Număr mai mare al atacurilor de cord în zonele din apropierea restaurantelor de tip fast-food

©

Autor:

Număr mai mare al atacurilor de cord în zonele din apropierea restaurantelor de tip fast-food
În zonele cu un număr crescut de restaurante de tip fast-food, numărul atacurilor de cord este semnificativ mai mare, potrivit unor noi cercetări, realizate de către specialiști de la Universitatea din Newcastle, Callaghan.
Concluziile acestui studiu au fost deja prezentate în cadrul celei de a 67-a reuniune științifică a Societății Cardiace din Australia și Noua Zeelandă. Rezultatele studiului au fost unele consistente atât în regiunile rurale, cât și în zonele metropolitane din Țara Galilor de Sud.

Importanța mediului alimentar ca potențial contribuitor la sănătate este subliniată acum de către Tarunpreet Saluja, autorul principal al cercetării. Există suficiente dovezi care confirmă existența unei legături directe între creșterea numărului de decese cauzate de boala cardiacă ischemică, principala cauză de deces la nivel mondial, și consumul de fast-food. În ciuda acestui lucru, sunt evidențiate creșteri rapide ale achiziției de alimente gătite rapid, de la restaurantele de profil, al căror număr este, de asemenea, într-o creștere notabilă.

Studiul a fost efectuat pe un număr de 3.070 de pacienți din Regiunea Hunter, care au fost internați la spital cu atac de cord în perioada 2011-2013. Baza de date a cercetătorilor a inclus codul poștal de origine al pacienților, astfel încât aceștia au avut posibilitatea analizării mediului înconjurător de proveniență al fiecărui pacient și numărul restaurantelor de tip fast-food. Cercetătorii au comparat diferite zone pentru a putea analiza asocierea dintre densitatea de restaurante fast-food și incidența atacului de cord. Concluzia finală a fost aceea că numărul atacurilor de cord este mai crescut în zonele în care există mai multe puncte de servire de mâncare fast-food. În medie, la fiecare restaurant fast-food în plus, se adaugă patru decese anuale cauzate de atacul cardiac, la o populație de 100.000 de persoane.

Sursa: Science Daily

Data actualizare: 16-08-2019 | creare: 16-08-2019 | Vizite: 150
Bibliografie
Fast food availability linked with more heart attacks, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2019/08/190812094450.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Suplimentele de Omega-3 sunt benefice după un infarct miocardic, dar nu și pentru populația generală
  • Bufeurile ar putea semnala un risc cardiovascular crescut
  • Pompierii sunt expuși unui risc cardiovascular major
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum
     
     
     
    Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
    Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.