Operația ar putea deveni un tratament secundar împotriva apendicitei

©

Autor:

Operația ar putea deveni un tratament secundar împotriva apendicitei
Antibioticele vor putea fi folosite ca alternativă la operația de îndepărtare a apendicelui, pentru majoritatea persoanelor cu apendicită, conform rezultatelor finale ale studiului CODA și a unui ghid actualizat de tratament pentru apendicită. Concluziile studiului arată că 7 din 10 persoane cu apendicită pot evita operația chirurgicală în primele trei luni după administrarea de antibiotice.
„În primele trei luni după administrarea de antibiotice pentru apendicită, aproape 7 din 10 pacienți din grupul cu antibiotice au evitat o apendicectomie. Până la patru ani, puțin sub 50% au suferit o intervenție chirurgicală”, a spus co-investigatorul principal, dr. David Flum, profesor asociat de chirurgie la Facultatea de Medicină a Universității din Washington. „Alte rezultate au favorizat fie antibioticele, fie intervenția chirurgicală. Punând totul împreună, antibioticele par a fi tratamentul potrivit pentru mulți, dar probabil nu pentru toți pacienții cu apendicită”.

CODA este cel mai mare studiu clinic randomizat de tratament al apendicitei. Realizat în 25 de spitale din 14 state, studiul a inclus un număr de peste 1. 500 de pacienți cu apendicită. Pacienții și-au oferit consimțământul să participe și au fost randomizați pentru a primi un tratament cu antibiotice sau pentru a fi supuși unei operații chirurgicale de îndepărtare a apendicelui. „Deși au existat avantaje și dezavantaje pentru fiecare tratament, am constatat că ambele tratamente sunt sigure, iar pacienții probabil vor aprecia aceste rezultate în mod diferit în funcție de simptomele, preocupările și circumstanțele lor unice”, a spus Flum.

Pacienții cu apendicolit, un depozit calcificat întâlnit în aproximativ 25% din cazurile de apendicită acută, au fost asociați cu mai multe complicații și cu o șansă mai mare de apendicectomie în primele 30 de zile. La 90 de zile, însă, nu a existat o șansă mai mare de apendicectomie la pacienții cu apendicolit.

„Având în vedere aceste rezultate și noile linii directoare de tratament, este important ca chirurgii și pacienții să discute avantajele și dezavantajele atât ale intervenției chirurgicale, cât și ale antibioticelor, pentru a decide tratamentul care este cel mai bun pentru persoana respectivă în acel moment”, a spus dr. Giana Davidson, profesor asociat de chirurgie UW și director al centrului de coordonare clinică al studiului CODA.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 28-10-2021 | creare: 28-10-2021 | Vizite: 811
Bibliografie
Antibiotics for appendicitis, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2021/10/211025101807.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Administrarea antibioticelor în ambulatoriu la pacienții cu apendicită este sigură și reduce necesitatea intervenției chirurgicale
  •