O serie de cancere cu simptome nespecifice ar putea fi detectate cu ajutorul unui test sanguin
Autor: Domșa Dariana

Un studiu al Universității din Oxford, publicat în Clinical Cancer Research, un jurnal al Asociației Americane pentru Cercetarea Cancerului, semnalează un nou tip de test de sânge care poate fi utilizat pentru a detecta o serie de tipuri de cancer și dacă acele tipuri de cancer s-au metastazat în corp. Studiul a analizat mostre obținute de la 300 de pacienți cu simptome de cancer nespecifice, cum ar fi oboseala și pierderea în greutate. Cercetătorii au evaluat dacă testul ar putea distinge pacienții cu o serie de tumori solide de cei fără cancer.
Rezultatele arată că testul de sânge a reușit detectarea corectă a cancerului la 19 dintre cei 20 de pacienți. La cei cu cancer, boala metastatică a fost identificată cu o acuratețe generală de 94%. Rezultatele fac ca tehnologia să fie prima care poate determina starea metastatică a unui cancer fără cunoștințe prealabile despre tipul de cancer primar.
Testul ar putea ajuta clinicienii să detecteze cancerul în fazele incipiente și să evalueze etapele cancerului în viitor. Tehnologia ar putea, de asemenea, ajuta la depășirea multor bariere în calea depistarii precoce a cancerului, în special la pacienții care prezintă simptome nespecifice, care nu direcționează investigațiile către un anumit organ
Spre deosebire de multe alte teste pe bază de sânge folosite pentru cancer, care detectează materialul genetic din tumori, testul actual folosește o tehnică numită metabolomică RMN, care utilizează câmpuri magnetice ridicate și unde radio pentru a profila nivelurile de metaboliți din sânge. Persoanele sănătoase, persoanele cu cancer localizat și persoanele cu cancer metastatic au fiecare un profil diferit de metaboliți din sânge.
sursa: News Medical
foto: oncology.ox.ac.uk/news
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
- Care este durata optimă a tratamentelor pentru pacienții cu cancer de prostată cu risc ridicat?
- Riscul unei persoane de a dezvolta cancer de prostată, stabilit cu ajutorul unui nou instrument
- Nanomedicamentele pot reduce efectele toxice și pot crește eficacitatea chimioterapiei
- Cancerul de stomac la tineri presupune un risc mai mare de deces
- Implant silicon sani
- Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT
- GRUP SUPORT PENTRU TOC 2014
- Histerectomie totala cu anexectomie bilaterala
- Grup de suport pentru TOC-CAP 15
- Roaccutane - pro sau contra
- Care este starea dupa operatie de tiroida?
- Helicobacter pylori
- Medicamente antidepresive?
- Capsula de slabit - mit, realitate sau experiente pe oameni