Pacienții obezi nu trebuie să slăbească înaintea intervenției de înlocuire a articulației (studiu)
Autor: Airinei Camelia

Studiul publicat în revista Journal of Bone and Joint Surgery a avut ca obiectiv evaluarea gradului de ameliorare a durerii și îmbunătățire a funcționalității articulației la pacienți cu diverse grade de obezitate. Cercetătorii au adunat datele a 2.040 de pacienți care au suferit înlocuirea totală a șoldului și 2.964 de pacienți care au trecut prin intervenția de înlocuire totală a articulației genunchiului, în perioada preoperatorie și până la șase luni după intervenție.
S-au înregistrat funcționalitatea și intensitatea durerii, precum și statusul ponderal în funcție de indexul de masă corporală (IMC): greutate normală, supraponderal, obez, obezitate severă, obezitate morbidă. Înainte de intervenție, un nivel mai ridicat de obezitate a fost asociat cu o intensitate mai mare a durerii, însă la șase luni după operație nivelul durerii a fost similar, indiferent de statusul ponderal.
„Rezultatele studiului ne-au surprins - analizele anterioare au asociat obezitatea cu unele complicații, însă acestea sunt minore și nu reprezintă un motiv pentru ca pacientul să amâne o operație benefică pentru sănătatea sa. Cei care pot slăbi ar trebui să o facă, însă multe persoane nu pot, sau au nevoie de mult timp - timp în care starea lor se deteriorează. Dacă sunt operați mai devreme, după recuperarea funcționalității pot gestiona mai bine un plan de reducere a greutății”, a declarat Prof. Dr. Wenjun Li.
Sursa: MedicalXpress
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
- Proteza totala de sold...
- Proteza totala de sold infectata
- Proteza de sold
- Neuropatie de femural
- Cat se mai poate amana protezarea soldului?
- Beneficiul unei singure proteze de sold..?
- Coxastroza
- Evolutie postoperatorie protezare sold stang
- Aparitia calcificari intense dupa amplasarea unei proteze de sold