Atacuri de panica anxietate depresie

Am făcut numeroase investigații fără o boala concreta ! Ultima data am făcut un rmn în urma căruia am descoperit ca am un chist arahnoidian occipital însă consultând medicul neurochirug m'a asigurât ca e din naștere și nu mă încurcă cu nimic dacă nu se mărește. Speram sa îmi zică ca toate stările ăsta sunt la la chist îl operez și îmi trece !!!
Va rog ajutați mă cu un sfat !
Ar fi multe de adaugat dar mă rezum la atât. Multumesc

pt a fi cel mai bun angajat trebuie sa munciti foarte mult, ceea ce a dus la o oboseala psihica foarte mare. Pe fondul stresului generat de job, nivelul anxietatii a crescut si au aparut simptomele pe care le descrieti. Prin urmare trebuie sa va evaluati prioritatile, sa invatati sa va relaxati si cum sa faceti fata stresului. Puteti consulta un medic psihiatru, sau un psihoterapeut.
Sanatate multa!
Psihoterapeut Roxana Berdei

De obicei, persoanele anxioase se confrunta mai des cu atacul de panica, deoarece se incarca cu mult stres. A avea o fire anxioasa inseamna a-ti face multe griji, chiar si din lucruri marunte. Cei anxiosi au tendinta sa exagereze in ceea ce priveste periculozitatea unor situatii, factori etc, ba chiar sa vada pericole si acolo unde ele nu exista.
Acest stil de gandire anxioasa se poate forma inca din copilarie prin imitarea felului in care gandesc sau vad lumea persoanele adulte si importante din viata noastra. De asemenea, putem deveni mai anxiosi in urma unor evenimente personale nefericite.
Viziunea anxioasa asupra vietii poate fi motivata si de anumite convingeri disfunctionale, cum ar fi:
-e bine sa ma ingrijorez, pentru ca astfel anticipez pericolele;
-daca ma ingrijorez, pot sa ma pregatesc mai bine pentru a face fata pericolelor;
-trebuie sa fiu tot tot timpul in garda, deoarece lumea e plina de pericole;
-trebuie sa ma ingrijorez pentru a controla totul.
O modalitatea eficientă de tratare a atacului de panica o reprezinta psihoterapia cognitiv-comportamentala.
Interpretările catastrofice pot fi legate de moarte (atac de inimă, atac cerebral), pierderea controlului (leşin, a înnebuni) şi/sau a te face de râs în public.
Teama de a nu avea un nou atac de panică, îngrijorarea excesivă contribuie la evitarea activităţilor şi a situaţiilor asociate cu posibila apariţie a senzaţiilor fizice.
Aceste comportamente evitative, de siguranţă ( ex renunt sa mai depun efort fizic) reduc anxietatea pe termen scurt dar, pe de altă parte, nu fac decât să menţină interpretările catastrofice şi senzaţia de pericol permanent.
Direcţii de tratament
-Deoarece evenimentul critic în atacul de panica este interpretarea eronată, catastrofică a senzaţiilor corporale intervenţia vizează în primul rând modificarea acestor interpretari.
Există diverse metode pentru a realiza acest lucru: psihoeducaţie (oferirea de informaţii corecte), exerciţii de expunere interoceptivă, disputare cognitivă.
-Renunţarea la comportamentele de siguranţă, efectuarea comportamentelor şi expunerea la situaţiile evitate sunt alte elemente importante ale terapiei.
-Învăţarea unei tehnici de relaxare şi respiratie. Acestea ajută de asemenea la reducerea stării de activare generale şi eliberarea tensiunii din organism.
Sedintele de psihoterapie cognitiv-comportamentala se pot tine în cabinet, dar şi online.
Toate cele bune!




Sesiunile de psihoterapie ofera de obicei un sprijin semnificativ atat pentru a depasi aceasta problema cat si pentru alte nelinisti ce tin de teama de a avea diverse boli.
Dr Rares Ignat
psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata ta
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care va prezinta peste 2500 de terapeuti din Romania. Avantajul acestui site este ca pune mare pret pe recomandarile pacientilor. Gasiti prezentari detaliate ale serviciilor psihologice, cititi recomandari, va puteti programa online. In plus, exista o sectiune cu o multime de articole interesante si teste psihologice.
- 2pot suprapune un alt tratament?
- 9va rog, am nevoie de niste sfaturi, sufar de fobii
- 11Sfatuti-ma cum sa ajut o persoana depresiva...va rog
- 1poate fi tiroida?
- 4anxietatea se manifesta prin panica de a sta singura de a merge la un servici
- 7mai multe raspunsuri si intrebari..la aceste atacuri..
- 12Remediere fara psiholog
- 37anxietatea si atacul de panica
- 3Atac de panica.Homeopat
- 0cefalee, dureri cap, confuzie, depesie ?
- 4sunt foarte trista fara vreun motiv anume, ma autocritic, am stari de somnolenta excesiva
- 22cine ma poate ajuta cu un sfat?
- 30Ceva serios? [medicii, astept raspunsuri]
- 4stare de anxietate
- 3Anxietate sau hipoglicemie?
- 9Derealizarea si depersonalizare, ajutor !
- 8Problema cardiaca, pulmonara, digestiva, psihica sau altceva ?
- 4Anxietate/depresie
- 3Pareri
- 7Anxietate generalizată
Mai multe informații despre: Anxietatea Atacurile de panica Depresia tulburare anxios depresiva depresie si anxietate