Frica

11-07-2017
Vernus
Nu este medic/terapeut
Vernus
Fara frica omul traieste o viata mai usoara, mai frumoasa, asa zic unii experti.Este adevarat ca frica distruge, iti macina corpul si iti blocheaza anumite avantaje si celule energetice din corp? Cum poate omul scapa de frica? Poti sa traiesti fara ''un gram'' de frica in tine? Atunci omul se va simti cu adevarat OK? Frica e mama tuturor relelor? Cum arata un om fara frica? Cum sa elimini frica? Voi ce parere aveti?Poti sa traiesti fara frica total?Cum e sa traiesti fara frica?Cum sa ne gestionam fricile?
3 comentarii
0
11-07-2017, ora 16:10
Psiholog Iosif Szenasi
Psihologie
Psiholog Iosif Szenasi
Fara frica, omul ar trece strada fara sa se mai asigure. Poate ca tocmai atunci ar trece un TIR in viteza si... la revedere viata!

Frica este benefica pentru ca are rolul ei. In anxietate insa, frica uneori este exacerbata. Ne temem nu de ceea ce este, ci de ceea ce ne imaginam ca ar putea fi. Despre asta ar fi multe de spus. Psihoterapia este un cadru foarte bun pentru a discuta despre temerile noastre, pentru a le intelege si depasi atunci cand este cazul.
0
11-07-2017, ora 18:18
Psiholog Neacsu Virginia
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Neacsu Virginia
Citindu-va dilema, imi amintesc de studiile despre persoanele care, in urma unor leziuni ale creierului implicate in simtirea si /sau gestionarea emotiilor (inclusiv de frica) au ajuns sa aiba mari probleme in luarea deciziilor si in a-si conduce viata. Cum scria colegul care a raspuns mai sus, avem nevoie de teama.
0
12-07-2017, ora 10:35
Psiholog Pătraşcu Roxana
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pătraşcu Roxana
Frica - reactia naturala in fata unui pericol prezent
Anxietatea - reactia la anticiparea sau imaginarea unui pericol

Toate reactiile care au loc in mintea, in creierul si in corpul nostru, au un singur scop: de a ne maximiza sansele de reusita in fata pericolului.
Un anumit nivel de anxietate, tradus de fapt prin atentie, concentrare, implicare intr-o sarcina deoarece o consideram importanta si relevanta pentru noi – este extrem de benefic.
Frica si anxietatea devin patologice cand intensitatea creste exagerat, apar in contexte neadecvate si se cronicizeaza.

Vernus, pare ca tu te referi la tulburarile de anxietate. Anxietatea patologica pune stapanire pe mintea ta si patrunde in toate ungherele vietii: iti reduce performantele, iti deteriorează relatiile, iti diminueaza dramatic bucuria de a trai, recurgi la comportamente evitative, pierzi oportunitati etc.
In cazul acesta se recomanda sedintele de psihoterapie. Daca tulburarea este mai acuta, psihoterapeutul iti va recomanda sa mergi la psihiatru. In concluzie, tulburarile anxios-depresive se treateaza. Din partea ta este nevoie de perseverenta, rabdare, responabilitate, implicare.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Semnalele organismul, esențiale pentru creier în reglarea sentimentului de frică
  • Cerebelul contribuie la apariția anxietății sau a comportamentului de frică
  • Răspunsurile de frică declanșate de experiențe traumatice anterioare sunt menținute de un receptor specific de serotonină
  • Mecanismele fricii generalizate induse de stresul acut, dezvăluite de cercetători
  •