din nou la analizele anula si o sa vad acum cand ma simt si mai bine.
Presupun ca se va fi un scor si mai bun.

Ce suplimete (vitamine sau minerale) ia mama ta in afara de insulina?
Stii ca sunt unele care pot reduce necesarul de insulina?
0
17-05-2019, ora 03:15
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Decii tu depui carbo ! Nasol. Inseamna ca glicozuria la tine e 0 la o glicemie sub 180.

Normal ca te simteai mult mai bine mai slab, e si normal.
Si eu cand aveam 59 Kg zburam efectiv, deci aveam 1, 7 m inaltime, saream ca un tantar din ala, aveam o mobilitate de nu se putea.

Mama nu ia insulina, ia doar Metformin 2500 mg/zi si atat, in rest respecta un regim foarte sanatos, trei mese regulate pe zi, are greutate normala, toate analizele-s okey.
Mai ia capsule din alea de castravete amar, si eu am auzit ca unele din astea reduc necesarul de insulina probabil ca reduce insulin rezistenta.
Are bazala cam 115-117, la doua ora de la masa sub 160 adica cum e permis la diabetici, sau de multe ori chiar sub 140 ca la sanatosi.
Glicata o are 5, 8, excelent zic medicii ptr un diabetic care are diabet de 10 ani.
La sanatosi e pana in 5, 7, de la 5, 7 la 6, 4 e prediabet, de la 6, 5 in sus e diabet.
Eu o am 5, 2.

Totusi nu inseamna ca daca ai bazal sub 126 si peste 100 e prediabet, ea are diabat diabet, fara tratament si mancat ceva mai tare, sare la 2 ore la 330 rapid, in loc de sub 140 cat e normal.
Daca avea bazala deja peste 126 era mai grav, evident, asa o are f mare doar dupa mese incorecte.
Si nici daca ai glicata sub 6, 5 nu inseamna ca ai musai prediabet, poti avea diabet in toata regula.

Cel mai relevant e testul de toleranta la glucoza sau cu 150 g paine alba.
Se ia glicemia bazal inainte de masa, se mananca painea sau se bea cele 75 g glucoza dizolvata in 300 ml apa, apoi se ia la 30, 60, 90 si 120 de minute, eu iau si la 180 de minute.
Ca sa fie omu declarat sanatos, bazala trebe a fi sub 100 de preferat intre 80 si 85 ideal adica.
La 30 si 60 de minute sa fie sub 155, la 120 de minute sa fie sub 140, iar la 180 de minute sa fie iar sub 100 ca bazala.
Altfel sunt probleme doar daca una e sarita.

Eu iau si la 30 si la 60, una sa aplic formula cu indexul insulinogen, ca fara aia la 30 nu poti, dar si sa vad unde e varfu, uneori era la 30, alteori la 60 de minute. Dar la lab si cu insulina si Peptid C
Mai iau si la 90 ca sa vad intre 60 si 120 ce face, e mai mare decat aia de la 60 si apoi coboara tare la doua ore, sau scade de la o ora incontinuu liniar pana la doua ore.
De fapt protocolu asta era si la sanador la test la timpul ala se lua, doar ca nu-ti fac si insulinemia si peptid c decat daca ceri tu, ca sa vada vorba ta...si rezistenta la insulina, cu cata insulina tine glicemia aia bazala super de 81 si aia minunata de un 102 la doua ore de la o masa cu 75 g carbo rapizi.

Fi atent faza, in 2007 aveam asa, eram sedentar, aveam 80 Kg la 1, 7 m deci cam grasanal:

Bazala 111, dar asta o lasam, era peste suta.
La 30 min - 155
La 60 min - 114 deci coboara de la 155 care era la 30 de minute)
La 120 min - 88

In 2012 eram activ fizic tare la sala de 5 ani, 68, 5 Kg deci foarte bine, fibrat, dieta sanatoasa:
Secretia de insulina mai mica

Bazala - 105
La 30 min 147
La 60 min 187 in loc sa coboare, urca mai mult decat era la 30 de minute !!!!
La 120 min 93, oricum mai sus ca 88 de mai sus

In 2016 iar sedentar, 79 Kg ca si in 2007:
Secretia de insulina mai mare

Bazala - 96
La 30 min - 162
La 60 min - 144 aici a mai coborat ce-i drept fata de 30 min dar nu ca in 2007
La 120 min - 106 este putin mai mare si ca 93 ala de mai sus

Cum dracu ? Nu inteleg sau ma fac ? Eu observ o deteriorare a controlului glicemic pe timp ce a trecut !
Glicemiile par a nu fi corelate cu greutatea si activitatea fizica, doar nivelul de insulina se vede ca e mai mic in 2012 fata de 2016, ca in 2007 nu am luat.

Tu ai diabet ? Daca da, cum l-ai descoperit si ce valori ai ?
0
17-05-2019, ora 04:41
Petru.Rotariu@Gmail.com
Nu este medic/terapeut
Petru.Rotariu@Gmail.com
Eu nu am simptome de diabet:
1) mananca odata pe zi si nu-mi imi este foame
2) ma pis numai daca beau multa apa, noaptea nu am probleme
3) Nu sunt obez: BMI : 18-19.


Glucoza poate sa sara in sus putin peste zi chiar daca nu ai mancat nimic.

Daca ai mancat fibra, fibra la anumite personae cand ajunge in intestine se poate fi digerata de bacterii care elibereaza carboihidrati simpli.
Cateodata da fermentare.


Eu nu mi-am masurat decat glycemia dupa 12 ore de post, odata pe an la analizele generale:

Glucose dupa post de 12ore = 4.8 mmol/L
(normal 3.6 la 6.0)
Creatinine = 76 umol/L (normal intre 67-117)
Insulina post de 12 ore: 39 pmol/L (normal 20 la 180)


Coprul poate produce glucoza din grasimi si protein (process numit: gluconeogenesis).
De asta nu e bine sa macam des, odata pe zi si bine, sau intr-o fereasta de 2-4-6 ore maxim.
3 mese pe zi este prea mult.

Cand corpul nu mai are rezeve de glucoza trebuie sa intre in rezervele de grasime.
La diabetic e greu ametesc pentu ca au peirdut abilitatea de a comuta din carbohidrati la grasimi de aia e bine de antrenat corpul cu o masa pe zi sau post de 24 de ore din cand in cand, ca sa se invete sa intre in grasimi. Daca nu ai potasiu, magnesiu, sare (sodiu) indeajuns (legume) este greu de ars grasimi.

Daca nu ai vitamina D3 la valori normale si magneziu esti mult mai pro diabetic, favorizezi diabetul.
Carbohidratii golesesc potasiul, magneziul, vitamin C din corp.

Alte suplimenbte bune pentu diabet sunt vanadium si chromium - minerale rare.


Metamorfin goleste corpul de vitamin B1 thiamina, cea ce produce o uzura mare a neuronilor (nerv optic) si mitocondriile merg infundate (lipsa de energie).

Cauta drojdie nutritionala si introdu in alimentia mamei. Drojdia nutritionala are toate vitaminele B in ea, Nu lua pastille chimice, vitamin sintetice.

Vezi sa nu ai bacteria Helicobacter pilori ca daca o ai prezenta tot ce mananci gras in special nu se asimileaza deloc si ai carente de vitamin A, D, K care acccentueaza diabetul.

Un alt aspect important este sa ai Omega 3 / Omega 6 raport 1:1 in mancare. De obicei numeni nu mananca Omega 3 raportul e de 1 : 50 in societatea actuala.
Evita tot ce este ulei vegetal (plin de omega 6), folsoest numai ulei de masline, avocado, cocnut, unt sau grasime de porc. Grasimea de porc este mai buna de pajit decat uleiul vegetal.

Sananate.
0
17-05-2019, ora 18:05
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Fac o gluma acu dar..., deci cu bacteria Helicobacter pot manca grasimi si sa nu ma mai ingras, tare faza. Adica daca grasimea nu se mai asimileaza, carbo mi se duc la pipi, e ideal nu ? Hahaha.
Sigur ca na, vorba ta vitaminele liposolubile se pierd, dar asa pe o perioada mai scurta merge, ma refer la o simulare efect al Helicobacter.

Mama daca nu ia metformin nu e bine deloc cu acelasi regim bun, o sa ii zic de drojdia de care mi-ai spus, am auzit ca sparge si vitamina B12 mertforminul ! Deci nu prea e asa ok dar..vorba ta, trebuie sa bage B-uri din alte surse sa compensam pierderea.

Eu folosesc doar ulei de masline bio mereu, la gatit si salate, prajit nu prea mananc.
Dar cand prajeam, este corect ca foloseam ulei de floarea soarelui, stiind ca untura de porc fiind grasime saturata, contribuie la urcarea LDL colesterol. Acuma o sa zici ca prin arderea uleiului de floarea soarelui rezulta compusi toxici care depasesc ca nocivitate untura de porc, asa-i ?

Cu posturile ce sa zic, postul intermitent ajuta la slabit adica de fapt ce faci tu este obtinerea unei medii calorice optime, cam asa se traduce. Adica odata bagi 2500 Kcal, odata 0, si se face o medie f buna.
Pe glicemie, daca scade glucoza prea tare si nu mananci, oricum iti baga glucoza din glicogen, deci si ca mananci sau nu, el tot iti mentine o glicemie optima care nu mai devine optima daca are omu diabet...dar aia e.

Proteinele se transforma in glucoza, NU si grasimea ! Mare atentie.
Transforma fie glicogenul in glucoza, fie proteina in glucoza, atat.
Nu uita ca daca esti gras si nu mananci, ai o foame de te taie, sau cel putin asa sunt majoritatea, daca se transf fat in glucoza nu mai aveai foame atat timp cat aveai acele Kg in plus ptr ca se transformau 235 g de fat pe zi in glucoza ptr cele 2200 Kcal/zi. Erai hranit cum s-ar zice, creieru avea o glicemie optima si taia foamea.
Dovada ? Cand bunica era pe perfuzie cu glucoza, dupa o saptamana nu avea deloc foame desi nu mancase, cand i-a scos, a rupt-o foamea, adica cand a scazut glicemia prea mult care aia = ca nu ai mancat ptr creier

De trecut pe fat trece repede, stai tu linistit, nu asteapta...ca are nevoie de papica, insa o transforma in corpi cetonici si asa hraneste organismul din pacate, nu in glucoza, adica face slabeala supergreu de facut, ca e foamea sus.
El arde cat trebuie, deci tot cele 235 g de fat pe zi din exces, o sa vezi ca se hraneste optim, dar ai foamea sus.

La diabetici da, e putin dat peste cap sistemul, glicemia e sus, dar ai foame...
De aia se si da metformin si ptr slabeala, foamea poate apare si din cauza ca nu intra optim glucoza in celule, si in loc sa se duca in celule, se duce diiirect in tesutul adipos din cauza la insulin rezistenta.

Eu am facut post negru si 2 zile, dar rar, de multe ori doar una.
0
17-05-2019, ora 20:47
Petru.Rotariu@Gmail.com
Nu este medic/terapeut
Petru.Rotariu@Gmail.com
Da uleiurile vegetale au punctul (temperatura) de ardere mic si se oxideaza repede la pajit.
Nici cel de masline nu e recomanda la prajit dar are punctul de ardere(oxidare) mai mare.
Cel mai stabil este coconut oil la prajit urmat de avocado oil. Untul si untura de porc la fel bune ca stabilitatea.

Un corp relativ normal are in jur de 2000 de calorii stocate in glycogen si 80000 de mii stocate sub forma de grasime ca rezerva de supravietuire.
Cine este obez are mult mai mult de 80000. Daca mancam mereu cand ne este foame stam tot timoul in celek 2000 de glycogen. Rezerva de grasine nu este atinsa.
Deci fara antrenamentul de foame daca nu te bati cu ea nu o sa golesti camara cu soareci niciodata. Din contra aduni testut adipos cu care te duci in groapa.
Din cand in cand camara trebuie golita si curatata. Ala e postul. Cine manaca legume, sare are toti electrolitii si vitaminele si poate tine post usor. Cine manca numai carbohidrati are electrolitii goliti o sa ameteasca, lesina daca inta in post.

Fiecare cu camara lui, curata sau plina, mai mare sau mai mica, plina de feluri multe sau numai tesut adipos mort.
0
17-05-2019, ora 22:29
Petru.Rotariu@Gmail.com
Nu este medic/terapeut
Petru.Rotariu@Gmail.com
Aveti aici un medic care stie ce vorbeste despre diabet:


Lies Doctors Tell Diabetics
Minciunile pe care doctorii le spun pacientilor de diabet

--------*

Daca sunteti putin mai descurcareti puneti subtitrarea in limba romana daca nu intelegeti engleza.

Un alte medic renumit care arata cum sa scapa de diabet faimos este:

Dr. Peter Attia:--------*

Dr. Bernstein si multi altii.

Adevarul despre diabet este tinut sub pres ca strica jocurile.
Cine nu crede sa stea pe insulin si metamorfin.
Cine vrea sa scape sa se ducumenteze singur.

(*modificat de admin)
0
19-05-2019, ora 00:03
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
De scapat nu se scapa dar cum am zis, se mentine in parametri cu regim sanatos.
Iar daca cineva are idei ptr vindecare, i se inchide gura cu un milion de dolari, asa auzisem dar nu stiu daca e corect, ca, companiile de insulina vin repede si iti zice ca iti da banii astia doar sa taci din gura.

Este corect ca rezervele de glicogen nu se golesc daca mancam mereu, insa ce nu intelegi tu, daca avem greutate normala si mancam doar cat trebuie, ne mentinem, nu ajungem obezi si nu ai de ce sa dai grasimea jos aia normala care este la greutatea normala.
Nu ai de ce face foamea in aceste conditii.
Daca eu sa zic ca am 1, 7 m si 65 Kg ce interes am sa golesc rezervele alea si ce interes am sa ma ating de grasime ? Sa ajung schelete ?!

Cine e obez da !! Cand mananci carbo, insulina nu da voie sa slabeasca, nu te poti atinge de grasimea in plus. Nici nu are legatura cu glicogenul. Bine, daca baga 1200 Kcal/zi slabeste oricum dar mai greu, la un om cu 5 kile in plus, rezistenta insulina fiind mai mica chiar daca e ceva in plus fata de normal, cand mananca mai putin carbo, aia coboara mai rapid si cand face miscare sau si doar pe dieta, incepe corpu sa-si ia restul de kcal necesare din fat, adica pica lacatu de la camara de grasime (insulina).
Dar la obezi...aia e f sus si cand nu mananca carbo asa ca...slabire cam canci asa usor.

Insa viitorul este sa nu mai asimilam tot, vad ca nu vb deloc tu de metodele astea, vb doar de abtinere.
In mom in care nu mai asimilam tot, nu mai conteaza, excesul de glucoza si fat se duce la toileta si asa poti manca ce vrei.
Trebe sa faca corpu ce vrei tu, nu pe dos ! Ca asta inseamna sa fim destepti.
Ptr in momentul de fata nu merge, in societatea actuala sfaturile de abtineri NU mai functioneaza, se si vede, obezitatea ia amploare, trebe schimbate metodele si asta inseamna sa poata manca ce vor fara probleme.
Mai este solutia sa inhibi tenta de a manca, dar atunci te impusca magnatii alimentari.
Deci nu sa te lupti cu foame, sa nu o mai ai in plus, sa ai doar cat trebuie.
0
19-05-2019, ora 03:38
Petru.Rotariu@Gmail.com
Nu este medic/terapeut
Petru.Rotariu@Gmail.com
Atunci cand nu se manaca mai mult de 14-16 ore corpul intra in reparatii capitale.

Este starea Anabolica, descrisa de Yoshinori Ohsumi of Japan Wins Nobel Prize for Study of 'Self-Eating"
Acest om a luat premiul Nobel pentru teraba asta.
Cand mancam tot timpul suntem in starea Catabolica. Aceste stari nu pot exista impreuna simultan, ori digeri ori repari.

Nu tii post pentru calorii, tii post sa insanatosesti organismal.
Cand stai pe carbohidrati si manaci des nu te mai repari niciodata. Te deteriorezi rapid, cu viteaza mare.

Sunt multe alte benefiici la posturile de carbihidrati si cele mai mari de 14-16 ore.

Horomnii se balanseaza, dar cel mai important este intarirea sistemului imunitar si procesul de eliminare din corp a celulelor defecte.
Daca tu nu crezi asat e treaba ta.
Spunele sa-i retraga premiul Nobel lui Yoshinori ca trebuie sa mancam zilnic si ca ai alta parere.

Sunt multi doctori care ajuta personae sa scape de diabet, sunt carti multe scrise. Daca tu nu crezi este opinia ta.
Atunci cand vad conferinte in real time cand oamenii spun ca au scapat de diabet schimband dieta si ritmul de mancare.
Daca tu nu crezi este opinia ta.A mea este diferita.


Pe vremea comunismului daca nu erai communist erai inamic. Asa e si azi cu medicina clasica.
Daca ai diabet trebuie sa iei insulina, nu ai alta scapare. Asta vrea systemul sa credem, cand informatiile bune sunt deja sub nasul nostru.
Fa ce vrei eu stiu ce aud, vad si citesc zilnic.
0
19-05-2019, ora 23:16
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Eu nu am zis ca acela nu zice okey, nu am contestat ca i-a dat premiul ala ca doar nu l-a dat degeaba ! Asta e clar.
Nu te contrazic ca e bine sa facem post de carbo, sunt deacord si cu asta, insa totusi nu stiu ce au tot cu carbo, ca doar noi din ei suntem proiectati sa luam energie !

Consumati moderat, ce au ? De ce nu s-ar repara celulele si asa ?! Le dai energie..si mai mult au putere de refacere, fara carbo, corpu e slabit totusi, corpii aia cetonici din fat nu prea au aceiasi eficienta sa sti ! E combustibil de calitatea doua..sau a treia..
Iar cu energie redusa cu atata mai putin capacitatea de refacare poate fi mai lenta, ca na, fara energie...
De aia poate e mai bine echilibru, nu mananci in continuu...ca oricum la 2 ore de la o masa se termina secretia in plus de insulina si e relax.

Si nici sa stai cu foamea in gat nu e viata, da-o naiba de treaba, ca o iei razna psihic pana la urma. Mancand echilibrat, ai o stare de confort si e ok asa.

Dar ca scapa lumea de diabet nu pot fi, dar nu ca..am eu o opinie..ci ca realitaeta o arata !
Doar o opinie e corecta, nu sapte !
Insa eu vreau dovezi palpabile sa le vad eu, nu ce se scrie, ce se aude. Sa vad unu cu diabet care il stiu si sa il vad sanatos apoi.

Ce ma amuza si la tine si la altii, pe unde ma duc dau de din astia anticarbo, anticozonaci, antidulciuri, cartofi, tot ce e gustos.
UNUL nu ziceti "hai ma, cum sa facem ca organismul sa nu mai aiba prob de la carbo", asta e o provocare zic eu.
0
19-05-2019, ora 23:25
margean
Nu este medic/terapeut
margean
Traiasca Natia -Sus cu Dansa .te rog spunemi ce inseamna IF+Keto.IF ma intereseaza
0
20-05-2019, ora 00:20
Petru.Rotariu@Gmail.com
Nu este medic/terapeut
Petru.Rotariu@Gmail.com
Carbohidratii au o eficienta mai redusa ca sursa de energie decat grasimile. Creaza mai multi radicali liberi decat grasimile.
Carbohidratii trebiie sa-i mananci des ca sa stai satul si au nevoie de multa insulina.
Daca poti arde grasimi nu ai nevoie de insulina multa, mult mai putina.
Se stie clar ca nivelul mare de insulina creaza multa inflamatie in corp. Uzura mare.


Uite aici o soara medicala cu experinta care vorbeste la un TED.
Vezi ca sunt 21 de milione care urmaresc acest TED, acum or fi poate toti prosti si nu au ce face sa se uite la TED.
Pune titrarea in Romana si vezi ce zice, dupe ce a tratat cohorte de pacienti.


Cauta pe YouTube:
Intermittent Fasting: Transformational Technique | Cynthia Thurlow | TEDxGreenville

Link aici:-----------*

Si numai daca reduci rata de carbohidrati din caloriile zilnice sunt avantaje.

Majoritaea carbohidratilor vin din mancare slab nutritiva care seaca organismul de electroliti si vitamin (paine, paste, zahar, biscuiti, cafea, covrigi, cola, cozonacul tau, cereale).

(*modificat de admin)
0
20-05-2019, ora 00:30
Petru.Rotariu@Gmail.com
Nu este medic/terapeut
Petru.Rotariu@Gmail.com
IF = Intermitent Fasting = post intermittent.
IF este atunci cand pentru cel putin 14 ore nu mananci nimic.
Corpul are si timp sa se repare dupa 8-10 ore de digestie.
Daca mancam tot timpul cu pause mai mic de 8-10 ore corpul nu mai intra in starea de reparare anabolica, este cu insulin ridicata, inflamatie mai mare, uzura in corp mai mare.
In 2016 s-a luat premiul Nobel pentru asta: vezi: Yoshinori Ohsumi of Japan Wins Nobel Prize for Study of 'Self-Eating"

Ideal este sa facem pause de mancare mai mare de 12 ore: 14-16-18.

Lumea in present rontaie tot timpul si tine insulina mare, de aici apar multe probleme.

Recomandare cu trei mese pe zi si gustari este o imbecilitate.
Micul dejun cea mai importanta masa a zile este pentru lenesii grasi.
Aceste recomandari fac bani pentru industia alimentara, doftori si farmacii.

Sariti peste micul dejun, beti niste apa mineral cu lamiae si o sa vedeti cum va simtiti.
Faceti testul cateva zile la rand. Si atunci cand mancati evitati carbohidratii.


Ca sa poti face pauze trebuie sa manaci grasimi (nuci, seminte, peste, porc, pui, avocado, ulei de masline), numai asa se poate sta, cu carbohidrati e greu pentru ca carbohidratii iti fac foame des.

1 gram de carbohidrat are 4 calorii
1 gram de grasime are 9 calorii

Ca sa putem arde grasimi e nevoie de sare (sodiu), si legume (potasiu, magneziu), fara ele e greu de digerat asimilat si ars grasimile.
Atunci cand peste 70-80 la suta din calorii le luam din grasimi suntem in Keto (dieta ketogenica).


Evitati uleiurile vegetale chimizate (ulei de rapita, floarea soarelui, porumb) - alea nu sutn bune de mancat.
Mai bine untura de porc.
0
20-05-2019, ora 11:39
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Normal ca nu e bine cum fac multi, ca daca rontaie tin insulina sus mai mult decat trebe, asta este adevarat.
Eu ma refeream doar la mesele cu nr de carbo necesar zilnic si atata, ca oricand i-ai manca, tot atata insulina secreti, ca in doua mese cand insulina e sus cate o ora, ca la o masa mai mare fara sa mananci o alta, tot 2 ore in total sta insulina sus.
Dar daca iei mai multi carbo...logic ca nu e bine.
Dupa cum e normal insulina sta sus maxim un 5-6 ore pe zi, deci 18 ore e pauza, asa ca..are timp organismu sa se refaca. 6 ore la cei cu sport, ca la ceilalti merge si un 4-5 ore ca nu au nev de 300 g carbo/zi, au un 200-250, deci nu e problema.
Dar asa a functionat omul si acum 100 ani ! Si nu era nici o problema.
De aia se mananca si proteine si fat, ca nu poti manca doar carbo, insa si asa, nu trebe sa mananci mereu, de multe ori mananci paine si te tine mult dupa ce glicemia a revenit la 80, foamea nu apare neaparat cand toti carbo au fost metabolizati.

Sunt sportivi care baga 8000 Kcalorii pe zi din care 4000 din carbo si nu au nici pe dracu, adica cam 1 kil de zahar echivalent, insulina e sus dar duce glucoza in celule, alea o arde si adios, nici fum nu mai ramane.
Dar acolo nu are altceva ce face, trebe in acest caz multi carbo. Asta chiar un medic de diabet mi-a zis, si eu m-am mirat. Daca nu baga carbo...nu are energie, din fat nu ai asa energie rapid.

Ma, sa stai 14 chiar 20 ore nemancat ptr multi e greu, eu unul pot asta fara probleme si o fac des, chiar si 24 de ore dar mai des un 18.
Eu mananc doar odata pe zi de fapt, mananc sa zic la 18 seara, si mai mananc maine pe la 12 ziua sau 15 dupamiaza, deci cam la 16-18 ore. Nu am mic dejun.
Dar nu fac foamea, pur si simplu nu am foame, fac post 18 ore in mod natural.

Am facut si dieta low carb, nu am simtit nimic bun in cele 4 luni, din contra, eram mai lent putin, medicu a zis sa termin cu asta, ca nu am carbo si nu am energie. Simteam ca e un efort mai mare sa fac chestii care inainte le faceam mai usor, incepusem sa mai pierd si din muschi. Dupa ce am bagat carbo cat trebuia (nu mai mult), mi-am revenit.
Mai faceam si sport atunci moderat la sala.

Tin minte ca uneori prin 2010 mancam f mult carbo, am mancat odata dulceata de capsuni cu gogosi, a bagat insulina 24 ore in continuu, radeam de muream, nu alta, pana nu a terminat cei 1100 g carbo de facut, nu a dat insulina jos, se metabolizeaza cam 50 g carbo pe ora. Aoleo cand luai gogoasa aia calda, o rupeai in doua si iesea asa aburu din ea, si puneai dulceata cu capsuni intregi sau nutela acolo si mancai, mureai, nu alta.
La un moment dat la 6 ore de la masa aveam glicemia 62, prostu bagase mai multa insulina decat trebe, apoi la 7 ore era 155, dupa aia s-a mentinut la un 125-130-115 pana a terminat, apoi a cazut la un 85 constant.

Face foame carbo la cei dereglati, la unul okey nu face, pleaca de la 85 sa zicem bazal, apoi urca la un 130 in varf la o ora, apoi la doua ore are un 105, la trei ore 85 la loc, NU are 60 ca sa ti se faca foame iara aiurea.
Adaugă un comentariu / răspuns
53 comentarii 12 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.