Nu uitați de siguranța alimentară când mancați în aer liber

©

Autor:

Nu uitați de siguranța alimentară când mancați în aer liber
Un picnic sau un grătar la iarbă verde ori în curtea casei implică pregătiri ca alegerea meniului și cumpărarea alimentelor, dar trebuie să acordați în mod egal atenție preparării, transportului și servirii în siguranță a mâncării. Autoritatea americană Food and Drug Administration (FDA) avertizează asupra pericolului toxiinfecțiilor alimentare în sezonul cald.

Fie că luați masa în curte, aproape de o bucătărie utilată, sau plecați într-o mică excursie în natură, nu uitați să țineți separat carnea crudă de alte alimente, pentru a evita contaminarea. Țineți carnea la marinat în frigider, nu pe blat și evitați picăturile care cad din vasul cu carne crudă în drum spre grătar. Aruncați lichidul rămas și spălați bine vasul.

De asemenea, spălați bine toate ustensilele care au intrat în contact cu carnea crudă, înainte de a le folosi pentru alimentele gătite. Folosiți un termometru pentru a verifica temperatura și păstrați mâncărurile calde ținându-le pe marginea grătarului.

Alimentele reci trebuie să stea la frigider până în momentul în care sunt servite. Pentru picnic, țineți alimentele în recipiente speciale care mențin temperatura scăzută. Depozitați alimentele separat de băutură, pentru a evita deschiderea frecventă a recipientului de răcire.

Ca regulă generală, alimentele refrigerate pot sta afară pentru maximum două ore, însă doar o oră dacă temperatura este de 32°C sau mai mare. Cu cât este mai cald, cu atât bacteriile se multiplică mai repede.

Nu uitați să spălați și uscați fructele și legumele înainte de a le consuma sau a le pune în lada frigorifică.

Sursa: MedicalXpress

Data actualizare: 06-07-2017 | creare: 06-07-2017 | Vizite: 1429
Bibliografie
Think safety first when dining outdoors, link: https://medicalxpress.com/news/2017-06-safety-dining-outdoors.html
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Folia alimentară antibacteriană care prelungește viața alimentelor
  • Greșeli în bucătărie care te pot îmbolnăvi
  • Bun sau stricat - cât rezistă alimentele în frigider?
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum