Simptome sarcina care îți confirmă cu certitudine că ești gravidă

©

Autor:

Simptome sarcina care îți confirmă cu certitudine că ești gravidă

Vrei să fii mămică și nu știi exact care sunt cele mai frecvente și comune simptome care pot anunța o sarcină?  Atunci trebuie să te asiguri nu numai că ești atentă la toate schimbările care apar inevitabil la nivelul organismului tău, dar va trebui să efectuezi toate consultațiile și analizele necesare. Cu ajutorul acestora, medicul expert va reuși să identifice posibilele pericole la care copilașul tău poate fi expus sau, din contră, poate confirma faptul că sarcina evoluează în parametri optimi.

 

Printre cele mai evidente semne care apar când ești însărcinată, semne care sunt confirmate de medici din toată lumea sunt: menstruația întârziată, sensibilitate crescută la nivelul sânilor, poftă crescută de mâncare, senzații neobișnuite de oboseală conform blogului KID.ro. Iată cum ai certitudinea că ești gravidă, doar acordând atenție schimbărilor care apar în organism.

 

Simptome care anunță o sarcină. Iată cum poți afla că ești însărcinată

Simptomele sarcinii sunt, de multe ori, dificil de identificat, mai ales când este vorba despre o sarcină care se află abia la început de drum. Printre primele semne de sarcină cu care femeile se confruntă în mod obișnuit se numără și cele de mai jos.

 

Senzație de disconfort la sâni

Sânii au tendința de a deveni mai sensibili în timpul sarcinii din cauza dereglării nivelului de hormoni secretat în corp, numărându-se printre simptomele de graviditate cu care se confruntă un număr generos de femei. De fapt, intră in categoria simptomelor de sarcină de 2 săptămâni, perioada în care corpul este asaltat de schimbări hormonale. Din fericire, după o anumită perioadă de acomodare, sensibilitatea sânilor tinde să se reducă.

 

Sensibilitate crescută la mirosuri

Sensibilitatea ridicată la mirosuri intră în categoria semnelor de sarcină. De aceea, multe dintre femeile gravide nu suportă mirosul fumului de țigară sau al parfumului concentrat, care poate să ducă la apariția unui alt simptom: greața. Fie că este vorba de greața de dimineața sau din timpul nopții, orice femeie trebuie să știe că această senzație neplăcută este asociată cu cele mai frecvente simptome sarcină.

 

Modificarea gustului și poftei de mâncare

Tot din cauza dereglărilor hormonale, te poți confrunta în faza incipientă și cu modificarea gustului, dar și a poftei de mâncare, care se numără printre cele mai evidente semne că ești însărcinată, iar organismul încearcă să îți comunice acest lucru. Gustul metalizat o să dispară în trimestrul al doilea, fiind provocat de o creștere semnificativă a nivelului de estrogen. Caruselul emoțional intră, de asemenea, tot în categoria de simptome sarcină pe care femeile le experimentează din cauza dezechilibrului hormonilor, care se ameliorează cu trecerea timpului.

 

Având în vedere semnele de sarcină prezentate mai sus, poți identifica de una singură care sunt șansele să te confrunți cu o sarcină. Cu toate acestea, folosirea testului de sarcină poate elimina orice dubiu, având capacitatea de a identifica imediat nivelul crescut de HCG din organism. De asemenea, dacă vrei să fii sigură că ceea ce experimentezi sunt de fapt simptome de gravidă, poți lua în considerare consultația de specialitate și analizele realizate în cadrul cabinetului medical.

 

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/-pGlq8NKUto


Data actualizare: 18-06-2023 | creare: 21-10-2022 | Vizite: 795
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune: