O nouă terapie pentru boala hepatică așteaptă aprobarea FDA

©

Autor:

O nouă terapie pentru boala hepatică așteaptă aprobarea FDA
Pacienții cu steatohepatită nonalcoolică (NASH), o boală hepatică cronică și o cauză principală pentru transplantul hepatic în S.U.A., nu au, în prezent, o terapie medicamentoasă aprobată, dar acest lucru se poate schimba în curând. Un nou studiu demonstrează siguranța și eficacitatea unor medicamente orale pentru tratarea acestei boli. Terapia medicamentoasă urmează să fie aprobată de Food and Drug Administration.

„Tratamentul testat poate inversa cursul NASH. Acidul obeticholic are potențialul de a inversa cu succes cicatrizarea ficatului la pacienții cu cel mai mare risc de leziuni hepatice ireversibile, care au fost evaluați timp de 18 luni. Studiul va urmări, de asemenea, pacienții pe termen lung pentru a vedea dacă aceste modificări observate pe o biopsie hepatică se traduc în rezultate clinice îmbunătățite”, a declarat Arun Sanyal, autorul studiului.

Având în vedere natura silențioasă a bolii, mulți pacienți progresează spre ciroză fără a fi diagnosticați. În timp ce dezvoltarea unei terapii aprobate este critică, de asemenea, va fi important să se dezvolte instrumente simple de diagnosticare care pot fi utilizate în clinici.

sursa: MedicalXpress

Data actualizare: 17-12-2019 | creare: 17-12-2019 | Vizite: 945
Bibliografie
First investigational drug therapy for liver disease NASH awaiting FDA approval. Url: https://medicalxpress.com/news/2019-12-drug-therapy-liver-disease-nash.html
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Legătura dintre durata alăptării, obezitatea maternă și hepatopatiile non-alcoolice la adolescenți
  • Consumul ridicat de carne roșie și mezeluri asociat cu ficatul gras și diabetul
  • Riscul de boli hepatice este dublu pentru femeile cu ovare polichistice
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum