Noi cercetări dezvăluie impactul pierderii mirosului

©

Autor:

Noi cercetări dezvăluie impactul pierderii mirosului
Un nou studiu realizat de University of East Anglia detaliază impactul emoțional negativ cauzat de pierderea mirosului. Cercetătorii au constatat că aproape fiecare aspect al vieții este perturbat - de la preocupările cotidiene până la pierderea intimității sexuale și deteriorarea relațiilor personale.
„Tulburările de miros afectează aproximativ cinci procente din populație și determină pierderea simțului mirosului sau schimbarea modul în care sunt percepute mirosurile”, a declarat Carl M. Philpott, autorul studiului.

Studiul a implicat 71 de participanți, care aveau între 31 și 80 de ani. Cercetările au arătat că pierderea mirosului a fost asociată cu un impact emoțional negativ, sentimente de izolare, relații deteriorate, impact negativ asupra sănătății fizice și dificultăți financiare.

Toate aceste probleme au dus la o serie diversă de emoții negative, inclusiv furie, anxietate, frustrare, depresie, izolare, pierderea încrederii, regret și tristețe.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 29-01-2020 | creare: 29-01-2020 | Vizite: 1543
Bibliografie
What it's like to live without a sense of smell. Url: https://www.sciencedaily.com/releases/2020/01/200122175643.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Alterarea simțului mirosului – un semn al declinului cognitiv?
  • Miros ciudat ce îl percepi doar tu - ce ar putea fi
  • Pierderea mirosului, raportată în 86% din cazurile ușoare de COVID-19
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum