Primul ghid de tratament pentru artrita maxilarului, conceput de cercetătorii danezi

©

Autor:

Primul ghid de tratament pentru artrita maxilarului, conceput de cercetătorii danezi
O colaborare între cercetătorii danezi și experți internaționali din diferite grupuri profesionale a dus la elaborarea primului set de ghiduri interdisciplinare pentru a optimiza tratamentul pacienților cu artrita maxilarului, o consecință potențial debilitantă a artritei juvenile. Orientările din ghid se concentrează în principal pe diagnosticarea precoce a bolii, care poate aduce importante beneficii copiilor din întreaga lume.
În fiecare an, mii de copii de pe întreg globul sunt diagnosticați cu artrită juvenilă, o afecțiune determinată de inflamarea articulației maxilarului și care se manifestă prin dureri, o funcție articulară afectată și întreruperea creșterii feței. În cazurile severe, artrita juvenilă poate cauza apnee în somn și poate crește necesitatea unei intervenții chirurgicale asupra maxilarului. Din diverse cauze, în special lipsa colaborării interdisciplinare între specialiști din diferite domenii medicale, tratamentul artritei maxilare este de multe ori unul ineficient.

Pentru a îmbunătății tratamentele actuale, un grup de profesioniști ce a inclus radiologi, reumatologi pediatri, kinetoterapeuți, chirurgi maxilo-faciali și medici stomatologi specializați în ortodonție, s-a reunit pentru a elabora recomandări și linii directoare comune pentru tratamentul în colaborare a artritei maxilarului. „Folosind recomandările din ghid, vor putea fi mult mai ușor de înființat centre în care să se practice tratamente multidisciplinare pentru copiii și tinerii cu artrită a maxilarului”, declară Peter Stoustrup, profesor asociat în Departamentul de Stomatologie și Sănătate Orală de la Universitatea Aarhus.

„Începerea mai rapidă a tratamentului va duce la îmbunătățirea rezultatelor pacienților. În lipsa tratamentului, însă, artrita maxilarului poate duce la apariția unor probleme majore la vârsta adultă. Până în prezent, tratamentul afecțiunii a întârziat considerabil din cauza incertitudinilor existente între medici și sistemele de sănătate. Din acest motiv, studiul actual este important pentru toți copiii cu artrită a maxilarului”, concluzionează Peter Stoustrup.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 09-12-2022 | creare: 09-12-2022 | Vizite: 244
Bibliografie
Interdisciplinary guidelines to optimize the treatment of childhood arthritis at global level, https://www.sciencedaily.com/releases/2022/11/221118095415.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune: