O moleculă, potențial factor de risc pentru tulburările de anxietate

©

Autor:

O moleculă, potențial factor de risc pentru tulburările de anxietate
O nouă cercetare, realizată de către echipe de specialiști de la Universitatea din California, care se concentrează pe studiul tulburărilor de anxietate și a mecanismelor care provoacă anxietatea, a evidențiat un potențial factor cheie în modelul de anxietate. Este vorba despre o moleculă care ar putea modifica tendința de a percepe situațiile normale ca fiind periculoase.
Constatarea oferă speranțe pentru descoperirea în viitor a unor noi strategii care să se axeze pe intervenția timpurie pentru tratarea persoanelor cu risc pentru tulburări de anxietate, depresie sau abuz de substanțe. La momentul actual, tratamentele existente pot doar să amelioreze parțial simptomele, fără ca acțiunea să fie una pe termen lung.

Autorii cercetării s-au concentrat pe analiza comportamentului primatelor al căror nivel de neutrofină-3 din amigdala dorsală a fost crescut prin stimulare artificială, în urma injectării unui virus modificat. Neutrofina-3, molecula asociată cu anxietatea dispozițională, a fost identificată în urma secvențierii ARN din amigdala dorsală, o regiune cerebrală importantă în răspunsurile emoționale. Creșterea cantității de neurotrofină-3 a dus la scăderea comportamentelor asociate cu inhibiția, una dintre caracteristicile de bază a riscului timpuriu pentru dezvoltarea tulburărilor de anxietate la om.

Tulburările de sănătate mintală, precum depresia sau anxietatea, au devenit o problemă de ordin social severă, din cauza incidenței tot mai mari. La momentul actual, milioane de persoane de pe întreg globul suferă de anxietate sau depresie, cauze principale ale invalidității. Adesea, tulburările de anxietate sunt diagnosticate în perioada adolescenței și continuă să afecteze viața pe termen lung, în lipsa unui tratament adecvat. În prezent, grație descoperirilor din domeniu, copiii cu risc să dezvolte psihopatologii legate de stres la vârsta adultă sunt ușor de depistat. În viitor, tratamentul acestor copii, încă din perioada de copilărie, va contribui la reducerea numărului cazurilor de anxietate sau depresie.

Sursa: Science Daily

Data actualizare: 23-08-2019 | creare: 23-08-2019 | Vizite: 734
Bibliografie
Brain molecule identified as key in anxiety model, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2019/08/190814161816.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Anxietatea și stresul cronic pot crește riscul dezvoltării tulburărilor psihiatrice
  • Dependența față de tehnologiile mobile a fost asociată cu depresia și anxietatea
  • Anxietatea poate influența negativ luarea deciziilor
  •