Problemele de vedere sunt asociate cu mortalitatea

©

Autor:

Problemele de vedere sunt asociate cu mortalitatea
Populația globală îmbătrânește și același lucru se întâmplă și cu ochii lor. Se crede că în următorii 30 de ani numărul persoanelor cu probleme de vedere și orbire se va dubla.
În urma unei meta-analize publicată în revista The Lancet Global Health, care cuprinde 48.000 de persoane din 17 studii, s-a constatat că persoanele cu probleme severe de vedere prezintă un risc mai mare de mortalitate din toate cauzele, comparativ cu cele care au o vedere normală sau probleme ușoare.

Conform datelor, riscul de mortalitate a fost cu 29% mai mare în cazul oamenilor cu probleme ușoare de vedere, față de cei cu o vedere normală. Acest risc crește la 89% în rândul persoanelor cu probleme severe de vedere.
Un aspect important este faptul că în patru din cinci cazuri defectele de vedere pot fi prevenite sau corectate. La nivel global, principalele cauze ale afectării vederii și orbirii sunt ambele evitabile: cataractă și nevoia nesatisfăcută de ochelari.

Joshua Ehrlich, autorul principal al studiului a încercat să înțeleagă mai bine modul în care problemele de vedere sunt asociate cu mortalitatea din toate cauzele.

Lucrarea de față completează unele dintre cercetările lui Ehrlich, publicate tot în The Lancet Global Health Commission on Global Eye Health, care au evidențiat impactul problemelor de vedere apărute la vârste înaintate, asupra sănătății și a bunăstării, inclusib influența acestora asupra demenței, depresiei și pierderii independenței.

Ehrlich avertizează asupra faptului că este important ca aceste probleme să fie abordate din timp, deoarece pierderea vederii afectează mai mult decât modul în care percepem lumea; aceasta afectează experiențele noastre și viața în sine. Analiza de față reprezintă o oportunitate de a promova nu numai sănătatea și bunăstarea, ci și longevitatea prin corectarea și prevenirea pierderii vederii, la nivel global.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 10-03-2021 | creare: 10-03-2021 | Vizite: 1036
Bibliografie
Vision impairment is associated with mortality, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2021/03/210306113205.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • 7 pași pentru sănătatea ochilor
  • Ochelari care pot reduce progresul miopiei la copii
  • Ciocolata neagră ar putea îmbunătăți vederea
  •