Semnalele organismul, esențiale pentru creier în reglarea sentimentului de frică

©

Autor:

Semnalele organismul, esențiale pentru creier în reglarea sentimentului de frică
Frica este esențială pentru supraviețuire, dar trebuie să fie bine reglementată pentru a evita comportamentele dăunătoare precum atacurile de panică sau asumarea exagerată de riscuri. Într-un nou studiu, oamenii de știință de la Institutul de Neurobiologie Max Planck au demonstrat că feedback-ul organismului este esențial pentru creier, pentru a regla frica.
De obicei oamenii trăiesc frica ca fiind extrem de neplăcută. Cu toate acestea, frica are o funcție crucială: împiedică individul să se angajeze în comportamente prea riscante. Cu toate acestea, acest lucru funcționează numai dacă frica este menținută într-un interval sănătos. Frica prea intensă poate afecta grav sănătatea și desfășurarea activităților zilnice. Menținerea în echilibru a sentimentului de frică depinde, în mod evident, de semnalele corporale. Cu toate acestea, modul exact în care creierul procesează informațiile transmise de organism pentru a regla în cele din urmă emoții precum frica este încă în mare parte necunoscut.

Oamenii de știință au obținut acum noi perspective importante asupra influenței interacțiunilor dintre corp și creier asupra reglării emoțiilor. Ei s-au concentrat asupra cortexului insular, o regiune a creierului care procesează atât emoțiile pozitive, cât și pe cele negative. În plus, cortexul insular primește informații de la organism, de exemplu de la inimă sau plămâni. Pentru a investiga rolul cortexului insular în reglarea fricii, oamenii de știință au inactivat cortexul insular în timpul unui proces de „dezînvățare a fricii” probat la șoareci.

„Rezultatul a fost o adevărată surpriză pentru noi. Am observat o mare diferență în ceea ce privește comportamentul șoarecilor, în funcție de cât de fricoși au fost la început”, spune primul autor al studiului, Alexandra Klein. Rezultatele au sugerat că nivelurile de frică pot fi mențiune de cortexul insular în anumite intervale.

Pentru a testa legătura dintre ritmul cardiac și activitatea cortexului insular, oamenii de știință au interferat cu fluxul de informații dintre corp și creier prin nervul vag. Oamenii de știință au observat că atunci când schimbul dintre inimă și creier a fost întrerupt, activitatea cortexului insular a rămas stabilă. Studiul demonstrează astfel că feedback-ul organismului este esențial pentru cortexul insular, pentru a menține frica la un nivel adecvat.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 23-11-2021 | creare: 23-11-2021 | Vizite: 364
Bibliografie
The brain uses bodily signals to regulate fear, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2021/11/211118203429.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cerebelul contribuie la apariția anxietății sau a comportamentului de frică
  • Răspunsurile de frică declanșate de experiențe traumatice anterioare sunt menținute de un receptor specific de serotonină
  • Mecanismele fricii generalizate induse de stresul acut, dezvăluite de cercetători
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum