O strategie mai bună pentru campaniile antifumat
Autor: Redacția ROmedic

Potrivit unui studiu condus de cercetătorii de la Georgetown Lombardi Comprehensive Cancer Center și publicat în revista Nicotine & Tobacco Research, răspunsul depinde de încrederea în propriile forțe de a se lăsa pe care o are un fumător.
Mesajul care accentuează părțile pozitive (al doilea mesaj) a fost mai eficient la fumătorii care cred că se pot lăsa atunci când doresc. Pe de altă parte, primul mesaj (mai negativ) a fost mai eficient la fumătorii care cred că este foarte greu să te lași de fumat. Prin urmare, un mesaj care îmbină atât părțile pozitive ale lăsatului, cât și părțile negative ale fumatului ar putea avea mai mult succes.
Acest studiu s-a desfășurat in SUA, unde FDA încearcă în continuare să implementeze postarea imaginilor împreună cu mesajele de avertizare pe pachetele de țigări. Acest demers a fost împiedicat de procesele intentate de companiile de tutun. Rezultatele studiului au confirmat faptul ca atât imaginile grafice cu efectele fumatului, cât și mesajele de avertizare care pun accent și pe beneficiile renunțării pot crește umărul celor care se lasă de fumat.
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
- Tigara electronica te insanatoseste?
- Vreau sa ma las de fumat dar nu stiu cum
- Cum sa scap de fumat?
- Regim postoperatoriu-pt litiaza biliara
- Smalt spart la baza dintilor?
- Pericolul Fumatului
- Tanara de 29 de ani cu probleme pulmonare neelucidate. Va rog sa ma ajutati cu un sfat
- Sinuzita, polipoza sau, si ceva mai grav
- Amigdalele şi Ţigarile