Pentru sănătatea inimii, luați cu precauție suplimente de calciu!

©

Autor:

Pentru sănătatea inimii, luați cu precauție suplimente de calciu!
Un studiu realizat de cercetătorii de la Johns Hopkins Medicine (SUA) sugerează că suplimentele de calciu ar trebui administrate cu precauție, pentru a evita riscurile pe care acestea le pot avea asupra sănătății inimii.

Studiul s-a desfășurat pe o perioadă de 10 ani și a analizat o serie de investigații medicale făcute de aproximativ 2742 de persoane (cu vârste cuprinse între 45 și 84 de ani): chestionare privind alimentația (inclusiv administrarea de suplimente de calciu), tomografii computerizate și scorul de calciu. Concluzia cercetătorilor a fost că administrarea suplimentelor de calciu este asociată cu ateroscleroza, dar datele indică o corelație, nu o relație de tip cauză-efect. Alimentația bogată în calciu nu a fost însă asociată cu această boală.

Informații pe larg despre ateroscleroză găsiți în acest articol.

Cu toate acestea, legătura dintre calciul luat sub formă de suplimente și riscul mai mare de depuneri pe interiorul arterelor se adaugă îngrijorărilor privind efectele negative ale suplimentelor. De aceea, cercetătorii recomandă celor care doresc să suplimenteze calciul, să consulte înainte un medic, pentru a vedea dacă au într-adevăr nevoie de el și care este doza optimă.

De multe ori, consideră autorii studiului, persoanele care iau calciu o fac pentru sănătatea oaselor, dar așa cum indică rezultatele, calciul în exces ar putea dăuna inimii și sistemului vascular. Cercetătorii au realizat această analiză pentru că studiile anterioare au sugerat faptul că ingestia de calciu sub formă de suplimente, mai ales la persoane vârstnice, nu mai ajunge până la sistemul osos ori se pierde conplet, fiind excretat prin urină.

Dacă este nevoie de precauție în ingestia calciului sub formă de suplimente, consumul de alimente bogate în calciu este încurajat, fiind benefic pentru sănătate.

Sursa: Medical News Today

Data actualizare: 14-10-2016 | creare: 14-10-2016 | Vizite: 3088
Bibliografie
Calcium supplements may damage the heart, link: https://www.medicalnewstoday.com/releases/313439.php
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • O nouă tehnică pentru depistarea timpurie a aterosclerozei
  • Care este legătura dintre hormonii tiroidieni și riscul aterosclerotic?
  • Ar putea exista o asociere între calciu și colesterol
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum