O nouă proteină ar putea înlocui exercițiile fizice

©

Autor:

O nouă proteină ar putea înlocui exercițiile fizice
Cercetătorii de la University of Michigan au descoperit recent că Sestrinul, o proteină care apare în mod natural în organism, a imitat beneficiile exercițiilor fizice la muște și șoareci.
„Cercetătorii au observat anterior că Sestrin se acumulează în mușchi în urma exercițiilor fizice”, a declarat Myungjin Kim, unul dintre colaboratorii studiului. Rezultatele ar putea ajuta la prevenirea deteriorării musculare din cauza îmbătrânirii și a altor cauze.

Profitând de instinctul natural al muștelor Drosophila de a urca și a ieși dintr-o eprubetă, cercetătorii au dezvoltat un mecanism de alergare pentru muște. Astfel, echipa a antrenat muștele timp de trei săptămâni și a comparat abilitatea de alergare și de zbor a muștelor normale cu cea a muștelor lipsite de capacitatea de a produce Sestrin.

Efectele benefice ale Sestrinului au inclus mai mult decât o rezistență îmbunătățită. Spre exemplu, șoarecii cu Sestrin aveau o capacitate aerobă și respirația îmbunătățită și au exprimat arderea grăsimilor asociată, de obicei, cu exerciții fizice.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 16-01-2020 | creare: 16-01-2020 | Vizite: 426
Bibliografie
A replacement for exercise? Url: https://www.sciencedaily.com/releases/2020/01/200113075830.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune: