Mersul pe jos sau cu bicicleta la serviciu asociat cu beneficii substanțiale pentru sănătate

©

Autor:

Mersul pe jos sau cu bicicleta la serviciu asociat cu beneficii substanțiale pentru sănătate
Mai multe studii au asociat mersul pe jos și mersul cu bicicleta cu beneficii pentru sănătate, însă mai există dezbateri privind soliditatea acestei legături. Având acest lucru în vedere, cercetătorii de la Universitatea din Glasgow au realizat un studiu ce investighează asocierea între mersul pe jos sau cu bicicleta la serviciu și incidența afecțiunilor cardiovasculare, cancerului și a decesului de toate cauzele.

Studiul a implicat 263.450 de participanți britanici cu o medie de vârstă de 53 de ani. Aceștia au notat mijlocul de transport folosit pentru a merge la serviciu și pentru a se întoarce acasă, într-o zi obișnuită. Opțiunile au inclus mersul, ciclismul și transportul în comun sau șofatul. Totodată, au fost înregistrate și informațiile privind internările și decesele subiecților, pe o perioadă ulterioară de cinci ani.

După ajustarea factorilor care ar putea influența rezultatele, mersul pe jos la serviciu a fost asociat cu un risc mai scăzut de boli și deces de cauză cardiovasculară. Însă mersul cu bicicleta la serviciu a fost asociat cu cel mai mic risc de boli și deces de cauză cardiovasculară, precum și cu risc scăzut de deces de toate cauzele și cancer.

Combinarea metodelor de deplasare - ciclism sau mers alternat cu transport cu autovehicule - a fost asociat cu unele beneficii, însă doar dacă partea activă era mersul pe bicicletă.

În plus, riscul scăzut de incidență a bolilor cardiovasculare a fost remarcat doar la persoanele care mergeau mai mult de 9,6 km pe săptămână (echivalentul a două ore de mers zilnic).

Deși este doar un studiu observațional, cercetătorii spun că aceste rezultate reprezintă un puternic temei pentru sprijinirea „navetei active”, în special a ciclismului în orașe.

Sursa: The Conversation

Data actualizare: 16-04-2019 | creare: 20-04-2017 | Vizite: 2384
Bibliografie
1. Cycling or walking to and from work linked to substantial health benefits, link: https://medicalxpress.com/news/2017-04-linked-substantial-health-benefits.html
2. Cycling to work: major new study suggests health benefits are staggering, link: https://theconversation.com/cycling-to-work-major-new-study-suggests-health-benefits-are-staggering-76292
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Mersul cu bicicleta la locul de muncă poate crește durata de viață
  • Deplasarea pe jos sau cu bicicleta în fiecare zi la serviciu scade inflamația în corp
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum