Pacienții cu COVID-19 aflați în stare gravă au şanse de zece ori mai mari să dezvolte aritmii cardiace

Pacienții cu COVID-19 aflați în stare gravă au şanse de zece ori mai mari să dezvolte aritmii cardiace

©

Autor:

Pacienții cu COVID-19 aflați în stare gravă au şanse de zece ori mai mari să dezvolte aritmii cardiace

Bolnavi critici infectaÈ›i cu noul coronavirus internaÈ›i într-o unitate de terapie intensivă au de zece ori mai multe È™anse decât alÈ›i pacienÈ›i cu COVID-19 să sufere un stop cardiac sau tulburări de ritm cardiac, potrivit unui studiu recent realizat de cercetătorii de la Școala de Medicină Perelman de la Universitatea din Pennsylvania.
Rezultatele studiului sugerează că stopurile cardiace È™i aritmiile suferite de unii pacienÈ›i cu COVID-19 sunt probabil declanÈ™ate de o formă severă, sistemică a bolii È™i nu sunt singura consecință a infecÈ›iei virale. Rezultatele oferă mai multă claritate cu privire la rolul noului coronavirus ÅŸi a bolii pe care o provoacă, COVID- 19, în dezvoltarea aritmiilor. Autorul principal al studiului, Rajat Deo, profesor asociat de Medicină Cardiovasculară la Universitatea Pennsylvania, a declarat: „Descoperirile noastre sugerează că unele cauze non-cardiace, cum ar fi infecÈ›ia sistemică sau inflamaÈ›ia, ar putea contribui la apariÈ›ia stopului cardiac È™i a aritmiilor.”

Pentru a evalua riscul È™i incidenÈ›a stopului cardiac È™i a aritmiilor în rândul pacienÈ›ilor spitalizaÈ›i cu COVID-19, echipa de cercetători a evaluat 700 de pacienÈ›i cu COVID-19 care au fost internaÈ›i la Spitalul Universității din Pennsylvania. Cercetătorii au evaluat telemetria cardiacă È™i înregistrările clinice pentru demografiile È™i comorbiditățile medicale ale pacienÈ›ilor - precum boli de inimă, diabet È™i boli renale cronice. Cercetătorii au identificat un număr de 53 de evenimente aritmice: nouă pacienÈ›i care au suferit un stop cardiac, 25 de pacienÈ›i cu fibrilaÈ›ie atrială care au necesitat tratament, nouă pacienÈ›i cu bradiaritmii clinice È™i zece evenimente de tahicardie ventriculară ne-susÈ›inute. Echipa nu a identificat cazuri de blocaj cardiac, tahicardie ventriculară susÈ›inută sau fibrilaÈ›ie ventriculară.

 

Din cei 700 de pacienÈ›i internaÈ›i, aproximativ 11% au fost internaÈ›i la UCI (unitatea de terapie intensivă). Niciunul dintre ceilalÈ›i pacienÈ›i spitalizaÈ›i nu a suferit un stop cardiac. După ce au controlat factorii demografici È™i clinici care au stat la baza, cercetătorii au descoperit că stopul cardiac È™i aritmiile au mai multe È™anse să apară în rândul pacienÈ›ilor dintr-o UCI, în comparaÈ›ie cu ceilalÈ›i pacienÈ›i internaÈ›i.

sursa: Science Daily


Data actualizare: 26-06-2020 | creare: 26-06-2020 | Vizite: 600
Bibliografie
Critically ill COVID-19 patients are 10 times more likely to develop cardiac arrhythmias, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2020/06/200622133006.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Coronavirusurile umane
  • Despre noua epidemie cu Coronavirus din China
  • Sursa cea mai probabilă de infecÈ›ie cu Coronavirus din China este È™arpele
  • Forumul ROmedic - întrebări È™i răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum