Știe cineva ce am??? stare de frica exagerata in corp

25-11-2021
AnnaMaria29
Nu este medic/terapeut
AnnaMaria29
Bună ziua! Încep a vă scrie povestea mea poate cineva îmi poate spune de ce sufăr până ajung la un doctor. Acum 1 an in urma am suferit un atac de panica foarte urat care mi-a lăsat un corp o stare de frica exagerata. Am consultat un psihoterapeut iar după 2 ședințe nu am mai avut nimic și am încheiat terapia. După vreo 3 luni frica a revenit in corp și o resimțeam doar cand ieșeam din casa. Nu am băgat-o in seama și am zis ca v-a trece de la sine. Cu o luna in urma am trecut printr-un deces in familie, am acumulat foarte mult stres iar de atunci corpul și capul meu au luat-o razna. Am consultat un psihoterapeut( care mi-a zis ca sufăr doar de anxietate) dar de la ultima ședința stările mele s-au agravat foarte tare și nu ma regăsesc in nicio tulburare psihică. Sunt normala, nu manifest niciun comportament ciudat pe dinafara doar ca in interiorul corpului totul pare straniu. Stările persista de dimineata de cand ma trezesc pana seara cand ma culc. Îmi vin in cap gânduri ca și cum as înnebuni și as începe sa tremur și sa rad, ma văd legată de mâine și de picioare din cauza ca nu ma mai pot controla, stau intr-o stare de parca aștept sa se întâmple ceva, parca stau pe ghimpi, sunt foarte agitata in interior și nu știu ce sa mai fac, îmi simt corpul ciudat, nu am stări de derealizare sau depersonalizare dar totuși ceva ciudat se întâmpla. Simt că-mi pierd controlul.Din cauza acestor stări, sunt mereu trista, suparata și ma gândesc numai acolo. Sunt plecată in străinătate și sâmbătă vreau sa plec in România pentru mai multe investigații, dar cand ma gândesc la drum, parca nu ma pot localiza acolo. Nu am găsit niciun mesaj sau tulburare care sa manifeste stările mele, cineva care ma poate ajuta cu o informație va rog? Am doar 23 de ani și ma văd fără putere.
9 comentarii
0
25-11-2021, ora 14:25
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Bună ziua, este destul de clar ca ati tratat lucrurile superficial, de aceea problema reapare sau de agravează. Pe de alta parte pierderea unui părinte este un eveniment intens, care nu stim cum a fost trăit sau ce urmări lasă.
Recomandarea mea este ca, după ce faceti analizele dorite, sa mergeți la un psiholog- psihoterapeut cu experiență pentru evaluare si tratament
0
25-11-2021, ora 14:41
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Mergeti direct la psihiatru pentru diagnostic si tratament. In plus puteti face si psihoterapie.
Analizele (inclusiv cele pentru tiroida) sa fie la zi.
Mai mult nu se poate face.
0
25-11-2021, ora 16:19
AnnaMaria29
Nu este medic/terapeut
AnnaMaria29
Va multumesc domnule psiholog pentru răspuns, nu mi-am pierdut un părinte ci mi-am pierdut bunicul. Sunt deja in legătura cu un psihoterapeut dar următoarea ședința este acum pe 30 Noiembrie. Vreau doar sa ma pot liniștii puțin pentru a ma putea concentra pe prezent și pentru a ma putea ocupa de tratarea stărilor mele. Va multumesc frumos pentru informații și multumesc frumos lui Dumnezeu ca nu este ceva mai grav decât o anxietate depresiva. Multă sanatate
0
25-11-2021, ora 16:20
AnnaMaria29
Nu este medic/terapeut
AnnaMaria29
Clara_p analizele de sânge sunt extrem de bune, este posibil sa am probleme cu tiroida și sa nu iasă in analizele de sânge?
0
25-11-2021, ora 16:48
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Daca analizele de sange pentru tiroida sunt bune, inseamna ca e vorba de o problema psihica. Va adresati psihiatrului pentru tratament si psihologului pentru psihoterapie.
0
25-11-2021, ora 17:32
AnnaMaria29
Nu este medic/terapeut
AnnaMaria29
Nu mi-am făcut analize de sânge doar pentru tiroida, ci un set de analize normale de sânge, din câte știu TSH-ul este pentru tiroida și pe acela l-am făcut. Este totul Ok.
1
25-11-2021, ora 20:41
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Atunci problema e de natura psihica. Va adresati unui psihiatru si unui psiholog.
1
28-11-2021, ora 18:28
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Nu știu ce psihoterapie faceți dvs., probabil nu a fost suficientă astfel încât să vă ajute. Câteva ședințe pot diminua simptomele pe moment dar nu înseamnă că problema e rezolvată. Pe anxietate rezultate mai rapide se obțin cu psihoterapia cognitiv-comportamentală, dar trebuie să aveți încredere și să urmați întocmai sfaturile psihoterapeutului. Primul pas ar fi stoparea gândurilor negative și să aveți încredere că faceți ce trebuie. Starea de nesiguranță limitează rezolvarea problemei.
1
28-11-2021, ora 19:04
AnnaMaria29
Nu este medic/terapeut
AnnaMaria29
Buna seara doamna psiholog și multumesc pentru timpul acordat. Psihoterapia pe care o urmez este una cognitiv-comportamentală însă nu am făcut decât o ședința, nu aveau ce rezultate sa se vadă, însă chestiile astea ma macină pentru ca la mine anxietatea este la pachet și cu aceste gânduri+ simptome in tot corpul ce le resimt zilnic. De exemplu, de câteva zile au început sa-mi amorțească picioarele și parca sunt slăbite, mi se pare oarecum ca merg greu. In fiecare zi apare un simptom nou și nu mai știu dacă e psihic sau fizic.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Semnalele organismul, esențiale pentru creier în reglarea sentimentului de frică
  • Cerebelul contribuie la apariția anxietății sau a comportamentului de frică
  • Răspunsurile de frică declanșate de experiențe traumatice anterioare sunt menținute de un receptor specific de serotonină
  • Mecanismele fricii generalizate induse de stresul acut, dezvăluite de cercetători
  •