Studiile arată o scădere a sănătății mentale în rândul studenților la un an de la debutul pandemiei COVID-19
Autor: Domșa Dariana

Oamenii de știință au combinat datele biometrice și datele obținute în cadrul unui sondaj de la mai multe grupuri de studenți, ce număra peste 1.100 participanți, din primăvara anului 2019 până în primăvara anului 2021. Cercetătorii au documentat anumiți factori legați de sănătatea fizică și psihică, precum întreruperile somnului, interacțiuni sociale sau timpul petrecut în fața unui ecran. Studiul a implicat cinci cohorte de studenți de la Universitatea din Pittsburgh cu vârsta medie de 19 ani. Datele au fost colectate prin intermediul dispozitivelor portabile pe care studenții le-au folosit timp de un semestru.
Activitatea fizică a participanților la studiu crescut și a scăzut, de la 4.600 de pași pe zi în perioada martie-aprilie 2020 la la 6.900 în septembrie-noiembrie 2020. Cu toate acestea, indiferent de fluctuațiile înregistrate, activitatea fizică din timp pandemiei nu a revenit la nivelurile pre-pandemice de 9.800 de pași pe zi. Timpul petrecut privind ecranul unui dispozitiv electronic a rămas „semnificativ” mai mare decât nivelurile pre-pandemie.
Cercetătorii au descoperit creșteri mari ale simptomelor depresiei din primăvara anului 2020 până în primăvara anului 2021. În timp ce scorurile studenților au crescut cu 50% la debutul pandemiei în 2020, ele erau încă în general, cu 24% mai mare decât nivelurile pre-pandemie, atunci când au fost înregistrate în primăvara anului 2021. În cele din urmă, cercetătorii au estimat că 42-56% dintre participanți erau expuși riscului de depresie. „Rezultatele noastre arată cât de important este ca universitățile să ia măsuri de precauție și să găsească modalități de îmbunătățire a bunăstării mentale și fizice”, au declarat autorii.
sursa: News Medical
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
- Potrivit unui studiu, cele mai multe antidepresive sunt ineficiente pentru tineri și adolescenți
- Identificarea punctelor forte și a celor slabe ale psihoterapeuților și utilizarea lor ar putea îmbunătății rezultatele pacienților
- Persoanele cu accese de furie își supraestimează abilitățile cognitive
- Stilul parental ce ar putea preveni apariția tulburărilor de anxietate la copii
- Pledoarie pentru demnitate
- Tratament naturist pentru o stare de bine psihica, emotionala, linistire eficient?
- Probleme mentale sau nu?
- Programul national de sanatate mintala
- O solutie pt o posibila boala mintala..
- Cat de mult va afectează sănătatea mentală viața?Eu sunt praf.Pretuiti-va creierul