Postul intermitent și o dietă hipocalorică pot fi soluția perfectă

©

Autor:

Postul intermitent și o dietă hipocalorică pot fi soluția perfectă

În urma unui studiu cu distribuție aleatorie, s-a ajuns la concluzia că femeile supraponderale care au ținut o dietă cu un conținut scăzut de calorii și au postit 3 zile pe săptămână au pierdut mai mult în greutate și au obținut markeri cardiometabolici mai buni decât femeile care și-au redus doar consumul de calorii sau doar au postit sau nu au făcut niciuna dintre acestea.

Amy T. Hutchison, cercetător post-doctoral, afirmă că femeile obeze care au mâncat 70% din consumul necesar de energie și au postit intermitent, au scăzut în greutate.


Din acest grup de aproape 90 de femei de vârstă mijlocie și mai în vârstă, supraponderale sau obeze care au participat la studiu, în cele patru strategii diferite, cele mai de succes au pierdut aproximativ 0,5-1 kg pe săptămână.


Acest studiu demonstrează că postul intermitent, cel puțin pe termen scurt, poate oferi rezultate mai bune decât restricționarea zilnică continuă a dietei, atât pentru sănătate, cât și potențial pentru pierderea în greutate.


S-a remarcat faptul că deși această metodă este utilă în pierderea eficientă a greutății, ea necesită cercetări suplimentare. De asemenea, grupul de cerecetători intenționează să investigheze eficacitatea postului pe termen lung asupra bărbaților și femeilor în studiile ulterioare.

Intervalul de post, caloriile reduse sau ambele?

Hutchison și colegii lui menționează în articol că o dietă cu un conținut redus de calorii înseamnă un stil de viață de bază în reducerea riscului de apariție a diabetului zaharat de tip 2 și a bolilor cardiovasculare la persoanele supraponderale.


Cu toate acestea, postul intermitent ar putea fi o strategie mai bună, deoarece oamenii consideră că este dificil urmeze un plan alimentar cu conținut scăzut de calorii.


Rezultatele studiilor privind postul de repaus tranzitoriu au fost însă amestecate, unele indicând o scădere mai mare a greutății și markeri metabolici îmbunătățiți, în timp ce alții au raportat scădere în greutate, dar fără ameliorarea markerilor metabolici.


Au existat incertitudini în ceea ce priveşte efectele postului intermitent; se consideră că modificările metabolismului sunt cele care aduc beneficii stării de sănătate, în detrimentul scăderii în greutate. Prin urmare, s-a efectuat un studiu control, randomizat la femeile obeze, care compară alimentaţia continuă cu postul intermitent şi modul în care acestea afectează sensibilitatea periferică la insulină, greutatea corporală şi metabolismul lipidic, scopul fiind cel de a identifica modificările metabolice.

Postul şi reducerea caloriilor produc cele mai bune efecte metabolice

Femeile din grupul cu un conţinut redus de calorii au avut scăderi mai mari în greutate, grăsime, colesterol, LDL- colesterol şi acizi graşi neesterificaţi raportat la femeile care au postit intermitent.


Concluzia studiului este că postul intermitent fără restricţie de energie a determinat creşterea markerilor de risc ai diabetului zaharat, fără o îmbunătăţire efectivă a parametrilor metabolici, aşadar este demonstrat faptul că postul intermitent de 24 de ore aduce beneficii metabolice atunci când este însoţit de deficit de energie.


Sursa
: Medscape


Data actualizare: 04-02-2019 | creare: 04-02-2019 | Vizite: 3062
Bibliografie
Intermittent Fasting Plus Lower-Calorie Diet May Be Best, link: https://www.medscape.com/viewarticle/908041?fbclid=IwAR2Wn0yxJi2IqxQ7MLIBONjcFr9JbGl5YMmX9s1e15MHXDunFTEkk4ddCEc
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cum te poate ajuta dieta 16:8 să pierzi în greutate?
  • Postul intermitent nu este mai eficient decât dietele obișnuite
  • Nu slăbești cu post intermitent? Cauze posibile
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum