Antibioticele pot înlocui operația chirurgicală, în cazurile necomplicate de apendicită acută

©

Autor:

Antibioticele pot înlocui operația chirurgicală, în cazurile necomplicate de apendicită acută
O revizuire a studiilor arată că terapia cu antibiotice este eficientă în până la 70% din cazurile de apendicită acută care nu prezintă riscuri suplimentare pentru sănătate. Revizuirea indică faptul că abordarea non-chirurgicală poate fi considerată o opțiune de rutină. Chirurgia, de obicei efectuată laparoscopic, rămâne opțiunea definitivă pentru pacienții altfel sănătoși, cu apendice sever inflamat sau alți factori care cresc riscul de ruptură.
Apendicita acută reprezintă cea mai frecventă urgență chirurgicală abdominală din lume, afectând aproximativ unul din 1. 000 de adulți.   „Până de curând, intervenția chirurgicală a reprezentat singura opțiune de tratament. Tocmai de aceea, o abordare non-chirurgicală pentru multe dintre aceste cazuri are un impact semnificativ atât pentru pacienți, cât și pentru sistemul de sănătate”, a spus autorul studiu, Theodore Pappas, profesor la Departamentul de Chirurgie din cadrul Facultății de Medicină de la la Universitatea Duke.

Autorul studiului a declarat că pentru determinarea celei mai bune abordări de tratament, criteriile folosite sunt nuanțate, dar nu excesiv de dificile. Cazurile de apendicită marcate de dureri abdominale care migrează adesea în partea dreaptă jos, greață și vărsături și febră scăzută, sunt confirmate cu ultrasunete și/sau tomografii. Dacă scanările nu prezintă complicații, cei mai mulți dintre acești pacienți ar putea primi antibiotice, în loc să fie supuși unei operații chirurgicale. Antibioticele ar putea fi, de asemenea, o terapie de primă linie pentru pacienții care au simptome severe, dar care sunt mai în vârstă sau au afecțiuni medicale care adaugă riscuri intervențiilor chirurgicale.

„Credem că 60% până la 70% dintre pacienți vor fi candidați buni pentru luarea în considerare a antibioticelor”, a spus Pappas. „Mulți oameni observă că preferințele pacienților pot fi aduse în decizie, așa că este important să se furnizeze literatura de specialitate și să se educe publicul”. Pappas a adăugat că antibioticele nu sunt întotdeauna un remediu complet. În aproximativ 40% din cazuri, pacienții care se recuperează după o criză de apendicită după ce au primit antibiotice au un alt episod și în cele din urmă au nevoie de îndepărtarea chirurgicală a apendicelui.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 16-12-2021 | creare: 16-12-2021 | Vizite: 553
Bibliografie
Antibiotics can be first-line therapy for uncomplicated appendicitis cases, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2021/12/211214135129.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Administrarea antibioticelor în ambulatoriu la pacienții cu apendicită este sigură și reduce necesitatea intervenției chirurgicale
  •