Bufeurile ar putea semnala un risc cardiovascular crescut
Autor: Airinei Camelia

Cercetările sunt primele care studiază relația între bufeuri și funcția celulele endoteliale ce căptușesc vasele de sânge, la femeile cu vârste 40-60 de ani. Efectul bufeurilor asupra capacității de dilatare a vaselor a fost observat doar la grupa de vârsă 40-53 de ani, nu și la femeile mai în vârstă. Acest lucru evidențiază importanța bufeurilor timpurii pentru riscul cardiovascular. Asocierea a fost independentă de alți factori de risc cardiovascular.
Bolile de inimă reprezintă cauza principală de deces la femei, iar rezultatele acestui studiu ar putea fi importante în evaluarea riscului de afecțiuni cardiovasculare la femeile menopauzale. 70% dintre femei acuză bufeuri, iar o treime dintre acestea le descriu ca fiind frecvente sau grave. Noile date indică apariția acestor valuri de căldură în corp mai devreme decât s-a crezut, posibil în ultimii ani ai perioadei fertile, persistând zece sau mai mulți ani.
„Bufeurile sunt un fenomen asociat cu starea de sănătate a inimii, oaselor și creierului. În acest studiu, bufeurile au fost asociate cu modificările cardiovasculare apărute la începutul tranziției spre menopauză”, a spus Dr. JoAnn Pinkerton, director executiv a Societății nord-americane de menopauză.
Sursa: MedicalXpress
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
- BUFEURILE Dupa operatie histerectomie totala cu anexectomie bilaterala
- Acum la 30 de ani nu mai am menstra deloc, ce pot sa fac?
- Dureri de cap zilnice, ameteli puternice, bufeuri sau frisoane, frica permanenta..
- Caldura ceafa, obraji, tample
- Menopauza: bufeuri din 15 in 15 min. + transpiratie
- Infarct miocardic