Creșterea aportului de magneziu consumat zilnic are efecte benefice pe termen lung pentru sănătatea creierului

©

Autor:

Creșterea aportului de magneziu consumat zilnic are efecte benefice pe termen lung pentru sănătatea creierului
O dietă bogată în magneziu poate ajuta la reducerea riscului de demență și la îmbunătățirea sănătății creierului, potrivit concluziilor unui studiu publicat în European Journal of Nutrition. Studiul a inclus mai mult de 6.000 de participanți cu o bună sănătate cognitivă din Regatul Unit, având vârste între 40 și 73 de ani.
Rezultatele studiului au arătat că participanții care au consumat peste 550 de mg de magneziu zilnic aveau vârsta creierului cu aproximativ un an mai tânără până la vârsta de 55 de ani, comparativ cu cineva cu un aport obișnuit de magneziu (aproximativ 350 mg/zi). „Studiul arată că o creștere cu mai puțin de 50% a aportului de magneziu ar putea reduce riscul de demență sau întârzia cu minimum un an momentul instalării afecțiunii”, a declarat autorul principal și cercetătorul doctorat Khawlah Alateeq de la Centrul Național de Epidemiologie și Sănătate a Populației din cadrul consiliului Universității Naționale din Australia.

Autorii atrag atenția asupra faptului că studiul actual nu a demonstrat o relație de cauzalitate între aportul de magneziu și sănătatea creierului, ci doar o asociere între cele două. Cu toate acestea, consumul unei diete echilibrate și variate, care să includă alimente bogate în magneziu, rămâne o recomandare importantă.

Magneziul este un mineral esențial pentru sănătatea umană, fiind implicat în mai mult de 300 de procese enzimatice diferite, inclusiv în sinteza proteinelor, în producția de energie și în reglarea nivelului de calciu din organism. Deși este prezent în multe alimente, mulți oameni nu consumă suficient magneziu în dieta lor. Unele surse bogate în magneziu includ nuci, semințe, legume cu frunze verzi, cereale integrale, avocado și leguminoase. În plus, apa potabilă poate fi o sursă importantă de magneziu, în funcție de conținutul său mineral.

sursa: News Medical
foto: Dr. Erin Walsh. Photo: Jamie Kidston/ANU

Data actualizare: 27-03-2023 | creare: 27-03-2023 | Vizite: 432
Bibliografie
Increased intake of magnesium-rich foods could help reduce dementia risk, link: https://www.news-medical.net/news/20230323/Increased-intake-of-magnesium-rich-foods-could-help-reduce-dementia-risk.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Magneziul, posibile efecte benefice în cazul depresiei
  • Magneziul: esențial pentru funcționarea sistemului imunitar
  • Deficitul de magneziu - grupuri de risc
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum