Aplicațiile pentru mobil, utile în terapia anxietății

Aplicațiile pentru mobil, utile în terapia anxietății

©

Autor:

Aplicațiile pentru mobil, utile în terapia anxietății
O meta-analiză a studiilor privind aplicaÈ›iile pentru mobil care s-au dezvoltat în vederea tratării anxietății arată că acestea pot fi de un real sprijin în reducerea anxietății. Autorii atrag însă atenÈ›ia că astfel de aplicaÈ›ii funcÈ›ionează cel mai bine când vin în sprijinul psihoterapiei, nu când o înlocuiesc.

Meta-analiza a fost realizată prin colaborarea cercetătorilor de la Universitatea din Manchester, Universitatea Harvard, Universitatea din Melbourne și Institutul Black Dog din Australia. Este prima meta-analiză de acest tip și are un total de 1837 de participanți care au utilizat astfel de aplicații.

Până acum, folosirea aplicaÈ›iilor mobile pentru reducerea sau gestionarea anxietății este foarte controversată, dar autorii meta-analizei consideră că rezultatele analizei sugerează că aceste aplicaÈ›ii pot fi utile, în condiÈ›iile în care pe de o parte numărul de cazuri de tulburări anxioase este în creÈ™tere, iar pe de altă parte, tot mai multe persoane au un smartphone, în special tinerii.

În ceea ce priveÈ™te tipurile de aplicaÈ›ii, cercetătorii au observat că cele mai eficiente sunt cele care vizează starea de sănătate mentală în general, nu cele orientate doar către anxietate.

Totodată, autorii consideră că odată cu progresul tehnologiei digitale È™i a înÈ›elegerii mai profunde a sănătății mentale, este foarte probabil ca telefoanele mobile să devină un instrument atât în tratamentul anxietății, cât È™i al altor tulburări mentale.

Meta-analiza a fost publicată în Journal of Affective Disorders.

Sursa: Medical Xpress

Data actualizare: 21-08-2022 | creare: 09-05-2017 | Vizite: 813
Bibliografie
Smartphones new weapon in war against anxiety, link: https://medicalxpress.com/news/2017-05-smartphones-weapon-war-anxiety.html
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Anxietatea È™i stresul cronic pot creÈ™te riscul dezvoltării tulburărilor psihiatrice
  • DependenÈ›a față de tehnologiile mobile a fost asociată cu depresia È™i anxietatea
  • Anxietatea poate influenÈ›a negativ luarea deciziilor
  • Forumul ROmedic - întrebări È™i răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum