Mânie, halucinatii în urma opririi tratamentului cu antidepresive

11-07-2021
AndraCristina90
Nu este medic/terapeut
AndraCristina90
Bună seara! O prietena, în urma administrarii de Cipralex 1pastila și jumătate pe zi pt o perioada de mai bine de 2ani(și fumătoare de marijuana) a considerat ca se simte bine și a întrerupt brusc tratamentul. După câteva zile au apărut schimbări de comportament : considera ca s a conectat la duhul sfânt, are har duhovnicesc și postează agresiv și delirant pe rețeaua de socializare despre familie, prieteni pentru iertarea păcatelor, spune ea. Totodată susține ca vorbește cu morții și cu toți artiștii a căror muzica o asculta, totul se poate observa din zecile de postări pe minut pe care le face pe fb. Fără voia ei este internata la spital cu diagnosticul de tulburare psihotica acuta. Timp de 2sapt de când e internata a primit tratament cu Astoret, problema este următoarea, fiind foarte inteligenta, a convins medicul ca ea nu se simte bine cu tratamentul primit și i au introdus Cipralexul, desi stări depresive nu are, doar psihotice. În curând s ar părea ca vor sa o externeze. Întrebarea mea este: considerați ca medicația este potrivita din moment ce ea are în continuare halucinatii, mânie pe cei care o iubesc și ii vor binele și vorbește cu morții și duhul sfânt postează prin ea? Dacă nu, ce pot face pt ea, ce tratament ar trebui sa primească? Se poate remedia? Are doar 28 de ani! Va mulțumesc din suflet pt eventualul răspuns!
4 comentarii
1
12-07-2021, ora 10:10
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Psihologie, Bucuresti, sector 1
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Andra, imi pare rau pentru prietena ta! Din pacate, consumul sistematic de marijuana, la fel ca orice consum de substante, in mod repetat, produce dependenta si modificari neurologice si psihologice. Dupa cum, acest consum poate provoca si episoade psihotice, ba chiar se poate instala schizofrenia. In cazul prietenei tale, nu stim daca e un episod psihotic tranzitoriu, indus de substanta, sau e vorba de mai mult. Doar psihiatrul care a tratat-o poate sti un prognostic. Ea trebuie monitorizata permanent si trebuie sa isi ia continuu tratamentul psihiatric. Daca inca are acele simptome pozitive, nu va fi externata prea curand. Cel putin, nu ar trebui. Dar spitalul nu o poate tine mai mult de o luna, iar daca nici ea nu vrea sa ramana, e iar o problema. Pt ca nu isi va lua tratamentul acasa daca nu va fi cineva alaturi, sa o convinga si sa o monitorizeze, sa se asigure ca il ia. Cam asta e situatia
1
12-07-2021, ora 14:27
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Din moment ce are halucinatii nu prea era indicat Cipralexul care e un antidepresiv. Incercati si o a doua opinie la alt medic. Parintii ar trebui sa refuze externarea daca ea nu e bine. Stiu un caz al unei fete cu episod psihotic dupa consum de droguri care a stat 6 luni in spital.
0
12-07-2021, ora 15:30
AndraCristina90
Nu este medic/terapeut
AndraCristina90
Va mulțumesc mult pt răspunsuri, pentru timpul acordat, din păcate este din nou agresiva, a mutat o pe secția de cronici de la Vadulat, clar schimbarea medicației nu o ajuta, iar părinții ar vrea sa o externeze, "sa nu inebuneasca în spital". Dumnezeu cu mila!
0
22-07-2021, ora 09:20
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Ar trebui consultat un alt psihiatru, pentru că nu e normal sub tratament starea să se agraveze.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul