Screeningul anual poate diagnostica deficiența cognitivă ușoară

©

Autor:

Screeningul anual poate diagnostica deficiența cognitivă ușoară
Persoanele cu deficiențe cognitive ușoare au probleme de gândire și de memorie, dar, de obicei, nu prezintă simptome, deoarece astfel de probleme nu sunt suficient de grave pentru a afecta activitățile zilnice. Cu toate acestea, deficiența cognitivă ușoară poate fi un semn precoce al bolii Alzheimer sau al altor forme de demență.
Pentru a-i ajuta pe medici să furnizeze îngrijiri neurologice de cea mai înaltă calitate, American Academy of Neurology (AAN) recomandă măsurarea frecvenței evaluărilor anuale pentru probleme de gândire și memorie la persoanele de 65 de ani și mai în vârstă.

„Având în vedere că abilitățile de gândire sunt cel mai sensibil indicator al funcției creierului și pot fi testate rentabil, acest lucru creează o oportunitate enormă de a îmbunătăți îngrijirile neurologice”, a spus autorul studiului, L. L. Foster.

Noul set de măsurare a calității propus de AAN recomandă medicilor să investigheze cât de des se efectuează screeninguri anuale, pentru a îmbunătăți recunoașterea deficienței cognitive ușoare și a permite o intervenție anterioară.

Diagnosticul precoce poate ajuta la identificarea formelor de deficiență cognitivă ușoară care pot fi reversibile, inclusiv cele cauzate de probleme de somn, depresie sau medicamente și poate duce la tratamente care pot îmbunătăți calitatea vieții unei persoane, cum ar fi corectarea pierderii auzului și evitarea izolării sociale.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 26-09-2019 | creare: 26-09-2019 | Vizite: 498
Bibliografie
AAN recommends people 65+ be screened yearly for memory problems. Url: https://www.sciencedaily.com/releases/2019/09/190919093916.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Vârstnicii cu o viziune mai optimistă au o memorie și o funcție cognitivă mai bună
  • Fluctuațiile LDL-colesterolului au fost asociate cu reducerea funcțiilor cognitive
  • Vă doriți un creier în formă? Faceți voluntariat!
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum