O substanță găsită în rodii, căpșuni și nuci poate îmbunătăți tratamentul bolii Alzheimer

©

Autor:

O substanță găsită în rodii, căpșuni și nuci poate îmbunătăți tratamentul bolii Alzheimer
Cercetătorii de la Universitatea din Copenhaga au descoperit că urolitina A, o substanță naturală găsită în rodii și alte fructe, poate îmbunătăți memoria și tratamentul bolii Alzheimer. Studiul a fost efectuat pe modele de șoareci cu Alzheimer, demonstrând că urolitina A poate atenua problemele de memorie și alte consecințe ale demenței. Această descoperire vine ca o veste bună pentru tratamentul unei boli dificile de gestionat, cum este demența.
Urolitina A acționează prin îmbunătățirea funcției cerebrale, eliminând mitocondriile deteriorate din creier - un proces cunoscut sub numele de mitofagie. Eficacitatea sa a fost comparată cu cea a suplimentelor de nicotinamidă ribozidă (NAD), care sunt deja recunoscute pentru rolul lor în combaterea bolilor neurodegenerative.

Deși rezultatele sunt promițătoare, cercetătorii încă studiază doza optimă de urolitină A necesară pentru a îmbunătăți memoria și a ameliora simptomele bolii Alzheimer. Substanța este disponibilă sub formă de pilule, iar eforturile actuale sunt concentrate pe stabilirea dozajului corect.

Există, de asemenea, speranța că urolitina A ar putea fi utilizată în scopuri preventive, fără efecte secundare semnificative, având în vedere că este o substanță naturală. Studiile anterioare indică faptul că suplimentele de NAD nu au efecte secundare grave, și se speră că același lucru va fi valabil și pentru urolitina A, care a arătat rezultate eficiente în tratamentul bolilor musculare în studii clinice anterioare. Acest lucru subliniază potențialul unei abordări naturale în reducerea riscului de Alzheimer, cu un accent deosebit pe siguranța pe termen lung a tratamentului.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 25-05-2024 | creare: 25-05-2024 | Vizite: 420
Bibliografie
Naturally occurring substance in pomegranates can improve treatment of Alzheimer's disease, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2024/05/240522130313.htm

Image by Mauro_B on Pixabay
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Ecografia cu ultrasunete focalizate, potențial de tratare a bolii Alzheimer
  • Litiul ar putea opri progresia bolii Alzheimer
  • Terapia genetică în boala Alzheimer menține capacitatea de învățare și memoria
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum