Neglijarea sau controlul slab al hipertensiunii arteriale, o cauză principală a urgențelor cardiovasculare

©

Autor:

Neglijarea sau controlul slab al hipertensiunii arteriale, o cauză principală a urgențelor cardiovasculare
Un studiu care a investigat peste 20 de milioane de vizite medicale efectuate în cadrul departamentelor de urgență ale spitalelor din SUA indică faptul că multe dintre urgențele cardiovasculare, precum stopurile cardiace sau accidente vasculare cerebrale, sunt determinate de controlul slab al hipertensiunii arteriale.
Publicat în jurnalul oficial al Asociației Americane a Inimii, studiul arată că aproape o treime dintre afecțiunile cardiovasculare diagnosticate au fost asociate cu prezența hipertensiunii arteriale.

În cadrul studiului, cercetătorii au inclus toate persoanele diagnosticate cu o afecțiune cardiovasculară între anii 2016 și 2018, în departamentele de urgență ale spitalelor importante din SUA. Vârstă media a participanților a studiu a fost de 67 de ani, iar majoritatea au fost bărbați. Aceștia din urmă au avut, conform datelor, mai multe șanse de a suferi și de alte boli în plus față de bolile cardiovasculare, cel mai frecvent de diabet.

Pentru femeile incluse în studiu, cele mai frecvent diagnosticate condiții cardiovasculare au fost hipertensiunea arterială (16% din vizitele la spital), hipertensiunea arterială asociată bolilor cardiace sau renale (14,1%) și fibrilația atrială (10,2%). În cazul bărbaților, însă, hipertensiunea arterială a fost diagnosticată la puțin sub 11%, în timp ce atacul de cord la 10,7%, principalul diagnostic fiind cel de hipertensiune arterială legată de boala cardiacă sau renală (14,7%).

Studiul arată că hipertensiunea arterială este frecvent diagnosticată în departamentele de urgență ale spitalelor, în stadii în care condiția este simptomatică sau se asociază cu boli cardiovasculare sau renale. În plus, studiul arată că rezultatele pentru bolile cardiovasculare sunt diferite între bărbați și femei, nu doar în ceea ce privește evaluările medicale efectuate la domiciliu sau la medicul de familie, ci și în ceea ce privește controalele efectuate în departamentul de urgență.

sursa: News Medical

Data actualizare: 04-10-2022 | creare: 04-10-2022 | Vizite: 247
Bibliografie
Study: Many cardiovascular emergencies are due to poorly controlled hypertension, https://www.news-medical.net/news/20220920/Study-Many-cardiovascular-emergencies-are-due-to-poorly-controlled-hypertension.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Hipertensiunea arterială ar putea crește riscul pentru demență vasculară
  • Cofeina ar putea interacționa cu tratamentul hipertensiunii arteriale
  • Expunerea prelungită la zgomotul produs de avion este asociată cu hipertensiunea arterială
  •