Care sunt cauzele deteriorării sănătății mintale observată în rândul americanilor de vârstă mijlocie?

©

Autor:

Care sunt cauzele deteriorării sănătății mintale observată în rândul americanilor de vârstă mijlocie?
Adulții de vârstă mijlocie se confruntă în prezent cu mai multe probleme de sănătate mintală, comparativ cu generațiile mai în vârstă de americani și, de asemenea, comparativ cu semenii lor europeni și asiatici.
Pentru a înțelege motivul pentru care sănătatea mintală a americanilor s-a deteriorat în ultimii ani, o echipă de cercetări de la Universitatea de Stat din Arizona a comparat o serie de factori în grupuri de persoane de vârsta mijlocie din diferite culturi și pe diferite perioade de timp.

Studiul a examinat modul în care sănătatea fizică și mentală la mijlocul vârstei s-a schimbat de-a lungul timpului și în diferite țări. Adulții americani care au în prezent vârsta cuprinsă între 40 și 60 de ani au mai multe simptome de depresie și amintiri mai proaste decât americanii mai în vârstă, când aceștia aveau aceeași vârstă. Modelul a fost găsit la adulții australieni de vârstă mijlocie, dar nu și la cei care trăiesc în Germania, Coreea de Sud sau Mexic.

Anii de educație au fost asociați cu o sănătate mintală mai bună la mijlocul vârstei, dar puterea acestui efect de tamponare a scăzut pentru americanii care în prezent au între 40 și 60 de ani, în comparație cu generațiile americane mai în vârstă. „Persoanele născute între anii 1950 și 1960 care au studii universitare raportează mai multe simptome depresive și au memorie și sănătate generală mai slabă decât adulții americani în vârstă și colegii lor de aceeași vârstă din alte țări cu structuri economice similare cu cele ale SUA”, declară autorul studiului, Frank Infurna, profesor asociat de psihologie la Universitatea de Stat din Arizona.

Sănătatea fizică a adulților în vârstă de 40 de ani s-a îmbunătățit în timp în toate cele cinci țări incluse în studiu (SUA, Australia, Germania, Coreea de Sud și Mexic). Adulții americani născuți în anii 1950 și 1960 au fost mai sănătoși la mijlocul vârstei decât oamenii născuți în anii 1930 și 1940 atunci când aveau 40 și 50 de ani. Spre deosebire de sănătatea fizică, sănătatea mintală a adulților la mijlocul vârstei a variat foarte mult de la o țară la alta.

Adulții de vârstă mijlocie care trăiesc în Germania, Coreea de Sud și Mexic au raportat o îmbunătățire a sănătății mintale în ultimele decenii. În SUA și Australia, adulții aflati în prezent la mijlocul vârstei au raportat mai multe simptome depresive. Conform cercetătorilor, sistemele de îngrijire a sănătății și rețelele de siguranță socială, mai accesibile în statele cu rezultate pozitive în ceea ce privește sănătatea psihică a adulților, ar putea reprezenta motivul pentru care, cu excepția SUA, celelalte state analizate nu au raportat rezultate similare.

sursa: News Medical

Data actualizare: 20-12-2021 | creare: 20-12-2021 | Vizite: 307
Bibliografie
Middle-aged Americans have more depression symptoms, worse memory recall than older generations, link: https://www.news-medical.net/news/20211216/Middle-aged-Americans-have-more-depression-symptoms-worse-memory-recall-than-older-generations.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Jurnalul ar putea ajuta la restabilirea sănătății fizice și mentale după un divorț
  • Woebot – o posibilă soluție digitală pentru îmbunătățirea sănătății mintale
  • Desenul și coloratul îmbunătățesc sănătatea mentală și starea de bine
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum