Nu uitați de siguranța alimentară când mancați în aer liber
©
Autor: Airinei Camelia
Un picnic sau un grătar la iarbă verde ori în curtea casei implică pregătiri ca alegerea meniului È™i cumpărarea alimentelor, dar trebuie să acordaÈ›i în mod egal atenÈ›ie preparării, transportului È™i servirii în siguranță a mâncării. Autoritatea americană Food and Drug Administration (FDA) avertizează asupra pericolului toxiinfecÈ›iilor alimentare în sezonul cald.
Fie că luaÈ›i masa în curte, aproape de o bucătărie utilată, sau plecaÈ›i într-o mică excursie în natură, nu uitaÈ›i să È›ineÈ›i separat carnea crudă de alte alimente, pentru a evita contaminarea. ÈšineÈ›i carnea la marinat în frigider, nu pe blat È™i evitaÈ›i picăturile care cad din vasul cu carne crudă în drum spre grătar. AruncaÈ›i lichidul rămas È™i spălaÈ›i bine vasul.
De asemenea, spălaÈ›i bine toate ustensilele care au intrat în contact cu carnea crudă, înainte de a le folosi pentru alimentele gătite. FolosiÈ›i un termometru pentru a verifica temperatura È™i păstraÈ›i mâncărurile calde È›inându-le pe marginea grătarului.
Alimentele reci trebuie să stea la frigider până în momentul în care sunt servite. Pentru picnic, È›ineÈ›i alimentele în recipiente speciale care menÈ›in temperatura scăzută. DepozitaÈ›i alimentele separat de băutură, pentru a evita deschiderea frecventă a recipientului de răcire.
Ca regulă generală, alimentele refrigerate pot sta afară pentru maximum două ore, însă doar o oră dacă temperatura este de 32°C sau mai mare. Cu cât este mai cald, cu atât bacteriile se multiplică mai repede.
Nu uitaÈ›i să spălaÈ›i È™i uscaÈ›i fructele È™i legumele înainte de a le consuma sau a le pune în lada frigorifică.
Sursa: MedicalXpress
Fie că luaÈ›i masa în curte, aproape de o bucătărie utilată, sau plecaÈ›i într-o mică excursie în natură, nu uitaÈ›i să È›ineÈ›i separat carnea crudă de alte alimente, pentru a evita contaminarea. ÈšineÈ›i carnea la marinat în frigider, nu pe blat È™i evitaÈ›i picăturile care cad din vasul cu carne crudă în drum spre grătar. AruncaÈ›i lichidul rămas È™i spălaÈ›i bine vasul.
De asemenea, spălaÈ›i bine toate ustensilele care au intrat în contact cu carnea crudă, înainte de a le folosi pentru alimentele gătite. FolosiÈ›i un termometru pentru a verifica temperatura È™i păstraÈ›i mâncărurile calde È›inându-le pe marginea grătarului.
Alimentele reci trebuie să stea la frigider până în momentul în care sunt servite. Pentru picnic, È›ineÈ›i alimentele în recipiente speciale care menÈ›in temperatura scăzută. DepozitaÈ›i alimentele separat de băutură, pentru a evita deschiderea frecventă a recipientului de răcire.
Ca regulă generală, alimentele refrigerate pot sta afară pentru maximum două ore, însă doar o oră dacă temperatura este de 32°C sau mai mare. Cu cât este mai cald, cu atât bacteriile se multiplică mai repede.
Nu uitaÈ›i să spălaÈ›i È™i uscaÈ›i fructele È™i legumele înainte de a le consuma sau a le pune în lada frigorifică.
Sursa: MedicalXpress
Data actualizare: 06-07-2017 | creare: 06-07-2017 | Vizite: 1515
Bibliografie
Think safety first when dining outdoors, link: https://medicalxpress.com/news/2017-06-safety-dining-outdoors.html ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Noi metode de reducere a poluării aerului
- Pierderile osoase, încetinite de o substanță care ar putea prelungi durata de viață
- Structura creierului este influențată de mediul social. Concluziile unui studiu desfășurat în Antarctica
- Aproape 30% dintre persoanele cu astm bronșic folosesc în exces medicamentele de salvare
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.intră pe forum