Creșterea aportului de magneziu consumat zilnic are efecte benefice pe termen lung pentru sănătatea creierului
Autor: Teodorescu Mihai

Rezultatele studiului au arătat că participanții care au consumat peste 550 de mg de magneziu zilnic aveau vârsta creierului cu aproximativ un an mai tânără până la vârsta de 55 de ani, comparativ cu cineva cu un aport obișnuit de magneziu (aproximativ 350 mg/zi). „Studiul arată că o creștere cu mai puțin de 50% a aportului de magneziu ar putea reduce riscul de demență sau întârzia cu minimum un an momentul instalării afecțiunii”, a declarat autorul principal și cercetătorul doctorat Khawlah Alateeq de la Centrul Național de Epidemiologie și Sănătate a Populației din cadrul consiliului Universității Naționale din Australia.
Autorii atrag atenția asupra faptului că studiul actual nu a demonstrat o relație de cauzalitate între aportul de magneziu și sănătatea creierului, ci doar o asociere între cele două. Cu toate acestea, consumul unei diete echilibrate și variate, care să includă alimente bogate în magneziu, rămâne o recomandare importantă.
Magneziul este un mineral esențial pentru sănătatea umană, fiind implicat în mai mult de 300 de procese enzimatice diferite, inclusiv în sinteza proteinelor, în producția de energie și în reglarea nivelului de calciu din organism. Deși este prezent în multe alimente, mulți oameni nu consumă suficient magneziu în dieta lor. Unele surse bogate în magneziu includ nuci, semințe, legume cu frunze verzi, cereale integrale, avocado și leguminoase. În plus, apa potabilă poate fi o sursă importantă de magneziu, în funcție de conținutul său mineral.
sursa: News Medical
foto: Dr. Erin Walsh. Photo: Jamie Kidston/ANU
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
- Dezvoltarea în laborator a discurilor intervertebrale
- Un nou tratament pentru durerile cronice a stopat în totalitate simptomele la două treimi dintre subiecți
- Compușii din ciupercile comestibile „coamă de leu” stimulează creșterea nervilor
- Modificările de la nivelul globului ocular ar putea prezice declinul cognitiv?
- La ce medic poate apela?
- Durere de cap dreapta
- Administrare suplimente alimentare, un sfat!
- La ce ajuta MagneB6?
- Ce efecte dovedite are magneziul cu b6 ?
- Suplimente vitamina A simpla si magneziu simplu
- Magnerot
- Sugestie imp pentru pers vârstnice cu de incontinenta de fecale, fara cea de urina.