Excesul de greutate la tineri reprezintă un factor de risc pentru de hipertensiune

©

Autor:

Excesul de greutate la tineri reprezintă un factor de risc pentru de hipertensiune
Un nou studiu realizat de Kaiser Permanente a dezvăluit că tinerii cu greutatea medie superioară au un risc mai mare de a dezvolta hipertensiune arterială decât cei de la capătul inferior.
Studiul, care a fost publicat în jurnalul JAMA Network Open, a analizat înregistrările electronice privind sănătatea a peste 800.000 de tineri cu vârste cuprinse între 3 și 17 ani care au fost membri ai Kaiser Permanente din California de Sud între 2008 și 2015. Cercetătorii a comparat indicele de masă corporală (IMC) inițial și ulterior al participanților pentru a determina cine avea hipertensiune arterială.

Rezultatele studiului au aratat ca tinerii din gama medie de greutate au un risc cu 26% mai mare de a dezvolta hipertensiune arteriala in termen de cinci ani, față de cei din intervalul mediu de greutate medie. În plus, studiul a constatat că fiecare unitate de IMC câștigată pe an crește riscul de hipertensiune arterială cu 4%. De asemenea, s-a constatat că băieții prezintă un risc mai mare de a dezvolta hipertensiune arterială decât fetele, iar cei cu planuri de sănătate subvenționate de stat au avut mai multe șanse de a dezvolta hipertensiune arterială decât cei care nu sunt în planurile de sănătate subvenționate de stat.

Potrivit Corinna Koebnick, autoarea principală a studiului, constatările subliniază importanța prevenirii hipertensiunii la tineri, deoarece hipertensiunea la tinerețe continuă la vârsta adultă și este asociată cu afectarea organelor cardiovasculare. Studiul subliniază efectele dăunătoare chiar și ale câtorva kilograme în plus asupra sănătății tinerilor și evidențiază necesitatea intervențiilor de prevenire a excesului de greutate și a obezității la această populație.

sursa: News Medical

Data actualizare: 15-03-2023 | creare: 15-03-2023 | Vizite: 230
Bibliografie
Extra body weight associated with increased risk of hypertension among children, link: https://www.news-medical.net/news/20230314/Extra-body-weight-associated-with-increased-risk-of-hypertension-among-children.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Un nou hormon a fost asociat cu apariția obezității la adolescenți
  • Care sunt efectele privitului la televizor mai mult de 14 ore pe săptămână?
  • Reclamele la alimente modifică prioritățile și preferințele alimentare la copii
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum