Un program de mers cu un obiectiv de distanță poate îmbunătăți funcționarea după operația de înlocuire a șoldului

©

Autor:

Un program de mers cu un obiectiv de distanță poate îmbunătăți funcționarea după operația de înlocuire a șoldului
Înlocuirea totală a șoldului este una dintre cele mai comune și de succes operații ortopedice la nivel mondial, oferind ameliorarea durerii chiar din prima săptămână postoperatorie. Cu toate acestea, un raport recent sugerează că obiectivul nu ar trebui să fie doar îmbunătățirea durerii, ci și creșterea activității fizice, care ar trebui să atingă nivelurile de activitate zilnică recomandate de Organizația Mondială a Sănătății.
Cercetătorii de la Universitatea Bournemouth au inițiat un studiu pilot randomizat, unic-centru, cu aprobare etică completă, pregătit în conformitate cu liniile directoare CONSORT. Participanții, recrutați prin diverse metode de publicitate, au fost aleși pe baza unor criterii de eligibilitate specifice și repartizați aleatoriu în grupul de intervenție sau grupul de control.

Grupul de intervenție a fost monitorizat folosind monitorul de activitate Fitbit Charge 4, cu un obiectiv de distanță de mers pe jos în aer liber stabilit pentru a crește activitatea zilnică de mers pe jos. Grupul de control a purtat, de asemenea, monitorul de activitate timp de 5 săptămâni, dar nu li s-au stabilit obiective de distanță săptămânale.

Rezultate

Rezultatele sugerează că intervenția de mers intenționat a fost de succes în creșterea activității zilnice de mers pe jos și a funcției, în comparație cu grupul de control. Deși monitorii de activitate comerciali în intervențiile pentru promovarea activității fizice sub formă de mers pe jos sunt un fenomen relativ nou, popularitatea și utilizarea lor în cercetare a crescut rapid în ultimul deceniu.

Acest studiu a fost primul proces randomizat care a raportat efectul mersului intenționat în aer liber, monitorizat cu un monitor de activitate comercial. Obiectivul a fost de a determina efectul unei intervenții în care distanța de mers pe jos a fost folosită ca obiectiv pentru a crește activitatea zilnică de mers pe jos la persoanele aflate la 3-6 luni după operația de înlocuire totală a șoldului. Rezultatele sugerează că intervenția de mers intenționat a fost eficientă în creșterea activității zilnice de mers pe jos și a funcției, în contrast cu grupul de control.

Concluzie

Într-un proces controlat randomizat, participanții care au primit intervenția de mers intenționat folosind un monitor de activitate comercial cu un obiectiv zilnic de distanță în aer liber au avut niveluri mai ridicate de activitate după operația de înlocuire totală a șoldului, comparativ cu participanții din grupul de control care au raportat numărul zilnic de pași. Cu toate acestea, sunt necesare cercetări suplimentare cu un eșantion mai mare pentru a furniza dovezi tangibile privind semnificația efectului mersului intenționat în comparație cu numărarea pașilor.

sursa: News Medical

Data actualizare: 12-03-2024 | creare: 12-03-2024 | Vizite: 201
Bibliografie
Study reveals benefits of purposeful walking for total hip replacement patients, link: https://www.news-medical.net/news/20240301/Study-reveals-benefits-of-purposeful-walking-for-total-hip-replacement-patients.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
  intră pe forum