O aplicație pe telefon detectează anxietatea și tulburările dispoziționale la adolescenți

©

Autor: Redacția ROmedic

O aplicație pe telefon detectează anxietatea și tulburările dispoziționale la adolescenți

Cercetătorii de la Universitatea Rutgers (New Jersey) au dezvoltat o aplicație pentru telefonul mobil prin care se poate monitoriza și evalua în timp real dispoziția unui adolescent, informațiile ajutându-i pe părinți și pe psihologi să intervină dacă acesta are nevoie de ajutor specializat.

Aplicația numită Crowd ++ a fost testată într-un studiu pilot pe un grup mic de elevi și are ca scop observarea modului în care un adolescent face față zilnic evenimentelor din viața sa, pe fondul creșterii semnificative a cazurilor de tulburări psihice  și de sinucideri în rândul elevilor din școala generală și liceu.

Majoritatea metodelor tradiționale de evaluare a stării mentale a adolescenților prezintă limite: cel mai cunoscut instrument este chestionarul, care oferă doar o imagine de moment a stării adolescentului, în timp ce interviurile necesită timp și resurse.

Principalul avantaj al aplicației este combinarea punctelor forte ale metodelor standard, la care se adaugă ușurința accesării de către adolescenți, având în vedere interesul ridicat al acestora pentru telefoane și dispozitive electronice.

Concret, aplicația presupune ținerea unui fel de jurnal, respectiv descrierea zilnică a stării de spirit a adolescentului și două dispozitive senzoriale (unul evaluează interacțiunile sociale și activitatea fizică prin intermediul microfonului de la telefon, iar celălalt monitorizează cât de des adolescentul trimite mesaje sau vorbește la telefon). Esențial este ca adolescentul să fie de acord să utilizeze aplicația și să nu o închidă pe timpul zilei.

În prezent dispozitivele senzoriale sunt în testare pentru prima dată și pe viitor se dorește realizarea unor studii cât mai ample pentru evaluarea eficienței acestei aplicații.

 

Sursa: Medical Xpress


Data actualizare: 18-07-2020 | creare: 01-05-2015 | Vizite: 10407
Bibliografie
New app to detect anxiety and mood disorders in teens, link: https://medicalxpress.com/news/2015-04-app-anxiety-mood-disorders-teens.html
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Dependența față de tehnologiile mobile a fost asociată cu depresia și anxietatea
  • Anxietatea poate influența negativ luarea deciziilor
  • Aplicația pentru smartphone care ar putea reduce anxietatea și depresia
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum