Antibioticele pot înlocui operația chirurgicală, în cazurile necomplicate de apendicită acută
Autor: Teodorescu Mihai

Apendicita acută reprezintă cea mai frecventă urgență chirurgicală abdominală din lume, afectând aproximativ unul din 1. 000 de adulÈ›i. „Până de curând, intervenÈ›ia chirurgicală a reprezentat singura opÈ›iune de tratament. Tocmai de aceea, o abordare non-chirurgicală pentru multe dintre aceste cazuri are un impact semnificativ atât pentru pacienÈ›i, cât È™i pentru sistemul de sănătate”, a spus autorul studiu, Theodore Pappas, profesor la Departamentul de Chirurgie din cadrul Facultății de Medicină de la la Universitatea Duke.
Autorul studiului a declarat că pentru determinarea celei mai bune abordări de tratament, criteriile folosite sunt nuanÈ›ate, dar nu excesiv de dificile. Cazurile de apendicită marcate de dureri abdominale care migrează adesea în partea dreaptă jos, greață È™i vărsături È™i febră scăzută, sunt confirmate cu ultrasunete È™i/sau tomografii. Dacă scanările nu prezintă complicaÈ›ii, cei mai mulÈ›i dintre aceÈ™ti pacienÈ›i ar putea primi antibiotice, în loc să fie supuÈ™i unei operaÈ›ii chirurgicale. Antibioticele ar putea fi, de asemenea, o terapie de primă linie pentru pacienÈ›ii care au simptome severe, dar care sunt mai în vârstă sau au afecÈ›iuni medicale care adaugă riscuri intervenÈ›iilor chirurgicale.
„Credem că 60% până la 70% dintre pacienÈ›i vor fi candidaÈ›i buni pentru luarea în considerare a antibioticelor”, a spus Pappas. „MulÈ›i oameni observă că preferinÈ›ele pacienÈ›ilor pot fi aduse în decizie, aÈ™a că este important să se furnizeze literatura de specialitate È™i să se educe publicul”. Pappas a adăugat că antibioticele nu sunt întotdeauna un remediu complet. În aproximativ 40% din cazuri, pacienÈ›ii care se recuperează după o criză de apendicită după ce au primit antibiotice au un alt episod È™i în cele din urmă au nevoie de îndepărtarea chirurgicală a apendicelui.
sursa: Science Daily
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
- Nano-fotosinteza, un posibil tratament pentru accidentul vascular cerebral
- Contraceptivele orale și procedura de ligatură a trompelor pot spori riscul de menopauză precoce
- Displazia de șold la sugari, prezisă folosind o nouă tehnică cu ultrasunete
- O nouă moleculă ar putea revoluționa știința
- Ma inteapa ceva jos in partea dreapta niste intepaturi cate o data zici ca este o lama de cutit
- Sa fie apendicita?
- Apendicita se vede la ecograf?
- Apendicita?
- Simptome apendicita?
- Poate fi apendicita?
- Dureri in partea dreapta.. apendicita?
- Probleme dupa operatia de apendicita?
- Apendicita cu probleme
- Apendicita?