Stimularea electrică a creierului: o abordare potențială pentru tratamentul bolilor mintale severe

Stimularea electrică a creierului: o abordare potențială pentru tratamentul bolilor mintale severe

©

Autor:

Stimularea electrică a creierului: o abordare potențială pentru tratamentul bolilor mintale severe
FuncÈ›iile specifice ale creierului uman legate de autocontrol È™i flexibilitate mentală pot fi îmbunătățite prin îmbinarea inteligenÈ›ei artificiale cu stimularea electrică È›intită a creierului, arată un studiu recent, condus de cercetătorii de la Facultatea de Medicină a Universității din Minnesota. Descoperirile provin dintr-un studiu uman efectuat pe 12 pacienÈ›i supuÈ™i unei intervenÈ›ii chirurgicale pe creier pentru tratarea epilepsiei.
În cadrul studiului, cercetătorii au identificat o regiune a creierului responsabilă de controlul cognitiv, capsula internă, care a îmbunătățit funcÈ›ia mentală a pacienÈ›ilor atunci când a fost stimulată cu cantități mici de energie electrică. Echipa a dezvoltat algoritmi, astfel încât, după stimulare, să poată urmări abilitățile de control cognitiv ale pacienÈ›ilor, atât din acÈ›iunile lor, cât È™i direct din activitatea lor cerebrală. Metoda controlerului a oferit stimuli de stimulare ori de câte ori pacienÈ›ii se descurcau mai rău la un test de laborator de control cognitiv.

„Acest sistem poate citi activitatea creierului, poate vedea când un pacient are dificultăți în îndeplinirea unor sarcini cognitive È™i poate aplica creierului o mică explozie de stimulare electrică pentru a depăși această dificultate”, a spus autorul studiului, Alik Widge, profesor asistent de psihiatrie È™i membru al echipei Medical Discovery on Addiction de la Universitatea din Minnesota. „Analogia pe care o folosesc adesea este o bicicletă electrică. Când cineva pedalează, dar are dificultăți, bicicleta simte È™i măreÈ™te viteza de pedalare. Am făcut echivalentul pentru funcÈ›ia mentală umană”.

Studiul este primul care arată că o funcÈ›ie mentală umană specifică legată de boala mintală poate fi îmbunătățită în mod fiabil folosind stimularea electrică precisă. Studiul arăta, de asemenea, faptul că există sub-părÈ›i specifice ale structurii interne a creierului capsulei care sunt deosebit de eficiente pentru îmbunătățirea cognitivă È™i că un algoritm în buclă închisă folosit ca controler a fost de două ori mai eficient decât stimularea în momente aleatorii.

Unii dintre pacienÈ›i au avut anxietate semnificativă în plus față de epilepsie. Când au primit stimularea de îmbunătățire cognitivă, ei au raportat că anxietatea lor s-a îmbunătățit, deoarece au fost mai capabili să-È™i îndepărteze gândurile de la suferință È™i să se concentreze pe ceea ce îÈ™i doreau. Widge spune că acest lucru sugerează că metoda lor ar putea fi utilizată pentru a trata pacienÈ›ii cu anxietate, depresie sau alte tulburări severe È™i rezistente la medicamente.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 03-11-2021 | creare: 03-11-2021 | Vizite: 308
Bibliografie
Researchers boost human mental function with brain stimulation, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2021/11/211101141757.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
  intră pe forum