Monitorizarea tensiunii arteriale la domiciliu, recomandată pentru un diagnostic mai precis de hipertensiune

©

Autor:

Monitorizarea tensiunii arteriale la domiciliu, recomandată pentru un diagnostic mai precis de hipertensiune
Măsurătorile tensiunii arteriale efectuate în mod obișnuit la domiciliu prezintă o probabilitate mai mare să ofere baza pentru un diagnostic precis de hipertensiune arterială decât cele efectuate într-o clinică medicală. Descoperirile provin dintr-un studiu controlat randomizat pe 510 adulți care au vizitat unul dintre centrele de îngrijire primară Kaiser Permanente între anii 2017 și 2019.
Pentru a efectua studiul, cercetătorii au folosit dosarele electronice de sănătate pentru a identifica potențialii participanți care prezentau un risc crescut de a avea hipertensiune arterială, pe baza unei vizite recente la clinică. Ulterior, cercetătorii au împărțit aleatoriu participanții în trei grupuri, pe baza metodei de obținere a măsurătorilor de urmărire a tensiunii arteriale: în clinică, acasă sau în farmacii.

În plus față de aceste măsuri, fiecare participant a primit monitorizare ambulatorie a tensiunii arteriale 24 de ore, sau ABPM, testul standard de aur pentru stabilirea unui nou diagnostic de hipertensiune arterială. ABPM folosește o manșetă completă a brațului conectată la un dispozitiv purtat pe talie continuu timp de 24 de ore și care se umflă la fiecare 20 până la 30 de minute în timpul zilei și la fiecare 30 până la 60 de minute noaptea. ABPM oferă cele mai precise informații de diagnostic, dar nu este disponibil pentru utilizare pe scară largă. Cercetătorii au putut determina acuratețea celorlalte trei metode comparând rezultatele lor cu rezultatele ABPM.

Studiul a constatat faptul că citirile tensiunii arteriale efectuate acasă au fost în concordanță cu ABPM și că citirile tensiunii arteriale bazate pe vizitele ulterioare la clinică au fost semnificativ mai scăzute pentru tensiunea arterială sistolică, ceea ce duce la ratarea a peste jumătate dintre persoanele cu hipertensiune arterială bazată pe ABPM. În ceea ce privește măsurătorile efectuate în farmacii, valorile au fost semnificativ mai mari decât măsurile bazate pe ABPM, ceea ce a condus la o probabilitate mai mare de supradiagnostic de hipertensiune arterială.

Monitorizarea tensiunii arteriale la domiciliu a fost o opțiune mai bună, asta pentru că a fost mai precisă decât citirile tensiunii arteriale din clinică. În plus, un studiu însoțitor a constatat că pacienții preferau să-și ia tensiunea arterială acasă. Concluziile studiului însoțitor au fost prezentate la o întâlnire a Asociației Americane de Inimă pentru Hipertensiune.

sursa: News Medical

Data actualizare: 07-03-2022 | creare: 07-03-2022 | Vizite: 389
Bibliografie
Home blood pressure monitoring may provide the basis for accurate diagnoses of hypertension, link: https://www.news-medical.net/news/20220303/Home-blood-pressure-monitoring-may-provide-the-basis-for-accurate-diagnoses-of-hypertension.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Tensiunea arterială măsurată la domiciliu – imprecisă în 70% dintre cazuri (studiu)
  • Topul greșelilor unui hipertensiv
  • Monitorizarea tensiunii arteriale ar putea deveni la fel de facilă precum realizarea unei videoclip
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum