O altă cauză a febrei ar putea fi stresul

Articolul „Phychogenic fever: how psychological stres affects body temperature in the clinical population - Febra psihogenă: cum stresul psihologic influențează temperatura corporală în populație”, publicat în revista Temperature, conține ultimele descoperiri în ceea ce privește febra psihogenă. Deși patologia este raportată în literatura de specialitate, puțini medici o studiază sau tratează pacienți cu febra psihogenă. Chiar dacă numărul bolnavilor cu febra psihogenă este necunoscut din cauza faptului că nu există studii epidemiologice, cercetătorii susțin că această condiție este relativ frecventă, apărând de pildă la studenți în urma stresului academic.
Simptomele febrei psihogene sunt temperatura corporală crescută, la care se adaugă simptomele stresului și ale bolilor psihiatrice pe care le are bolnavul. Din acest motiv, tratamentul trebuie să vizeze atât scăderea temperaturii cât și tratamentul restului de simptome.
Există câteva variante de terapie pentru febra psihogenă. Deși acestea nu sunt specifice, fiind similare tratamentelor pentru alte boli determinate de stres, cercetătorii speră în viitor la o schimbare în abordarea terapeutică.
Cercetătorii propun schimbarea formulării „febră psihogenă” cu cea de „hipertermie funcțională”, deoarece termenul „funcțional” previne stigmatizarea acestor pacienți. De asemenea, într-un context clinic, se referă atât la o boală legată de stres cât și la o funcție alterată a sistemului nervos autonom, cu implicații pentru abordarea terapeutică.
sursa: Science Daily
Data actualizare: 02-04-2020 | creare: 02-04-2020 | Vizite: 15446
Bibliografie
Feeling feverish? It might be stress: https://www.sciencedaily.com/releases/2015/11/151106113950.htm ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Hormonii feminini ar putea proteja femeile de efectele gripei
- Infecțiile pot întrării sistemul imunitar, constată cercetări recente
- Cercetătorii descoperă un mecanism natural de apărare împotriva gripei care se activează în cavitatea nazală în timpul sarcinii
- Antibioticele nu sunt singurele medicamente care modifică flora bacteriană
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Febra la copil de 4 ani
- Efecte negative polidin-gantamicina injectabila la copii
- Aciclovir... febra, frisoane, durere de gat
- Infecție bacteriana, internare, nu se confirma
- Febra, frisoane, somnolenta, durere gat
- Temperatura dupa pneumotorax
- Febra mare la copil
- Febra de 2 saptamani
- Febra fara motiv
- Febra 37 care persista o săptămâna!